Xəbərlər

Badımcan qovurması (Sevinc Ramizli)

image Hazırlanması: Badımcanı doğrayıb, üstünə duz səpirik. Yarım saatdan sonra acı suyunu sıxıb, yuyuruq. Tavaya töküb sobanın üstünə qoyuruq. Kənarda soğanı, pomidor, duz, yağla, (istəyən yaşıl bibər də vurabilər) qovururuq. Badımcanın üstünə əlavə edirik.
Göndərən: sevinc Ramizli

Qozlu yarma plovu (Gözəl Uluxanova)

Hazırlanması: Quru soğan incə doğranır, 1 çay stəkanı duru yağda saralana qədər qovrular. Üzərinə döyülmüş sarımsaq, yuyunmuş yarma, sous və duz əlavə edilər, 5 dəqiqə qədər qovrular. Ən son 3,5 su stəkanı su əlavə olunar, qazanın qapağı bağlanılar, orta od
Göndərən: Gozel Uluxanova

Maxara (Gözəl Uluxanova)

Ərzaqlar: Su 300ml Sərin süd 1.5 litr, 1 yumurta 500 qr un Hazirlanması: əvvəlcə südü bir qazana töküb içinə su əlavə edib yaxşıca qarışdırırıq. Daha sonra yumurtanı sındırıb onu da qarışdırırıq. Sonra duz və unu əlavə edib yenə qarışdırırıq. Son
Göndərən: Gozel Uluxanova

Kiçik qablarda albalılı qozlu piroq

image Ərzaqlar: 200-250 q albalı 2/3 st un 50 q kərə yağı 1/2 st şəkər tozu(2 x.q üstü üçün) 50 q qovrulmuş qoz ya da badam ləpəsi Hazırlanması: Unu bir qaba ələyib yağ ilə ovuruq. Şəkər tozunu əlavə edib qarışdırırıq. Al

Azərbaycan tortu

image Ərzaqlar: Biskvit üçün: 12 ədəd yumurta 2 st şəkər tozu 2 st un 2 x.q buğda nişastası 1 paket vanil (zövqə görə) Krem və bəzək üçün: 2 banka qatılaşdırılmış süd 400-450 q kərə yağı 1/2 paket vanil Qida boyaları(

Şokolatdan hazırlanan bəzəklər

image Ərzaqlar: Şokolad (ağ, qara, tünd və ya açıq ) Hazırlanması: Şokoladı su hamamında əridirik. Tam əridikdən sonra mətbəx şprisinə ya da torbasına incə deşik olandan başlıq taxıb isti ərimiş şokoladı doldurub, perqament kağızını naxışın üst

Böyürtkənli mannalı pudinq

image Ərzaqlar: 1 l süd 1/2 st şəkər tozu 50 q kərə yağı 15-20 q kərə yağı qabı yağlamaq üçün 3/4 st manna yarması 3 ədəd yumurta 1 ədəd limon 1,5 st böyürtkən ya da moruq Hazırlanması: Limonu yuyub sürtgəcin gözündən qabığını

Qaymaqlı krem

image Ərzaqlar: 250 q qaymaq (35%) 1-2 x.q şəkər kirşanı 1/3 paket vanil Hazırlanması: Qaymağı mikserlə çalırıq. Sonra vanili və şəkər kirşanını əlavə edib yenə tam hazır olanadək çalırıq. Kremimiz hazırdır. Kremi müxtəlif şirniyyatla

Döşəməli aş - 3

image Döşəməli aş Azərbaycanın milli plov növlərindən biridir. Ərzaqlar: 4 st uzun düyü 1 ədəd toyuq 500 q təmizlənmiş şabalıd 1 ədəd baş soğan 1 st kişmiş 9-10 ədəd albuxara 9-10 ədəd qaysı 1/2 ç.q sarıkök ya da zəfəran 4 x.q

Almalı biskvit

image Ərzaqlar: 4 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 3/4 st un 1/3 st nişasta 3-4 ədəd alma 1 paket vanil 1 x.q kərə yağı Hazırlanması: Yumurtanın ağını sarısından ayırıb bərkiyənədək mikserlə çalırıq. Şəkər tozunu az-az töküb



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.