Xəbərlər

Gəlin boxçası

image Ərzaqlar: Xəmir üçün: 2 yumurta 1 st su 4-4,5 st un 1/3 ç.q duz İçlik: 2 st çəkilmiş qoz ləpəsi 400 q qaymaq Yağlamaq üçün: 200 q kərə yağı Yuxaları yaymaq üçün: 1 st buğda nişastası Şərbət üçün: 3 st şəkər to

Simit

image Ərzaqlar: 3 st un 1/3 st duru yağ 1 st ilıq su 4 x.q bəhməz 1/2 ç.q duz 1 paket quru maya Küncüt (1 st) Hazırlanması: İlıq sudan 4 x.q bəhməzin üstünə töküb qarışdırıb bir kənara qoyuruq. Ələnmiş unun üstünə suyu,

Pendirli muska börək (Türk mətbəxi)

image Ərzaqlar: 4 ədəd börək yuxası 1/2 st qatıq 1/2 st duru yağ 1 ədəd yumurta 300 q ağ pendir Balaca dəstə cəfəri 1 x.q xaş-xaş Çörək otu Hazırlanması: İçliyi hazırlamaq üçün pendiri çəngəl ilə əzirik ya da sürtgəcin böyük g

Lobya

image Çeşidindən aslı olmayaraq,lobya çox faydalı və dadlıdır. Lobya tərkibinin zənginliyi ilə əti əvəz edir. Baxmayaraq ki, ət heyvan, lobya isə bitki mənşəli ərzaqdır.Zülal, vitamin və mikroelementlər tərkibinə görə bi iki ərzaq növü çox oxşardır. Tez

Kartof

image Süfrələrin gözü sayılan kartof həm doyurucu, həm də qidalandırıcı xassəyə malikdir. Kartof bol miqdarda C və B vitaminləri ilə, kalium və kalsiumla, protein, dəmir və fosforla zəngindir. Bədənə enerji verir, halsızlığı və yorğunluğu aradan qaldırır, qan

Sobada ətli pirojki

image Ərzaqlar: Xəmir üçün: 4st un 1/2 st ilıq süd 1/2 st ilıq su 1/2 st duru yağ 1 ədəd yumurta(sarısı üz üçün) 1 ç.q quru maya 1 x.q şəkər tozu 1ç.q duz İç üçün: 500 q mal əti 50 q kərə yağı 1 baş soğan Duz

Buğlama-5

image Ərzaqlar: 1 kq sümüklü yağlı qoyun əti 2 ədəd pomidor 2 ədəd baş soğan 1 ədəd şirin bibər 1 ədəd acı bibər(zövqə görə) 1 ədəd heyva 4-5 albuxara(alça) Yarım dəstə cəfəri 1 ç.q kəklikotu 0,5 st su 1 ç.q sirkə Duz I

Ətli bulğur plov

image Ərzaqlar: 500 q sümüksüz qoyun ya da mal əti 2 st bulğur 3 ədəd baş soğan 1 x.q pomidor məti 3 x.q əridilmiş kərə yağı Zövqə görə duz 4 st su(1 st ət suyu + 3 st su) Hazırlanması: Əti yuyub təmizləyib duzlu suda bişiririk.

Gəncə paxlavası

image Azərbaycanın milli şirniyyat növlərindən biridir. (28-32 s.m-lik 2 tavalıq paxlavanın ölçüləri) Ərzaqlar: Xəmir üçün: 1 st qatıq 1 ədəd yumurta 1 st gülab 250 q kərə yağı Bir çimdik duz Aparanadək un Yuxaları yaymaq üçün:

Buğlama - 4

image Ərzaqlar: 1 kq sümüklü qoyun əti 5 ədəd pomidor 5-6 ədəd kartof 5 ədəd baş soğan 2-3 diş sarımsaq (zövqə görə) 1 st su Duz Istiot Hazırlanması: Soğan və sarımsağın qabığını soyub yuduqdan sonra xırda doğrayırıq. P



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.