Xəbərlər

Pryanik

image Ərzaqlar: 200 q kərə yağı 3 st un 2 ədəd yumurta (1 ədəd ağı üzü üçün) 2/3 st şəkər tozu 1/2 st şəkər kirşanı 1 x.q qarğıdalı nişastası 1 ç.q zəncəfil 1/3 ç.q darçın 1 paket qabartma tozu Hazırlanması: Yumşaq yağı şək

Göy soğanlı kükü

image Ərzaqlar: 3 dəstə göy soğan 2 x.q əridilmiş kərə yağı 4-5 ədəd yumurta Zövqə görə duz Hazırlanması: Göy soğanı təmizləyib yuyub xirda doğrayırıq. Yumurtaları sındırıb üstünə duz töküb çalırıq. Tavaya yağ töküb qızdırır

Buğlama - 6

image Ərzaqlar: 1 kq ət (dana ya da quzu) 3 ədəd pomidor 2 ədəd baş soğan 1 ədəd şirin bibər 7-8 ədəd alça turşusu Duz Hazırlanması: Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra dörd bölüb nazik doğrayırıq. Şirin bibəri yuyub halqa

Göy soğanlı yumurta salatı

image Ərzaqlar: 4 ədəd yumurta 2 x.q xama Balaca dəstə göy soğan Duz Hazırlanması: Yumurtanı suda bişirib tamizləyib sürtgəcin böyük gözündən keçiririk. Soğanı təmizləyib yuyub xırda doğrayırıq. Yumurta ilə soğanı duz töküb

Paxlava (Sevinc Ramizli)

image Qaba 1 kq unu ələyib, ortasını ovuruq. Bura 3 yumurta, 250 q kərə yağını əridib tökürük. Sonra 3 x.q xama, təqribən 1 st südü ilıqlandırıb tökürük. 1 ç.q mayanı da dəmləyib (1 ç q maya, 1 ç q şeker tozu, az duz) əlavə edib xəmir yoğruruq. Xəmiri acımağa qoyuru
Göndərən: Sevinc Ramizli

Kələm qovurması (Sevinc Ramizli)

image Orta böyüklükdə təzə kələmi doğrayırıq, duz, 0,5 su, 4-5 alça turşusu töküb qoyuruq odun üzerinə. Kənarda 3 baş soğanı, 1 pomidor, 3 x.q yağ soğança edirik. Kələm pörtlədikdən sonra soğanı əlavə edib qovururuq. Üstünə 2 yumurta vururuq. Nuş olsun!
Göndərən: Sevinc Ramizli

Milli Mətbəximizdən Ləvəngi plov

image Ərzaqlar: 4 st uzun düyü 1 ədəd toyuq 4 ədəd baş soğan 1,5 st qoz ləpəsi 4-5 x.q alça turşusu 4-5 x.q əridilmiş kərə yağı Sarıkök ya zəfəran Duz Istiot Qazmaq üçün: 3 x.q qatıq 1 ədəd yumurta Hazırlanması: D

Bolqar bibərli toyuq salatı

image Ərzaqlar: 3 ədəd rəngli bibər 150 q toyuğun döş əti Balaca dəstə göy soğan 2-3 x.q xama Duz Istiot Hazırlanması: Bibərləri yuyub təmizləyib nazik uzun doğrayırıq. Toyuğun döş ətini duzlu suda bişiririk. Soyuduqdan sonra

Limonlu kəsmikli banan

image Ərzaqlar: Xəmir üçün: 200 q kərə yağı 200 q xama 1 paket qabartma tozu 3,5 st un İçlik üçün: 200 q kəsmik 1/2 st şəkər tozu 2 x.q. un 1 ədəd limon Hazırlanması: Kərə yağını sürtgəcin böyük gözündən keçiririk.

Qoğal (Sevinc Ramizli)

image 2 kq un, 2 ç.q silə maya, 2 yumurta, çay qaşığınln ucunda sarıkök, apaeanadək ilıq süd. Xəmiri yoğurub qoyuruq acıyır. Sonra kündəliyirik. 25-30 kündə olur. 7-8 kündəni nazik yuxa yayıb aralarını yağlayırıq. Sonra lent kimi kəsib bükürük. İçinə içlik qozla şe
Göndərən: sevincRamizli



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.