Digər

B (3)   D (2)   K (6)   L (1)   M (5)   P (2)   Q (7)   S (2)   T (2)   X (2)   Ş (3)   Ə (1)  

Qaymaqlı krem 2

image Ərzaqlar: 500 q qaymaq (33%-li) 4 x.q şəkər pudrası 1 paket vanil Hazırlanması: Qaymağı qaba töküb mikserlə qatı olanadək çalırıq. Sonra vanili və şəkər pudrasını əlavə edib tam qarışanadək çalırıq. Krem hazırdır. Bu kremi istədiyiniz şirn

Xamalı biskvit

image Ərzaqlar: 200 q xama 6 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 1 st un 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu Zövqə görə xəmirə limon qabığı tökə bilərsiniz. Hazırlanması: Yumurtanın ağını sarısından ayırırıq. Ağını bərkiyənədək mikserlə çalı

Bulka xəmiri

image Ərzaqlar: (35-40 bulka alınır) 200 qr kərə yağı 2,5 st süd 3 ədəd yumurta(2 sarısı üzünə) 3/4 st şəkər tozu 3/4 ç.q duz 1 paket tez maya1 paket vanilAparanadək un2 x.q duru yağ(bulkalar hazırlandıqdan sonar üzünə çəkilmək üçün) Hazırlanması:

Tort üçün biskvit

image Ərzaqlar: 6 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 1 st un 1 paket vanil (zövqə görə) Hazırlanması: Yumurtanın sarısını ağından ayırırıq. Ağını mikserlə bərkiyənədək çalırıq. Sonra şəkər tozunu və vanili töküb çalırıq. Bərkidikdən sonra yumurta s

Qatılaşdırılmış süd ilə maskarpon kremi

image Ərzaqlar: 250 q maskarpon 1/2 banka qatılaşdırılmış süd (bişmiş ya da çiy) 2 x.q şəkər kirşanı 1/2 paket vanil Hazırlanması: Maskarpon pendirini mikserlə çalırıq. Sonra qatılaşdırılmış südü əlavə edib çalırıq. Vanili və şəkər kirşanın

Kakaolu biskvit

image Ərzaqlar: 5 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 2/3 s tun 1/3 st buğda nişastası 2 x.q kakao 1 paket qabartma tozu Hazırlanması: Yumurtanın ağını sarısından ayırıb ağını bərkiyənədək mikserlə çalırıq. Sonra şəkər tozunu az-a

Lavaş, yuxa

image Azərbaycan lavaşı (yuxası) Yayılmış çiy yuxa təndirdə ya da sac üstündə bişirilir. Lavaşın (yuxanın) zonalarımız üzrə ölçüləri də müxrəlifdir. Ərzaqlar: 1kq un 1.ç.q quru maya 1ç.q dolu duz Ilıq su (aparanadək) Yuxaları yaymaq üçü

Paxlava yuxası

image Ərzaqlar: 1 kq un 3 ədəd yumurta 25 q kərə yağı 1 ç.q duz 1 ç.q limon suyu 1,5 st ilıq su Yuxanı yaymaq üçün: 200 q buğda nişastası. Hazırlanması: Unu bir qaba ələyib urtasını açırıq. Ortasına yumurta, limon suyu, kərə

Kakaolu qozlu şirni

image Ərzaqlar: 2 st şəkər tozu 1 st süd 1 x.q kakao 1/2 st qoz ləpəsi Hazırlanması: Qozu bıçaqla doğrayırıq. Qazana şəkər tozunu, südü və kakaonu əlavə edib qarışdırırıq. Qazın üstünə qoyub qaynayanadək qarışdırırıq.

Mayalı xəmir

image Ərzaqlar: 6-6,5 st un 1 st ilıq süd 1 st ilıq su 1 st duru yağ 1 yumurta (sarısı üzü üçün saxlanılır) 1 ç.q duz 2 ç.q şəkər tozu 1 paket quru maya Hazırlanması: Undan başqa bütün ərzaqları dərin bir qaba töküb qarışdırır



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.