Xəbərlər

Kartoflu gül börək

image Xəmir üçün: 3 st un 100 q kərə yağı 1 ədəd yumurta 1 st süd 1 paket tez maya 1 ç.q duz Üz üçün: 1 ədəd yumurta İçlik üçün:Kartof əzməsi ya bişmiş qiymə ya da ağ pendir Hazırlanması: Unu ələyib dərin qaba tökürük. Üstünə mayanı və duzu əlav

Yasəmən çiçəyi şirniyyatı

image Ərzaqlar: 200 q kərə yağı 1 st qatıq 1/2 st duru yağ 1 ədəd yumurta 1 paket qabartma tozu 3 x.q kakao Aparanadək un İçi içün: 6 x.q alma ya da başqa meyvə çemi 1 ovuc qovrulmuş qoz ləpəsi Üzü üçün fındıq ləpəsi Hazırlanması: Yumşaq

Çörək haqqında bilmədikləriniz nələrdir?

image Qarabağda çörəyin müxtəlif növlərini bişirirdilər: külləmə, bozlamac, təndir, közləmə, kömbə, lavaş, xamralı, yuxa, fətir, qalınça, maldili, çapartma, cad, ajıtma. Qışda da, yayda da ən sevimli çörək növü kağız kimi nazik olan yuxadır. İstifadədən qaba

Resept.az-ın 4 yaşı olur

image Əziz Resept.az istifadəçiləri, 4 yaşımız oldu. Artıq 4 ildir ki, hazırladığımız reseptlərimi sizlərlə paylaşırıq. Açığı öz dilimizdə açıq aydin resept tapmaq çətin olduğundan 4 il əvvəl belə bir qerara gəldik ki, bir mətbəx saytı yaradaq və beləcə öz dilimiz

Mətbəxlə bağlı faydalı məsləhətlər

image Sizə mətbəxlə bağlı praktik bilgilər təqdim edirik: Sobanıza hopmuş yemək qoxuları üçün yemək bişirməzdən əvvəl sobanın ortasına yarısı sirkə, yarısı su ilə doldurulmuş qab qoyun. Sobanızı bir neçə dəqiqə qızdırın, sonra da soyudun. Çaydanınızın dib

Resept.az-dan oxuculara Yeni il təbriki

image Yeni il yaxınlaşır. 2016-cı ilə artıq 3 gün qalıb. Resept.az olaraq bütün oxucuları həm Dünya azərbaycanlılarının həmrəylik günü, həm də Yeni il münasibətilə təbrik edirik. Bütün oxucularımıza qarşıdan gələn 2016-cı il meymun ili ilə əlaqədar təbrik edir,

Keşkül

image Türk mətbəxi Ərzaqlar: (4 nəfərlik) 5 st süd 1 st şəkər tozu 2 x.q nişasta(qarğıdalı ya da buğda) 1 ədəd yumurta(sarısı ya da bütöv) 3 x.q kakos qoz ləpəsi 1 paket vanil(zövqə görə) Hazırlanması: Ərzaqlar ın hamısını bir qaba tökürü

Sobada hinduşqa qızartması

image Ərzaqlar: 1 ədəd hinduşqa 1 ədəd baş soğan 1 ədəd limon 1 x.q pomidor məti(tomat) 4-5 x.q zeytun yağı Duz Istiot Hazırlanması: Hinduşqanı təmizləyib yuyuruq.Soğanı təmizləyib yuyuruq.İçini və üstünü duz və istiotlayırıq.Soğanı diri-doğram

Kartof əzməsi

image Ərzaqlar: 6-7 ədəd orta ölçülü kartof 2 ədəd baş soğan 1 x.q əridilmiş kərəyağı Balaca dəstə şüyüd Duz Istiot Hazırlanması: Kartofun qabığını soyub yuduqdan sonra iki bölürük. Qazana yığıb üstünə su əlavə edirik.Qoyuruq ocağa tam bişiririk.

Yağlı xəmirdən kartoflu börək

image Ərzaqlar: hazır yağlı xəmir Yaymaq üçün un Üzü üçün: 1 ədəd yumurta Küncüt Çörəkotu İçlik üçün: Kart Of əzməsi Bax: Kartof əzməsi Hazırlanması: Yağlı xəmirin birini gğtürüb un səpib nazik yayırıq. Yaydıqdan sonra uzununa kəsib iki yer



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.