Şirniyyatlar

A (25)   B (29)   D (7)   E (4)   F (7)   G (8)   I (1)   K (59)   L (6)   M (13)   N (5)   O (2)   P (13)   Q (33)   R (2)   S (15)   T (8)   U (2)   V (1)   X (4)   Y (12)   Z (4)   Ç (2)   İ (3)   Ş (25)   Ə (2)  

Güllaç

image Türk mətbəxi Ərzaqlar: 5 ədəd güllaç 1 st şəkər tozu 4 st süd 1 x.q gül suyu ya da 1/2 ç.q vanil Qoz ləpəsi ya da antep fısdığı Hazırlanması: Südün üstünə şəkər tozunu əlavə edib ocağa qoyub qarışdırırıq. Süd qaynarlaşanda

Gəlin boxçası

image Ərzaqlar: Xəmir üçün: 2 yumurta 1 st su 4-4,5 st un 1/3 ç.q duz İçlik: 2 st çəkilmiş qoz ləpəsi 400 q qaymaq Yağlamaq üçün: 200 q kərə yağı Yuxaları yaymaq üçün: 1 st buğda nişastası Şərbət üçün: 3 st şəkər to

Gəncə paxlavası

image Azərbaycanın milli şirniyyat növlərindən biridir. (28-32 s.m-lik 2 tavalıq paxlavanın ölçüləri) Ərzaqlar: Xəmir üçün: 1 st qatıq 1 ədəd yumurta 1 st gülab 250 q kərə yağı Bir çimdik duz Aparanadək un Yuxaları yaymaq üçün:

Gecə Gündüz Tortu

image Ərzaqlar: 400 q xama 2 st un 2 st şəkər tozu 4 ədəd yumurta 2 paket qabartma tozu 1 paket vanil 2 x.q kakao Krem üçün: 1 banka qatılaşdırılmış süd 200 q kərə yağı 1 x.q. kakao Hazırlanması: Yumurtanın ağını köpü

Gilaslı piroq

image Ərzaqlar: 1 st un 75 q kərə yağı 2/3 st şəkər tozu(bundan 2 x.qaşığı üstünə, qalanını xəmirə istifadə edirik) 1 ədəd yumurta 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu 300 q gilas (təzə ya da konserv olunmuş) Hazırlanması: Şəkər t

Gavalı piroqu

image Ərzaqlar: 100 q kərə yağı 2/3 st şəkər tozu (2 x.q üzünə) 1 st un 2 yumurta 1 paket qabartma tozu 1 ç.q darçın 10-12 ədəd gavalı Hazırlanması: Yumşaq kərə yağı şəkər tozu ilə qarışdırılır. Yumurtanı əlavə edib qarışd

Gilaslı tort

image Ərzaqlar: Biskvit üçün: 4 ədəd yumurta 4-5 ədəd qoz ləpəsi 25 q kərə yağı 3/4 st şəkər tozu 3/4 st un Krem üçün: 400 q krem pendir 200 q qaymaq 4-5 x.q şəkər tozu Şirə üçün: 1/3 st su 1/3 st şəkər tozu Ç.q ucun

Gilaslı xamalı piroq

image Ərzaqlar: Xəmir üçün: 2,5 st un 200 q xama 1 yumurta 0,5 ç.q soda 0,5 ç.q duz 0,5 st şəkər tozu Üstü üçün: 1 st tumu çıxarılmış gilas(konserv olunmuş ya da təzə) 0,5 st şəkər tozu 200 q xama Hazırlanması: Əvvəlc



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.