Xəbərlər

Heyva

image Heyva soyuqdəyməyə qarşı yaxşı müalicə vasitəsidir. O, büzüşdürücülük, ümumi möhkəmlik, ödqovucu, sidik qovucu, öskürək kəsici, həm də mədə xorasına qarşı antibakterial və antiseptik xüsusiyyətə malikdir. Müalicə vasitəsi kimi heyvanın meyvələri, yarpağı v

Əncir

image Əncir gücü artırır. Yüksək qan təzyiqini azaldır. Sümük möhkəmliyini artırır. Xalq təbabətində əncirin qurudulmuş yarpaqlarından sulu dəmləmə və bişirmə formasında, kal meyvələrin südündən isə sulu emulsiya şəklində, eləcə də təzə yetişmiş meyvələrinin şir

Üzüm

image Bir-birindən ləzzətli meyvələrin hər keçən gün insan sağlamlığına yeni faydaları ortaya çıxır İsti mövsümlərin əvəz olunmaz meyvəsi üzümün insan sağlamlığına faydaları saymaqla bitmir. Qara üzüm suyunun kəşf edilən yeni faydaları isə eşidənləri belə hey

Tut

image Ağ və qara olan tutun tərkibində vitamin və minerallarla yanaşı mikrob öldürücü xüsusiyyəti də var. İstehlak etdiyimiz tutun neyə necə yaxşı təsir göstərdiyini görüncə çox heyrətlənəcəksiniz. Vücuda qüvvət verir, qansızlığı aradan qaldırır. Ağız, boğaz

Ananas

image Ananas, hüceyrə itkisinin qarşısını alır və enerji istehsalına kömək edir. İlk dəfə Orta və Cənub Amerikada yetiştirilən ananas, Avropaya gətirildikdən sonra burada geniş şəkildə istifadə olunmağa başlayıb. Ananas geniş və slindirik səthli, nahamar,

Badımcan qovurması (Sevinc Ramizli)

image Hazırlanması: Badımcanı doğrayıb, üstünə duz səpirik. Yarım saatdan sonra acı suyunu sıxıb, yuyuruq. Tavaya töküb sobanın üstünə qoyuruq. Kənarda soğanı, pomidor, duz, yağla, (istəyən yaşıl bibər də vurabilər) qovururuq. Badımcanın üstünə əlavə edirik.
Göndərən: sevinc Ramizli

Qozlu yarma plovu (Gözəl Uluxanova)

Hazırlanması: Quru soğan incə doğranır, 1 çay stəkanı duru yağda saralana qədər qovrular. Üzərinə döyülmüş sarımsaq, yuyunmuş yarma, sous və duz əlavə edilər, 5 dəqiqə qədər qovrular. Ən son 3,5 su stəkanı su əlavə olunar, qazanın qapağı bağlanılar, orta od
Göndərən: Gozel Uluxanova

Maxara (Gözəl Uluxanova)

Ərzaqlar: Su 300ml Sərin süd 1.5 litr, 1 yumurta 500 qr un Hazirlanması: əvvəlcə südü bir qazana töküb içinə su əlavə edib yaxşıca qarışdırırıq. Daha sonra yumurtanı sındırıb onu da qarışdırırıq. Sonra duz və unu əlavə edib yenə qarışdırırıq. Son
Göndərən: Gozel Uluxanova

Kiçik qablarda albalılı qozlu piroq

image Ərzaqlar: 200-250 q albalı 2/3 st un 50 q kərə yağı 1/2 st şəkər tozu(2 x.q üstü üçün) 50 q qovrulmuş qoz ya da badam ləpəsi Hazırlanması: Unu bir qaba ələyib yağ ilə ovuruq. Şəkər tozunu əlavə edib qarışdırırıq. Al

Azərbaycan tortu

image Ərzaqlar: Biskvit üçün: 12 ədəd yumurta 2 st şəkər tozu 2 st un 2 x.q buğda nişastası 1 paket vanil (zövqə görə) Krem və bəzək üçün: 2 banka qatılaşdırılmış süd 400-450 q kərə yağı 1/2 paket vanil Qida boyaları(



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.