Xəbərlər

Alça

image Azərbaycanın mеşələri cır alça ilə boldur. Bundan başqa o rayonların çoxunda bеcərilir. Bu ağacın mеyvələri qida məhsulu olmaqla, xalq təbabətində də gеniş istifadə olunur. Şərq təbabətində onu tonuslaşdırıcı və vitamin vasitəsi kimi qəbul еdirdilər, xüsus

Külçə (Şirin çörək, Süd çörəyi)

image Azərbaycanın milli şirniyyat növlərindən biridir. (Bir ədəd üçün) Ərzaqlar: 1 st ilıq süd 1/3 st şəkər tozu 100 q kərə yağı 1 ədəd yumurta 1/2 ç.q maya Aparanadək un Bir çimdik duz 1/3 ç.q sarıkök 1/4 ç.q (küşniş toxumu

Badambura - 2

image Azərbaycanın milli şirniyyat növlərindən biridir. (45 ədəd badambura üçün) Ərzaqlar: 200 qr xama 75 qr kərə yağı 2 st süd 1 ədəd yumurta 1 ç.q quru maya 1 x.q şəkər tozu 1 ç.q duz Un aparanadək (təxminən 8.5 st) Yaymaq

Qoz

image Qoz, xüsusilə uşaq zəkasının inkişafında böyük rol oynayır. Mütəxəssislər qozun insan sağlamlığı və bəslənməsində çox əhəmiyyətli bir rol oynadığını vurğulayaraq: Xüsusilə qış aylarında ən əhəmiyyətli enerji qaynaqlarından biri olan qozun 100 qramından

Gəlin boxçası

image Ərzaqlar: Xəmir üçün: 2 yumurta 1 st su 4-4,5 st un 1/3 ç.q duz İçlik: 2 st çəkilmiş qoz ləpəsi 400 q qaymaq Yağlamaq üçün: 200 q kərə yağı Yuxaları yaymaq üçün: 1 st buğda nişastası Şərbət üçün: 3 st şəkər to

Simit

image Ərzaqlar: 3 st un 1/3 st duru yağ 1 st ilıq su 4 x.q bəhməz 1/2 ç.q duz 1 paket quru maya Küncüt (1 st) Hazırlanması: İlıq sudan 4 x.q bəhməzin üstünə töküb qarışdırıb bir kənara qoyuruq. Ələnmiş unun üstünə suyu,

Pendirli muska börək (Türk mətbəxi)

image Ərzaqlar: 4 ədəd börək yuxası 1/2 st qatıq 1/2 st duru yağ 1 ədəd yumurta 300 q ağ pendir Balaca dəstə cəfəri 1 x.q xaş-xaş Çörək otu Hazırlanması: İçliyi hazırlamaq üçün pendiri çəngəl ilə əzirik ya da sürtgəcin böyük g

Lobya

image Çeşidindən aslı olmayaraq,lobya çox faydalı və dadlıdır. Lobya tərkibinin zənginliyi ilə əti əvəz edir. Baxmayaraq ki, ət heyvan, lobya isə bitki mənşəli ərzaqdır.Zülal, vitamin və mikroelementlər tərkibinə görə bi iki ərzaq növü çox oxşardır. Tez

Kartof

image Süfrələrin gözü sayılan kartof həm doyurucu, həm də qidalandırıcı xassəyə malikdir. Kartof bol miqdarda C və B vitaminləri ilə, kalium və kalsiumla, protein, dəmir və fosforla zəngindir. Bədənə enerji verir, halsızlığı və yorğunluğu aradan qaldırır, qan



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.