Xəbərlər

Kartof

image Süfrələrin gözü sayılan kartof həm doyurucu, həm də qidalandırıcı xassəyə malikdir. Kartof bol miqdarda C və B vitaminləri ilə, kalium və kalsiumla, protein, dəmir və fosforla zəngindir. Bədənə enerji verir, halsızlığı və yorğunluğu aradan qaldırır, qan

Sobada ətli pirojki

image Ərzaqlar: Xəmir üçün: 4st un 1/2 st ilıq süd 1/2 st ilıq su 1/2 st duru yağ 1 ədəd yumurta(sarısı üz üçün) 1 ç.q quru maya 1 x.q şəkər tozu 1ç.q duz İç üçün: 500 q mal əti 50 q kərə yağı 1 baş soğan Duz

Buğlama-5

image Ərzaqlar: 1 kq sümüklü yağlı qoyun əti 2 ədəd pomidor 2 ədəd baş soğan 1 ədəd şirin bibər 1 ədəd acı bibər(zövqə görə) 1 ədəd heyva 4-5 albuxara(alça) Yarım dəstə cəfəri 1 ç.q kəklikotu 0,5 st su 1 ç.q sirkə Duz I

Ətli bulğur plov

image Ərzaqlar: 500 q sümüksüz qoyun ya da mal əti 2 st bulğur 3 ədəd baş soğan 1 x.q pomidor məti 3 x.q əridilmiş kərə yağı Zövqə görə duz 4 st su(1 st ət suyu + 3 st su) Hazırlanması: Əti yuyub təmizləyib duzlu suda bişiririk.

Gəncə paxlavası

image Azərbaycanın milli şirniyyat növlərindən biridir. (28-32 s.m-lik 2 tavalıq paxlavanın ölçüləri) Ərzaqlar: Xəmir üçün: 1 st qatıq 1 ədəd yumurta 1 st gülab 250 q kərə yağı Bir çimdik duz Aparanadək un Yuxaları yaymaq üçün:

Buğlama - 4

image Ərzaqlar: 1 kq sümüklü qoyun əti 5 ədəd pomidor 5-6 ədəd kartof 5 ədəd baş soğan 2-3 diş sarımsaq (zövqə görə) 1 st su Duz Istiot Hazırlanması: Soğan və sarımsağın qabığını soyub yuduqdan sonra xırda doğrayırıq. P

Nardança plov

image Ərzaqlar: 1 ədəd toyuq 4 st uzun düyü 3 ədəd baş soğan 4-5 x.q əridilmiş kərə yağı 1 ədəd nar 200-250 q təmizlənmiş şabalıd 1/2 st kişmiş 6-7 ədəd qaysı Sarıkök ya da zəfəran Duz Istiot Qazmaq üçün: 1 st un

Balın şəfası

image Qədim misirlilər dörd min il əvvəl arıçılığa başlamışlar. Sonralar bu iş bütün şərq ölkələrində geniş yayılmışdır. Sokrat balı uzun ömrün cövhəri adlandırmışdır. Fironların məqbərələrində bal dolu kuzələr 40 əsr salamat qalmışdır. Bu, balın çox qiymətli mə

Buğlama - 3

image Ərzaqlar: 700 q sümüklü qoyun əti 6 ədəd pomidor 5 ədəd kartof 5 ədəd baş soğan 3-4 ədəd badımcan Balaca dəstə keşniş 1/2 st su Duz Istiot Hazırlanması: Tərəvəzləri təmizləyib yuyuruq. Əti yuyub duz və istiot s

Qatlama

image Ərzaqlar: Xəmir üçün: 5 st un 1 ədəd yumurta 1 ç.q quru maya 1 ç.q duz 1+1/3 st (təqribi) ilıq süd ya da su Aralarını yağlamaq üçün: 200 q kərə yağı Qızartmaq üçün: Duru yağ Üstünə səpmək üçün: Şəkər kirşanı ya da şə



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.