Xəbərlər

Ətli səbzi qovurma ilə qat-qat plov

image Azərbaycanın milli plov (aş) növlərindən biridir. Ərzaqlar: 3 st uzun düyü 100 q pendir 2-3 x.q əridilmiş kərə yağı Duz İçlik: 500 qr suda bişmiş xırda doğranmış qoyun əti (mal əti də olar) 3 ədəd baş soğan 4-5 dəstə göyə

Sobada ətli tərəvəzli qat-qat

image Ərzaqlar: 500 q bişmiş qoyun əti ya da mal əti (xırda hissələrə doğranmış) 3 ədəd badımcan 1 ədəd şirin bibər 2 ədəd baş soğan 1 ədəd yerkökü 5-6 kartof 2 x.q kərə yağı 1/5 st süd 100 q pendir Duz İstiot Bitki yağı

Paxla çığırtması (qovurması)

image Ərzaqlar: 1 kq göy paxla 3 ədəd pomidor 3 ədəd baş soğan 3 x.q kərə yağı ya da bitki yağı Duz Hazırlanması: Paxlanı təmizləyib doğrayırıq. Qazana paxlanı töküb su əlavə edib tam bişməyə az qalana qədər suda bişiririk.

Süfrəni necə açmaq lazımdır?

image Gözəl açılmış süfrə xüsusi əhvali-ruhiyyə oyadır. Buna nail olmaq üçün bəzi məsləhətləri sizinlə bölüşürük. Hər qonağa böyük bir boşqab qoyun. Süfrə ləvazimatları boşqabın yanına qoyulur. (Ziyafət nə qədər rəsmi olarsa, o qədər çox ləvazimat lazım olur.

Qozlu kətə

image Ərzaqlar: Xəmir üçün: 250 q kərə yağı 250 q xama 4-4,5 st un 1 paket qabartma tozu 1 paket vanil 1/2 ç.q duz İç üçün: 3 st şəkər tozu ilə qarışdırılmış qoz ləpəsi Üz üçün: 1 ədəd yumurta Hazırlanması: Unu qaba t

Qiyməli gül börək (Türk mətbəxi)

image Ərzaqlar: 2 ədəd hazır yuxa 1/2 st süd 1/3 st bitki yağı (İstəsəniz əlavə olaraq 1-2 x.q ərinmiş kərə yağı da tökə bilərsiniz.) 1 ədəd yumurta (sarısı üzünə) Çörək otu İç üçün: 500 q qiymə - Bax: Qiymənin hazırlanması Hazırlan

Ağ pendirli gül börək (Türk mətbəxi)

image Ərzaqlar: 2 ədəd hazır yuxa 1/2 st süd 1/4 st bitki yağı (İstəsəniz əlavə olaraq 1-2 x.q ərinmiş kərə yağı da tökə bilərsiniz.) 1 yumurta (sarısı üzünə) Küncüt İç üçün: 300 q ağ pendir Cəfəri Hazırlanması: Əvvəl içliyi h

Toyuğun döş ətindən sobada qat-qat

image  Ərzaqlar: 300-400 q toyuğun döş əti 5 ədəd pomidor 4-5 ədəd kartof 3 x.q mayonez 3-4 x.q bitki yağı 1 ç.q sarıkök 150 q pendir Zövqə görə duz və istiot Hazırlanması: Döş ətini xırda doğrayırıq. Doğranmış döş ətin

Toyuq ləvəngisi

image Ərzaqlar: 1 ədəd toyuq 3 ədəd baş soğan 1,5 st qoz ləpəsi 3 x.q alça turşusu Duz İstiot Hazırlanması: Soğanı ət maşınından keçiririk. Təmiz parçaya soğanı töküb sıxıb, acı suyunu çıxarırıq. Qozu qozçəkən maşından ke

Turşu qovurma plov

image Azərbaycanın milli plov (aş) növlərindən biridir. Ərzaqlar: 4 st uzun düyü 1 kq sümüksüz suda bişmiş qoyun əti 500 q təmizlənmiş şabalıd 4 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı 1 st kişmiş 10 ədəd qaysı 10 ədəd albuxara ya



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.