Qış tədarükü

C (1)   D (2)   F (1)   G (4)   H (1)   K (2)   N (1)   Q (1)   X (1)   Z (1)   Ş (3)   Ə (2)  

Gül kələmi turşusu

image Ərzaqlar: 2 ədəd gül kələmi 1 ədəd acı bibər 1 baş sarımsaq 3-4 baş şüyüd qurusu 1 x.q kərəviz qurusu 1 ç.q reyhan qurusu Duz Hazırlanması: Gül kələmini balaca hissələrə ayırıb, təmiz yuyuruq. Qazanda su qoyub, qayna

Nardança

image Qeyd: Bütün meyvə və giləmeyvələrin (mürəbbə, turşu, kompot, nardança və s.) bişirərkən müxtəlif rənglər almasının səbəbi həmin meyvə və giləmeyvənin günün altında ya da kölgədə yetişməsindən asılıdır. Gün altında yetişənlərin rəngi gözəl olur. Kölgədə yet

Feyxoa mürəbbəsi

image Ərzaqlar: 1 kq feyxoa 1,5 kq şəkər tozu Hazırlanması: Feyxoanı təmizləyib yuyuruq. Suyu süzülür. Sonra feyxoanı ət çəkən maşından keçiririk. Ət maşından keçirilmiş feyxoaya şəkər tozunu əlavə edib yaxşı qarışdırırıq. Şəkə

Ərik mürəbbəsi

image Ərzaqlar: 1 kq ərik (tumu çıxarılmış) 1 kq şəkər tozu 1 st su Hazırlanması: Əriyin tumunu çıxarıb dörd yerə bölürük. Su ilə şəkər tozunu qarışdırıb qazın üstünə qoyuruq. Şəkər əriməyə başlayanda əriyi tökürük. Astaca

Göyəm turşusu

image Ərzaqlar: Göyəm Sarımsaq Duz Şəkər tozu Sirkə ( 60%-lı) Yapışqan Hazırlanması: Göyəmi saplağını təmizləyib yuyub bankalara yığırıq. Hər 800q -1kq bankaya 1 x.q duz, 1 ç.q şəkər tozu, 1 ç.q az sirkə və 1 balaca diş sarım

Kələm tutması

image Ərzaqlar: 10 kq kələm 4 ədəd qırmızı çuğundur 3 ədəd acı bibər 3-4 baş sarımsaq 1 dəstə kərəviz 1 dəstə şüyüd  (Əgər quru şüyüd başı və quru kərəviziniz varsa ondan tökə bilərsiniz) Quru reyhan Duz Hazırlanması: Kələmi d

Xiyar tutması

image Ərzaqlar: Xiyar Acı bibər Sarımsaq Sirkə  (60%-li) Şəkər tozu Duz Kərəviz (quru ya da təzə) Şüyüd (quru şüyüd başı ya da təzə) Yapışdırıcı Hazırlanması: Xiyarları yuyub təmizləyirik. Hər bankaya 1 diş sarımsaq, 1 şüyü

Zoğal mürəbbəsi

image Ərzaqlar: 1 kq zoğal 1 kq şəkər tozu 1 st su Hazırlanması: Zoğalı təmizləyib yuyuruq. Su ilə şəkər tozunu qarışdırıb qazın üstünə qoyuruq. Şəkər əriməyə başlayanda zoğalı tökürük. Astaca qarışdırırıq. Qaynara düşəndə 5 də

Gilas turşusu

image Ərzaqlar: Gilas Duz Şəkər tozu Su Yapışdırıcı Hazırlanması: Gilasın saplağını təmizləyib yuyub bankalara yığırıq. Hər bankaya  məs: 1 kq bankaya 1 dolu çay qaşığı duz və 1/3 çay qaşığı şəkər tozu tökürük. Üstünə 2 barma



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.