Xəbərlər

Qarğlıdalılı toyuq şorbası

image Türk mətbəxi Ərzaqlar: 2 ədəd balaca banka konserv olunmuş qarğıdalı 1 ədəd toyuğun döş əti (ya da 1 ədəd bud dibi ilə bir) 1 ədəd baş soğan 2 ədəd kartof 2 x.q qarğıdalı nişastası 1 st süd 2 x.q əridilmiş kərə yağı ya da duru y

Sobada pomidor məti ilə kotlet

image Ərzaqlar: 400-500 q çəkilmiş ət 1 baş soğan 1-2 diş sarımsaq 1 ədəd yumurta 1 x.q un 1 balaca dəstə cəfəri Duz İstiot Məti üçün: 5-6 pomidor 1 ədəd şirin bibər 2 x.q əridilmişkərə yağı ya da duru yağ Duz Isti

Yağlı xəmirdən fındıq kremli pirojna

image Ərzaqlar: 10 ədəd yağlı xəmir(10x10 sm) Fındıq kremi Üz üçün: 1 yumurta sarısı 1 x.q şəkər kirşanı Hazırlanması: Xəmiri soyuducudan çıxardırıq donu açılır. Sonra birini götürüb şəkildəki kimi bıçaqla yanlarını kəsib 1ç.q fı

Xırda küftəli tel şəhriyyəli şorba

image Türk mətbəxi Ərzaqlar: 300 q çəkilmiş ət 2 x.q əridilmiş kərə yağı 6 st qaynadılmış isti su 1/2 st tel şəhriyyə 2 x.q pomidor məti Duz Istiot Hazırlanması: Çəkilmiş ətin üstünə duz və istiot töküb yaxşı qarışdırırıq.

Turşu (tutma) xiyar ilə toyuq salatı

image Ərzaqlar: 300 q toyuğun döş əti 3 ədəd yumurta 3 ədəd turşu(tutma) xiyar 1 ədəd balaca qırmızı soğan 100-150 q Holland pendiri Mayonez Duz Hazırlanması: Toyuğun döş ətini duzlu suda bişirib soyuduqdan sonra doğrayırıq.

Sobada pomidor, bibər, badımcan dolması

image Ərzaqlar: 14-15 ədəd badımcan 5-6 ədəd şirin bibər 5-6 ədəd pomidor 1 kq bişmiş qiymə 2 x.q əridilmiş kərə yağı (ya da 4-5 x.q duru yağ) 1 dəstə reyhan Duz Istiot Hazırlanması: Badımcanı, pomidoru və bibəri təmizləyib yu

Qiyməli göy noxud

image Türk mətbəxi Ərzaqlar: 250 q çəkilmiş ət 2 ədəd baş soğan 2 ədəd kartof 2 ədəd pomidor 2 diş sarımsaq 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1 st göy noxud (konserv olunmuş) 2,5 st isti qaynadılmış su Duz Istiot Hazırlanması:

Şəki Pitisi (Ilqar Məmmədov)

image Sümüksüz qoyun əti – 163 q, noxud – 30 q, quyruq – 20 q, baş soğan – 18 q, şabalıd – 30 q, quru gavalı – 20 q, zəfəran – 0,1, istiot, duz, sumaq. Adi piti kimi hazırlanır. Lakin kartof əvəzinə şabalıd götürülür. Şabalıd ayrıca bişirilir və təmizlənir. Payız
Göndərən: Ilqar Məmmədov

Çiçək poğaça

image (Türk mətbəxi) Ərzaqlar: Xəmir üçün: 125 q kərə yağı 1/2 st süd 2 ədəd yumurta (1 ədəd sarısı üx üçün) 1/2 ç.q şəkər tozu 1/2 ç.q duz 1 paküt quru maya (10q) 3 st un İç üçün: 200 q ağ pendir Üz üçün: 1 ədəd yumur

Balıq Doldurması (Nurane Memmedova)

1 ədəd duzlu balıq suya qoyulur. (duzu azalsın) İçinə doldurmaq üçün 1 baş soğan az yağda qovrulur, ona 1 ədəd pomidor, 1 ədəd bibər əlevə olunur. Bir az qovurub yərə qoyulur. Duz istiot bir də gilemeyve qurusu əlavə olunub qarışdırılaraq balığın içinə doldulu
Göndərən: nurane memmedova



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.