Duzlu xəmir işləri

A (3)   B (5)   G (4)   H (2)   K (7)   M (1)   P (10)   Q (7)   R (1)   S (6)   Y (10)   Ç (2)   İ (1)   Ş (2)   Ə (2)  

Yağlı xəmirdən gül börək

image Ərzaqlar: 12 ədəd 10x10 ölçüdə hazır yağlı xəmir 2 dəqsə cəfəri 250 q kəsmik 1 ədəd yumurta 1 x.q çörək otu Duz Yaymaq üçün 3-4 x.q un Hazırlanması: Cəfərini təmizləyib yuyub xırda doğrayırıq. Xəmirin birini götürüb

Pirojki

image Ərzaqlar: 5 st un 4 x.q duru.yağ 2 x.q şəkər tozu 1 st süd 4 yumurta 1ç.q quru maya 1 ç.q duz İç üçün: 8 ədəd kartof 3 ədəd baş soğan 1 balaca dəstə şüyüd Duz Istiot Qızartmaq üçün duru yağ Hazırlanmas

Məktub börəyi

image Ərzaqlar: 4 ədəd börək yuxası 300 q qiymə 1 st zeytu yağı 1 st süd 1 yumurta 1 ç.q çörəkotu 1 ç.q küncüt 1 dəstə cəfəri Hazırlanması: 300 q çəkilmiş ət 1 ədəd baş soğan ət maşınından keçirib yağda qovururuq. Duz və istio

Qiyməli börək (Türk mətbəxi)

image Ərzaqlar: 4 ədəd börək yuxası 300 q bişmiş qiymə (Soğanla, duz və istiot vurulub bişirilmiş) 1 ədəd yumurta 1 st süd 1/2 st zeytun yağı 1/4 st əridilmiş kərə yağı Balaca dəstə cəfəri 1 x.q çörək otu Hazırlanması: Cəfərin

İspanaqlı gül börək (Türk mətbəxi)

image Ərzaqlar: 4 ədəd börək yuxası 4 orta dəstə ispanaq 2 ədəd baş soğan 1 st süd 1/2 st zeytun yağı 150-200 q pendir 1x.q çörəkotu 1 ədəd yumurta Duz Istiot Hazırlanması: İspanağı təmizləyib yuduqdan sonra xırda doğray

Hazır yağlı xəmirdən kətə

image Ərzaqlar: 8 ədəd yağlı xəmir 250 q kəsmik Qızartmağa zeytun yağı 2 dəstə göyərti (göy soğan, keşniş, şüyüd, nanə, cəfəri, ispanaq) Duz Hazırlanması: Göyərtiləri təmizləyib yuyub doğrayırıq. Kəsmik ilə göyərtini qarışdırırı

Qiyməli börək (Türk mətbəxi)

image Ərzaqlar: 400 q hazır qiymə (Az yağda soğan ilə qovrulmuş duz və istiot vurulmuş) 4 ədəd börək yuxası 1-2 ədəd yumurta 1 st süd 1/3 st zeytun yağı 4-5 x.q əridilmiş kərə yağı 1 balaca dəstə cəfəri 1 ç.q çörəkotu Hazırlanmas

Göyərti qutabı (kətə)

image Azərbaycanın milli xörəklərindən biridir. Ərzaqlar: Xəmir üçün: 4-5 st un 1 yumurta 1 ç.q duz Aparanadək  ilıq su Zövqə görə sarıkök əlavə edə bilərsiniz. Yuxaları yaymaq üçün: 4-5 x.q un İç üçün: 10 dəstə göyərti

Şor kətəsi (Kəsmikli kətə)

image Azərbaycanın milli xörəklərindən biridir. Ərzaqlar: Xəmir üçün: 4 st un 1 ç.q duz İlıq su (aparanadək) İçlik: 500-600 q şor ya da kəsmik (Kəsmik quru olmalıdır) 1 ədəd baş soğan Duz Zövqə görə sumaq ya da nar dənələri Y

Göyərti ilə kəsmik qutabı (kətə)

image Azərbaycanın milli xörəklərindən biridir. Ərzaqlar: Xəmir üçün: 4 st un 1/3 ç.q sarıkök (zövqə görə) 1 yumurta 1 ç.q duz 1 st + 1/4 st ilıq su Yuxaları yaymaq üçün: 4-5 x.q un İç üçün: 400 q quru pəhriz kəsmiyi 2 x.



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.