Duzlu xəmir işləri

A (3)   B (5)   G (4)   H (2)   K (7)   M (1)   P (10)   Q (7)   R (1)   S (6)   Y (10)   Ç (2)   İ (1)   Ş (2)   Ə (2)  

Poğaça-2

image Ərzaqlar: 5 - 5,5 st un 200 q xama 125 q kərə yağı 1 st süd 1 ədəd yumurta + 1 ədəd yumurtanın ağı 1 paket quru maya (10q) 1 ç.q duz 1 ç.q şəkər tozu İçlik üçün: 200 q ağ pendir Zövqə görə istəsəniz cəfəri tökə bilərsi

Çorat qutabı (Dəvə ətindən qutab)

image Ərzaqlar: Xəmir üçün: 3 st un 1 st ilıq su 1 ç.q duz İç üçün: 250-300 q çəkilmiş dəvə əti 2 ədəd balaca baş soğan 1 x.q narşərab ya 1 ədəd nar Zirinc Duz İstiot Sumaq Yağlamaq üçün əridilmiş ya da adi kərə yağı

Gül poğaça

image (Türk mətbəxi) Ərzaqlar: Xəmir üçün: 3 st un 1/2 st süd 1/2 st duru yağ 1 ç.q duz 1 paket quru maya(10q) 1 ədəd yumurta +1 ədəd yumurta ağı İçlik üçün: 200 q ağ pendir 1 balaca dəstə cəfəri Üzü üçün: 1 ədəd yumurt

Ət qutabı

image Ərzaqlar: Xəmir üçün: 3 st un 1 st su 1 ç.q duz İç üçün: 250-300 q çəkilmiş qoyun əti 2 ədəd balaca baş soğan 1 ədəd nar Duz istiot Sumaq Qızartmaq üçün əridilmiş kərə yağı Hazırlanması: Unu dərin bir qaba əl

Poğaça

image (Türk mətbəxi) Ərzaqlar: Xəmir üçün: 3 st un 1 st süd 1/2 st duru yağ(qarğıdalı yağı) 1 paket quru maya(10q) 1ç.q şəkər tozu 1 ç.q duz İçlik və üzü üçün: 200 q ağ pendir 1-2 x.q küncüt 1 ədəd yumurta sarısı

Simit

image Ərzaqlar: 3 st un 1/3 st duru yağ 1 st ilıq su 4 x.q bəhməz 1/2 ç.q duz 1 paket quru maya Küncüt (1 st) Hazırlanması: İlıq sudan 4 x.q bəhməzin üstünə töküb qarışdırıb bir kənara qoyuruq. Ələnmiş unun üstünə suyu,

Pendirli muska börək (Türk mətbəxi)

image Ərzaqlar: 4 ədəd börək yuxası 1/2 st qatıq 1/2 st duru yağ 1 ədəd yumurta 300 q ağ pendir Balaca dəstə cəfəri 1 x.q xaş-xaş Çörək otu Hazırlanması: İçliyi hazırlamaq üçün pendiri çəngəl ilə əzirik ya da sürtgəcin böyük g

Sobada ətli pirojki

image Ərzaqlar: Xəmir üçün: 4st un 1/2 st ilıq süd 1/2 st ilıq su 1/2 st duru yağ 1 ədəd yumurta(sarısı üz üçün) 1 ç.q quru maya 1 x.q şəkər tozu 1ç.q duz İç üçün: 500 q mal əti 50 q kərə yağı 1 baş soğan Duz

Siqara börəyi

image Ərzaqlar: 4 ədəd börək yuxası 300 q ağ pendir 1 balaca dəstə cəfəri Qızartmaq üçün duru yağ Hazırlanması: İçliyi hazırlamaq üçün pendiri sürtgəcdən keçirdirik ya da çəngəl ilə əzirik. Cəfərini təmizləyib yuyub xırda doğrayırıq.

Burma börək (Türk mətbəxi)

image (Türk mətbəxi) Ərzaqlar: 6 st un 1/2 st duru yağ 2 ədəd yumurta(birinin sarısı üzünə vurulur) 2 st ilıq su 1/2 paket tez maya 1/2 ç.q duz 200 q kərə yağı 250-300 q ağ pendir 2-3 x.q süd 1 x.q çörək otu Zövqə görə içi



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.