Duzlu xəmir işləri

A (3)   B (4)   G (4)   H (2)   K (7)   M (1)   P (12)   Q (7)   R (1)   S (6)   T (1)   Y (13)   Ç (2)   İ (1)   Ş (2)   Ə (2)  

Simit

image Ərzaqlar: 3 st un 1/3 st duru yağ 1 st ilıq su 4 x.q bəhməz 1/2 ç.q duz 1 paket quru maya Küncüt (1 st) Hazırlanması: İlıq sudan 4 x.q bəhməzin üstünə töküb qarışdırıb bir kənara qoyuruq. Ələnmiş unun üstünə suyu,

Pendirli muska börək (Türk mətbəxi)

image Ərzaqlar: 4 ədəd börək yuxası 1/2 st qatıq 1/2 st duru yağ 1 ədəd yumurta 300 q ağ pendir Balaca dəstə cəfəri 1 x.q xaş-xaş Çörək otu Hazırlanması: İçliyi hazırlamaq üçün pendiri çəngəl ilə əzirik ya da sürtgəcin böyük g

Sobada ətli pirojki

image Ərzaqlar: Xəmir üçün: 4st un 1/2 st ilıq süd 1/2 st ilıq su 1/2 st duru yağ 1 ədəd yumurta(sarısı üz üçün) 1 ç.q quru maya 1 x.q şəkər tozu 1ç.q duz İç üçün: 500 q mal əti 50 q kərə yağı 1 baş soğan Duz

Siqara börəyi

image Ərzaqlar: 4 ədəd börək yuxası 300 q ağ pendir 1 balaca dəstə cəfəri Qızartmaq üçün duru yağ Hazırlanması: İçliyi hazırlamaq üçün pendiri sürtgəcdən keçirdirik ya da çəngəl ilə əzirik. Cəfərini təmizləyib yuyub xırda doğrayırıq.

Burma börək (Türk mətbəxi)

image (Türk mətbəxi) Ərzaqlar: 6 st un 1/2 st duru yağ 2 ədəd yumurta(birinin sarısı üzünə vurulur) 2 st ilıq su 1/2 paket tez maya 1/2 ç.q duz 200 q kərə yağı 250-300 q ağ pendir 2-3 x.q süd 1 x.q çörək otu Zövqə görə içi

Yağlı xəmirdən gül börək

image Ərzaqlar: 12 ədəd 10x10 ölçüdə hazır yağlı xəmir 2 dəqsə cəfəri 250 q kəsmik 1 ədəd yumurta 1 x.q çörək otu Duz Yaymaq üçün 3-4 x.q un Hazırlanması: Cəfərini təmizləyib yuyub xırda doğrayırıq. Xəmirin birini götürüb

Pirojki

image Ərzaqlar: 5 st un 4 x.q duru.yağ 2 x.q şəkər tozu 1 st süd 4 yumurta 1ç.q quru maya 1 ç.q duz İç üçün: 8 ədəd kartof 3 ədəd baş soğan 1 balaca dəstə şüyüd Duz Istiot Qızartmaq üçün duru yağ Hazırlanmas

Məktub börəyi

image Ərzaqlar: 4 ədəd börək yuxası 300 q qiymə 1 st zeytu yağı 1 st süd 1 yumurta 1 ç.q çörəkotu 1 ç.q küncüt 1 dəstə cəfəri Hazırlanması: 300 q çəkilmiş ət 1 ədəd baş soğan ət maşınından keçirib yağda qovururuq. Duz və istio

Qiyməli börək (Türk mətbəxi)

image Ərzaqlar: 4 ədəd börək yuxası 300 q bişmiş qiymə (Soğanla, duz və istiot vurulub bişirilmiş) 1 ədəd yumurta 1 st süd 1/2 st zeytun yağı 1/4 st əridilmiş kərə yağı Balaca dəstə cəfəri 1 x.q çörək otu Hazırlanması: Cəfərin

İspanaqlı gül börək (Türk mətbəxi)

image Ərzaqlar: 4 ədəd börək yuxası 4 orta dəstə ispanaq 2 ədəd baş soğan 1 st süd 1/2 st zeytun yağı 150-200 q pendir 1x.q çörəkotu 1 ədəd yumurta Duz Istiot Hazırlanması: İspanağı təmizləyib yuduqdan sonra xırda doğray



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.