Qış tədarükü

C (1)   D (2)   F (1)   G (4)   H (1)   K (2)   N (1)   Q (1)   X (1)   Z (1)   Ş (3)   Ə (2)  

Şaftalı mürəbbəsi 2

image Ərzaqlar: 2 kq şaftalı 2 kq şəkər tozu 1 stəkan su Hazırlanması: Şaftalını təmizləyib yuyuruq. Qabığını soyub dilimləyirik. Mürəbbəni bişirəcəyimiz qaba doğranmış şaftalını töküb üstünə şəkər tozu əlavə edirik. Bir neçə saata suyu

Qarpız mürəbbəsi

image Ərzaqlar: 3 kq doğranmış qarpız 3 kq şəkər tozu 4 stəkan yarım su Hazırlanması: Bir ədəd qabığı qalın qarpız dilimləyib içini və qabığını kəsib təmizləyirik. Dilikli bıçaqla qalınlığı 1,5-2 sm olmaqla doğrayırıq. Bıçaqla da doğraya b

Şaftalı mürəbbəsi

image Ərzaqlar: 2 kq şaftalı 2 kq şəkər tozu 2 stəkan su Hazırlanması: Şaftalını təmizləyib yuyuruq. Qabığını soyub dilimləyirik. Mürəbbəni bişirəcəyimiz qaba şəkər tozu ilə suyu töküb əridirik. Sonra doğranmış şaftalını

Cənnət alması mürəbbəsi

image Ərzaqlar: 2 kq cənnət alması 2 kq şəkər tozu 3 stəkan su Hazırlanması: Almanı təmizləyib yuyub çəngəl ilə 2-3 yerdən deşirik. Çəngəllənmiş almaları qaralmasın deyə suya yığırıq. Hamısı qurtardıqdan sonra suyunu süzürük. Mü

Əncir mürəbbəsi

image Ərzaqlar: 2 kq əncir 2 kq şəkər tozu 2 stəkan su Hazırlanması: Ənciri yuyuruq. Sonra bıçaqla qabığını soyuruq. Çəngəl ilə 2-3 yerdən deşirik. Mürəbbəni bişirəcəyimiz qaba şəkər tozu ilə suyu töküb əridirik. Son

Heyva mürəbbəsi

image Ərzaqlar: 1 kq heyva 1 kq şəkər tozu 1,5 st su Hazırlanması: Heyvanı təmizləyib yuyub doğrayırıq. Doğranmış heyvalarıtəmiz yuyub üstünə qaynar su töküb 5 dəqiqə saxlayırıq. Bu vaxt bütün heyvaları suya salırıq ki, qarası getsin ağarsın.

Gilas mürəbbəsi

image Ərzaqlar: 1 kq gilas 1 kq şəkər tozu 1 st su Hazırlanması: Gilası yuyub təmizləyirik. Su ilə şəkər tozunu qarışdırıb qazın üstünə qoyuruq. Şəkər əriməyə başlayanda gilası tökürük. Astaca qarışdırırıq. Üzünə çıxan kəfi

Şabalıdın təmizlənməsi

image Şabalıdın təmizlənməsinin ən rahat üsulu belədir: Şabalıdın baş tərəfindən aşağı doğru və altını da bıçaqla kəsirik. Burda diqqət etmək lazımdır ki, qabıqla bərabər pərdəsini də kəsin. Yoxsa pərdəni soymaq çətin olacaq. Şəkillərə baxın. Şabalıdın

Duzlu suda xiyar tutması

image Ərzaqlar: Xiyar Acı bibər Sarımsaq Duz Kərəviz (quru ya da təzə) Şüyüd (şüyüd başı ya da təzə) Hazırlanması: Xiyarları yuyub təmizləyirik. 3 litirlik bankaya 3 diş sarımsaq, 2 balaca şüyüd başı, 3-4 zoğ kərəviz yarpağı, 1/3

Dondurulmuş moruq

image Moruğu təmizləyib şəkildəki kimi ağzı yaxşı örtülən qablara yığıb soyuducunun buzxanasında saxlaya bilərsiniz. Belə saxlanılmış moruqdan içkilərdə və şirniyyatda istifadə edə bilərsiniz. Nuş olsun!



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.