Xəbərlər

Kolbasa ilə pendirli börək (Türk mətbəxi)

image Ərzaqlar: 4 ədəd hazır yuxa 1 st süd 1/3 st bitki yağı (İstəsəniz əlavə olaraq 1-2 x.q ərinmiş kərə yağı da tökə bilərsiniz.) 2 yumurta (sarısı üzünə) Küncüt İç: Kolbasa Pendir Hazırlanması: Südü, yağı və yumurta ağını

Lobyalı aş

image Ərzaqlar: 3 st uzun düyü 1 st lobya 3 x.q əridilmiş kərə yağı Duz Qazmaq üçün: 1 ədəd yumurta 3 x.q  qatıq Üstünə tökmək üçün: Bəhməz Şəkər tozu Hazırlanması: Lobyanı qabaqcadan 2-3 saat suya qoyub isladirıq. Sonra

Sobada makaronlu ətli qat-qat

image Ərzaqlar: 1 paket makaron 500 q hazır qiymə 2 ədəd yumurta 1 st süd 3 x.q mayonez (ya da xama) 3 ədəd pomidor 150 q pendir 1 x.q ərinmiş kərə yağı 2 x.q bitki yağı Duz Hazırlanması: 5 l qaza su töküb qaynadırıq. Su

Qatılaşdırılmış süd ilə biskvit

image Ərzaqlar: 1,5 st un 2 x.q şəkər tozu 1 yumurta 2 ç.q kakao 1 banka qatılaşdırılmış süd 1/4 st süd 1 paket qabarma tozu Hazırlanması Yumurtanı qatılaşdırılmış süd  ilə  qarışdırırıq. Şəkər tozunu əlavə edib yenə qarış

Küftə

image Azərbaycanın milli xörəklərindən biridir. Ərzaqlar: 600 q çəkilmiş qoyun ya da mal əti 4 ədəd baş soğan 3 ədəd kartof 1/2 stəkan yumru düyü 2 xörək qaşığı ərinmiş kərə yağı 2 ç.q tomat 10 ədəd balaca alça turşusu 1 x.q quru n

Yarpaq dolması

image Ərzaqlar: 1 kq çəkilmiş qoyun əti 3 baş soğan 2/5 (2 st. yarım) yumru düyü 3 xörək qaşığı ərinmiş kərə yağı 1 dəstə keşniş, şüyüd və nanə (təzə nanə olmayanda nanə qurusu ) Duz (yarpaq duzlu olanda duz tökülmür) Zövqə görə istiot

Zoğal mürəbbəsi

image Ərzaqlar: 1 kq zoğal 1 kq şəkər tozu 1 st su Hazırlanması: Zoğalı təmizləyib yuyuruq. Su ilə şəkər tozunu qarışdırıb qazın üstünə qoyuruq. Şəkər əriməyə başlayanda zoğalı tökürük. Astaca qarışdırırıq. Qaynara düşəndə 5 də

Bananlı qaymaqlı tort

image Ərzaqlar: 250 q peçenye 200 q kərə yağı 2 x.q kakao İç üçün: 3 x.q şokolad yağı 3 ədəd banan 20 q kərə yağı 2 x.q şəkər tozu Krem üçün: 200 q qaymaq 2 x.q şəkər kirşanı 1/2 ç.q vanil Hazırlanması: Peçenyeləri

Yumurta ilə qozlu toyuq salatı

image Ərzaqlar: 200 q toyuğun döş əti 3 ədəd yumurta 1 ədəd qırmızı soğan 1/2 st qoz ləpəsi Mayonez Duz İstiot Hazırlanması Toyuğun döş ətini duz töküb suda bişiririk. Soyuduqdan sonra doğrayırıq. Qozu ya blenderdən keçiri

Turşulu toyuq

image Ərzaqlar: 1 ədəd toyuq 1 ədəd baş soğan 1 diş sarımsaq 2 x.q. alça turşusu Duz İstiot Hazırlanması: Soğan ilə sarımsağı xırda doğrayırıq. Toyuğu bel hissədən ikiyə bölüb yuyub təmizləyirik. Toyuğun üstünə duz, is



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.