Qış tədarükü

D (2)   F (1)   G (4)   H (1)   K (2)   N (1)   X (1)   Z (1)   Ş (1)   Ə (1)  

Heyva mürəbbəsi

image Ərzaqlar: 1 kq heyva 1 kq şəkər tozu 1,5 st su Hazırlanması: Heyvanı təmizləyib yuyub doğrayırıq. Doğranmış heyvalarıtəmiz yuyub üstünə qaynar su töküb 5 dəqiqə saxlayırıq. Bu vaxt bütün heyvaları suya salırıq ki, qarası getsin ağarsın.

Gilas mürəbbəsi

image Ərzaqlar: 1 kq gilas 1 kq şəkər tozu 1 st su Hazırlanması: Gilası yuyub təmizləyirik. Su ilə şəkər tozunu qarışdırıb qazın üstünə qoyuruq. Şəkər əriməyə başlayanda gilası tökürük. Astaca qarışdırırıq. Üzünə çıxan kəfi

Şabalıdın təmizlənməsi

image Şabalıdın təmizlənməsinin ən rahat üsulu belədir: Şabalıdın baş tərəfindən aşağı doğru və altını da bıçaqla kəsirik. Burda diqqət etmək lazımdır ki, qabıqla bərabər pərdəsini də kəsin. Yoxsa pərdəni soymaq çətin olacaq. Şəkillərə baxın. Şabalıdın

Duzlu suda xiyar tutması

image Ərzaqlar: Xiyar Acı bibər Sarımsaq Duz Kərəviz (quru ya da təzə) Şüyüd (şüyüd başı ya da təzə) Hazırlanması: Xiyarları yuyub təmizləyirik. 3 litirlik bankaya 3 diş sarımsaq, 2 balaca şüyüd başı, 3-4 zoğ kərəviz yarpağı, 1/3

Dondurulmuş moruq

image Moruğu təmizləyib şəkildəki kimi ağzı yaxşı örtülən qablara yığıb soyuducunun buzxanasında saxlaya bilərsiniz. Belə saxlanılmış moruqdan içkilərdə və şirniyyatda istifadə edə bilərsiniz. Nuş olsun!

Gül kələmi turşusu

image Ərzaqlar: 2 ədəd gül kələmi 1 ədəd acı bibər 1 baş sarımsaq 3-4 baş şüyüd qurusu 1 x.q kərəviz qurusu 1 ç.q reyhan qurusu Duz Hazırlanması: Gül kələmini balaca hissələrə ayırıb, təmiz yuyuruq. Qazanda su qoyub, qayna

Nardança

image Qeyd: Bütün meyvə və giləmeyvələrin (mürəbbə, turşu, kompot, nardança və s.) bişirərkən müxtəlif rənglər almasının səbəbi həmin meyvə və giləmeyvənin günün altında ya da kölgədə yetişməsindən asılıdır. Gün altında yetişənlərin rəngi gözəl olur. Kölgədə yet

Feyxoa mürəbbəsi

image Ərzaqlar: 1 kq feyxoa 1,5 kq şəkər tozu Hazırlanması: Feyxoanı təmizləyib yuyuruq. Suyu süzülür. Sonra feyxoanı ət çəkən maşından keçiririk. Ət maşından keçirilmiş feyxoaya şəkər tozunu əlavə edib yaxşı qarışdırırıq. Şəkə

Ərik mürəbbəsi

image Ərzaqlar: 1 kq ərik (tumu çıxarılmış) 1 kq şəkər tozu 1 st su Hazırlanması: Əriyin tumunu çıxarıb dörd yerə bölürük. Su ilə şəkər tozunu qarışdırıb qazın üstünə qoyuruq. Şəkər əriməyə başlayanda əriyi tökürük. Astaca

Göyəm turşusu

image Ərzaqlar: Göyəm Sarımsaq Duz Şəkər tozu Sirkə ( 60%-lı) Yapışqan Hazırlanması: Göyəmi saplağını təmizləyib yuyub bankalara yığırıq. Hər 800q -1kq bankaya 1 x.q duz, 1 ç.q şəkər tozu, 1 ç.q az sirkə və 1 balaca diş sarım



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.