Xəbərlər

Kakoslu keks

image Ərzaqlar: 200 q xama 2 ədəd yumurta 1,5 st un 1,5 st şəkər tozu 1 st kakos 1/2 st duru yağ 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu Hazırlanması: Yumurtanı şəkər tozu ilə bərkiyənə qədər mikserlə çalırıq. Xamanı əlavə

Sobada kotlet ilə tərəvəzli pendirli qat-qat

image Ərzaqlar: 400 q qoyun ya mal əti 2 baş soğan 1 ədəd şirin bibər 4 ədəd kartof 4 ədəd pomidor 4 diş sarımsaq 4 ədəd alça turşusu 100 q holland ya kaşar pendir 2 x.q əridilmiş kərə yağı Duz Istiot Hazırlanması: Po

Yuxa tortu

image Ərzaqlar: Xəmir üçün: 2,5 st un 200 q xama 1 ədəd yumurta İçinə və üstünə: 1/2 st qoz ləpəsi 1/2 st fındıq ləpəsi 50-100 q şokalat Yuxaları yaymaq üçün əlavə un Krem üçün: 1 banka qatılaşdırılmış süd 100 q kərə y

Bakı düşbərəsi

image Azərbaycanın milli xörəklərindən biridir. Ərzaqlar: 250-300 q çəkilmiş qoyun əti 1 baş soğan 1/3 ç.q sarıkök 1 x.q nanə qurusu (ya da təzə keşniş) Duz Istiot 3-3,5 l su ya da ət suyu Xəmir üçün: 2 st un 1/3 ç.q duz 1

Balıq buğlaması

image Ərzaqlar: 2 kq balıq (ağ balıq ya da sümüyü az olan balıq) 3-4 ədəd kartof 2 ədəd baş soğan 2-3 diş sarımsaq 1 ədəd limon 1 ədəd şirin bibər 3-4 ədəd pomidor 2 dəstə (1 dəstə -keşniş və şüyüd, 1 dəstə-cəfəri) 4-5 x.q zeytun

Yuxa bükməsi

image Ərzaqlar: 20 ədəd balaca yuxa 200 q ağ pendir (qoyun pendiri, brınza ya da digər bərk pendir növləri ) 4 ədəd pomidor 4 dəstə göyərti (keşniş, şüyüd, nanə, tərxun)(Tərxun ilə nanədən az keşniş ilə şüyüddən çox olmalıdır.) Qızartmaq üçün

Noxudlu düşbərə

image Azərbaycanın milli xörəklərindən biridir. Ərzaqlar: 250-300 q çəkilmiş qoyun əti 1/2 st noxud 1 baş soğan 1/3 ç.q sarıkök 1 x.q nanə qurusu (ya da təzə keşniş) Duz Istiot 3-3,5 l su ya da ət suyu Xəmir üçün: 2 st un

Xam döşəmə plov

image Ərzaqlar: 4 st düyü 500 q ət 500 q təmizlənmiş şabalıd 1/2 st kişmiş 6-7 ədəd xurma 6-7 ədəd qaysı 6-7 ədəd albuxara 3-4 x.q əridilmiş kərə yağı 1/2 ç.q sarıkök ya da zəfəran Duz Istiot Qazmaq üçün: 3 x.q qatıq

Sobada kartof ilə ördək qızartması

image Ərzaqlar: 2 kq-lıq ördək 6-7 ədəd kartof 1 ədəd baş soğan 4-5 x.q zeytun yağı Duz Istiot Hazırlanması: Soğanın qabığını soyub yuyub xırda doğrayırıq. Ördəyi təmizləyib yuyub sinə hissədən yarıya bölürük. İçini və çölünü zeytun

Ətsiz sulu xingal

image Ərzaqlar: 3 st ət suyu+3 st su 2 ədəd baş soğan 2 x.q əridilmiş kərə yağı duz istiot 1 x.q quru nanə Xəmir üçün: 2 st un 1 ədəd yumurta 1/3 ç.q duz 1/2 st ilıq su Yaymaq üçün un Hazırlanması: Un, duz, yumurta



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.