Duzlu xəmir işləri

A (3)   B (4)   G (4)   H (2)   K (8)   M (1)   P (12)   Q (7)   R (1)   S (6)   T (1)   Y (13)   Ç (2)   İ (1)   Ş (2)   Ə (2)  

İspanaqlı gül börək (Türk mətbəxi)

image Ərzaqlar: 4 ədəd börək yuxası 4 orta dəstə ispanaq 2 ədəd baş soğan 1 st süd 1/2 st zeytun yağı 150-200 q pendir 1x.q çörəkotu 1 ədəd yumurta Duz Istiot Hazırlanması: İspanağı təmizləyib yuduqdan sonra xırda doğray

Hazır yağlı xəmirdən kətə

image Ərzaqlar: 8 ədəd yağlı xəmir 250 q kəsmik Qızartmağa zeytun yağı 2 dəstə göyərti (göy soğan, keşniş, şüyüd, nanə, cəfəri, ispanaq) Duz Hazırlanması: Göyərtiləri təmizləyib yuyub doğrayırıq. Kəsmik ilə göyərtini qarışdırırı

Qiyməli börək (Türk mətbəxi)

image Ərzaqlar: 400 q hazır qiymə (Az yağda soğan ilə qovrulmuş duz və istiot vurulmuş) 4 ədəd börək yuxası 1-2 ədəd yumurta 1 st süd 1/3 st zeytun yağı 4-5 x.q əridilmiş kərə yağı 1 balaca dəstə cəfəri 1 ç.q çörəkotu Hazırlanmas

Göyərti qutabı (kətə)

image Azərbaycanın milli xörəklərindən biridir. Ərzaqlar: Xəmir üçün: 4-5 st un 1 yumurta 1 ç.q duz Aparanadək  ilıq su Zövqə görə sarıkök əlavə edə bilərsiniz. Yuxaları yaymaq üçün: 4-5 x.q un İç üçün: 10 dəstə göyərti

Şor kətəsi (Kəsmikli kətə)

image Azərbaycanın milli xörəklərindən biridir. Ərzaqlar: Xəmir üçün: 4 st un 1 ç.q duz İlıq su (aparanadək) İçlik: 500-600 q şor ya da kəsmik (Kəsmik quru olmalıdır) 1 ədəd baş soğan Duz Zövqə görə sumaq ya da nar dənələri Y

Göyərti ilə kəsmik qutabı (kətə)

image Azərbaycanın milli xörəklərindən biridir. Ərzaqlar: Xəmir üçün: 4 st un 1/3 ç.q sarıkök (zövqə görə) 1 yumurta 1 ç.q duz 1 st + 1/4 st ilıq su Yuxaları yaymaq üçün: 4-5 x.q un İç üçün: 400 q quru pəhriz kəsmiyi 2 x.

Sosiskalı qarnı yarıq börək

image Ərzaqlar: 2 ədəd börək yuxası 4 ədəd sosiska 2 ədəd pomidor 1 ədəd şirin bibər 1 baş soğan 1 ədəd yumurta 1/2 st süd 1/2 st birki yağı (arzuya görə yağın yarısını əridilmiş kərə yağı istifadə edə bilərsiniz) Duz Istiot

Azərbaycan Mətbəxi - Balqabaq qutabı

image Azərbaycanın milli xörəklərindən biridir. Ərzaqlar: Xəmir üçün: 4 st un 1ç.q duz Aparana qədər ilıq su İçlik üçün: 500 q balqabaq 2 ədəd baş soğan 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1 ədəd nar Darçın Duz Qızartmaq üçün bit

Kartoflu börək (Türk mətbəxi)

image Ərzaqlar: 2 ədəd börək yuxası 4 ədəd kartof 1/2 st bitki yağı 1/2 st süd 1 ədəd yumurta Balaca dəstə cəfəri Duz Istiot Üstünə səpmək üçün çörəkotu Hazırlanması: Kartofun qabığını soyub suda bişiririk.Soyuduqdan sonra

Pomidorlu pizza (Marqarita)

image Ərzaqlar: Bu xəmirdən 2 pizza alınır. Xəmir üçün: 2 st un 1ç.q maya 1 ç.q şəkər tozu 1/2 ç.q duz 2 x.q bitki yağı 3/4 st ilıq su Yaymaq üçün əlavə 1-2 x.q un Bir ədəd pizzanın üstü üçün: 4 ədəd pomidor 2-3 diş



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.