Xəbərlər

Nardança plov

image Ərzaqlar: 1 ədəd toyuq 4 st uzun düyü 3 ədəd baş soğan 4-5 x.q əridilmiş kərə yağı 1 ədəd nar 200-250 q təmizlənmiş şabalıd 1/2 st kişmiş 6-7 ədəd qaysı Sarıkök ya da zəfəran Duz Istiot Qazmaq üçün: 1 st un

Balın şəfası

image Qədim misirlilər dörd min il əvvəl arıçılığa başlamışlar. Sonralar bu iş bütün şərq ölkələrində geniş yayılmışdır. Sokrat balı uzun ömrün cövhəri adlandırmışdır. Fironların məqbərələrində bal dolu kuzələr 40 əsr salamat qalmışdır. Bu, balın çox qiymətli mə

Buğlama - 3

image Ərzaqlar: 700 q sümüklü qoyun əti 6 ədəd pomidor 5 ədəd kartof 5 ədəd baş soğan 3-4 ədəd badımcan Balaca dəstə keşniş 1/2 st su Duz Istiot Hazırlanması: Tərəvəzləri təmizləyib yuyuruq. Əti yuyub duz və istiot s

Qatlama

image Ərzaqlar: Xəmir üçün: 5 st un 1 ədəd yumurta 1 ç.q quru maya 1 ç.q duz 1+1/3 st (təqribi) ilıq süd ya da su Aralarını yağlamaq üçün: 200 q kərə yağı Qızartmaq üçün: Duru yağ Üstünə səpmək üçün: Şəkər kirşanı ya da şə

Döşəməli aş - 2

image Ərzaqlar: 500 q mal ya da qoyun əti 500 q təmizlənmiş şabalıd 4 st düyü 4 x.q əridilmiş kərə yağı 1 st kişmiş 6-7 ədəd albuxara 6-7 ədəd qaysı 3 x.q alça turşusu 3-4 ədəd baş soğan 1 ç.q sarıkök ya da zəfəran Duz Is

Lənkəranın badımcan sırdağı-2

image Ərzaqlar: 7 ədəd badımcan 4 ədəd pomidor 3 diş sarımsaq 1/4 st su Duz Istiot Qızartmaq üçün duru yağ Hazırlanması: Pomidoru yuyub halqa doğrayırıq. Sarımsağı soyub yuyub xırda doğrayırıq. Təmizlənib yuyulmuş badımca

Siqara börəyi

image Ərzaqlar: 4 ədəd börək yuxası 300 q ağ pendir 1 balaca dəstə cəfəri Qızartmaq üçün duru yağ Hazırlanması: İçliyi hazırlamaq üçün pendiri sürtgəcdən keçirdirik ya da çəngəl ilə əzirik. Cəfərini təmizləyib yuyub xırda doğrayırıq.

Kartof kotleti

image Ərzaqlar: 12-13 ədəd orta ölçülü kartof 2 ədəd yumurta 3 x.q un Duz Istiot Üstü üçün: Əlavə un Qızartmaq üçün: Duru yağ Hazırlanması: Kartofun qabığını soyub yuduqdan sonra üstünə su töküb bişməyə qoyuruq. Az duz sə

Təbii şirələr haqqında məqalə

image Təbii şirələr insan orqanizmi üçün çox faydalıdır. Onlar hər insanın (xüsusən də uşaqların) gündəlik qida rasionunda olmalıdır. Şirələri tam yetişmiş meyvə və tərəvəzlərdən hazırlayırlar. Xarab meyvə və tərəvəzlərdən şirələri hazırlamaq olmaz. Təbii şi

Bulğur Haqqında

image Bulğurun anna maddəsi olan buğda; öz, kəpək və endosperm olaraq 3 bölümdə ibarətdir. Lazımalı qida məhlulları öz və kəpəkdədir. Endosperm isə nişasda və az proteinlərlə buğdanın və əlbəttə ki, bulğurun sadəcə energiya verən bölmələridirlər. Bulğurun tərk



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.