Xəbərlər

Balıq Buğlaması (Nurane Memmedova)

Hər hansı bir təzə iri balığı hissələrə ayırıb tavaya düzürük. Üzərinə bir baş soğanı fal fal doğrayıb düzürük, sonra pomidoru eyni qaydada doğrayıb düzürük, sonra bibəri düzüb keşniş, şüyüd doğrayıb üzərinə səpirik. İstiot, duz bir də sarıkök zövqə görə sepir
Göndərən: nurane memmedova

Narnumu (Nurane Memmedova)

2 baş soğan, 2 ədəd şirin nar, 4 ədəd yumurta, 2 qaşıq əridilmiş kərə yağı. Soğan yağda yaxşı qovrulur, narlar dənələnib əlavə olunur və soganla qovrulur. Qovrulduqdan sonra yumurtalar narın üzərinə əlavə olunur. Nuş olsun!
Göndərən: nurane memmedova

Poğaça-2

image Ərzaqlar: 5 - 5,5 st un 200 q xama 125 q kərə yağı 1 st süd 1 ədəd yumurta + 1 ədəd yumurtanın ağı 1 paket quru maya (10q) 1 ç.q duz 1 ç.q şəkər tozu İçlik üçün: 200 q ağ pendir Zövqə görə istəsəniz cəfəri tökə bilərsi

Döyməc-3

image Ərzaqlar: 500 q alça 1 balaca dəstə nanə və ya reyhan 1 balaca diş sarımsaq Duz Hazırlanması: Alçanı, nanəni və sarımsağı təmizləyib yuyuruq. Alçanı tumundan təmizləyirik. Tumdan təmizlənmiş alçanı blenderdə əzirik. Ça

Dovğa 2

image Ərzaqlar: 3 l camış qatığı 2 ədəd yumurta 2 x.q un 1/2 st yumru düyü 2 dəstə ispanaq 2 dəstə keşniş 1 dəstə kəvər 1 dəstə kərəviz 1 dəstə şüyüd 1 dəstə nanə Duz (Bəzə də dağ keşnişi (çol keşnişi tökülür)) Hazır

Çorat qutabı (Dəvə ətindən qutab)

image Ərzaqlar: Xəmir üçün: 3 st un 1 st ilıq su 1 ç.q duz İç üçün: 250-300 q çəkilmiş dəvə əti 2 ədəd balaca baş soğan 1 x.q narşərab ya 1 ədəd nar Zirinc Duz İstiot Sumaq Yağlamaq üçün əridilmiş ya da adi kərə yağı

Gül poğaça

image (Türk mətbəxi) Ərzaqlar: Xəmir üçün: 3 st un 1/2 st süd 1/2 st duru yağ 1 ç.q duz 1 paket quru maya(10q) 1 ədəd yumurta +1 ədəd yumurta ağı İçlik üçün: 200 q ağ pendir 1 balaca dəstə cəfəri Üzü üçün: 1 ədəd yumurt

Çəpiş buğlaması (Gunel Dunyamaliyeva)

2 kq sümüklü çəpiş ətini yaxşı yuyub üzərinə çıxacaq qədər suda qaynadırıq. Sonra süzüb iki baş soğan kərə yağında bir az öldürüb ətin üzərinə əlavə edib qovururuq. Bir az qovurduqdan sonra iki pomidoru xırda-xırda doğrayıb üzərinə əlavə edib və süzülmüş suyun
Göndərən: Gunel dunyamaliyeva

Döyməc-2

image Ərzaqlar: 300 q alça 300 q albalı (vişnə) 200 q gilas 2-3 ədəd ərik 1 balaca dəstə reyhan 1 diş sarımsaq Duz Hazırlanması: Bütün meyvələri, reyhanı və sarımsağı təmizləyib yuyuruq. Gilas ilə albalını tumundan təmizlə

Ayran aşı (Kələmli dovğa)

image Ərzaqlar: 3 l qatıq 1,5 l su 2 ədəd yumurta 2 x.q un 1/2 st yumru düyü 1 st bişmiş nöxud 500 q kələm 1 dəstə kəvər 1 böyük dəstə keşniş 1 balaca dəstə şüyüd 1 balaca dəstə nanə 2-3 zoğ sarımsaq (yaşıl) Duz Ha



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.