Quru yeməklər

A (10)   B (26)   C (4)   D (9)   F (2)   G (4)   H (5)   K (21)   L (4)   M (7)   N (8)   P (40)   Q (28)   R (1)   S (67)   T (41)   V (1)   X (3)   Y (5)   Z (5)   Ç (3)   Ö (1)   İ (4)   Ş (6)   Ə (8)  

Milli Mətbəxiizdən Şah plov - 2 (Xan plov)

image Ərzaqlar: 3 st uzun düyü 500 q quşbaşı doğranmış ət 400-500 q təmizlənmiş şabalıd 4-5 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı 1 st. kişmiş 7-8 ədəd gavalı turşusu 7-8 ədəd qaysı Duz İstiot Zəfəran ya da sarıkök 10 ə

Murkutuş

image Ərzaqlar: 1,5 kq toyuq 4-5 ədəd baş soğan 3-4 dəstə cəfəri 100 q qoz ləpəsi 3 x.q əridimiş kərə yağı 2 x.q abqora 1 x.q şəkər tozu Ç.q ucunda sarıkök Duz Istiot Hazırlanması: Toyuğun ətini təmizləyib doğrayıb yuyur

Qaz qovurması

image Ərzaqlar: 1 ədəd qaz 2 ədəd baş soğan Duz Duru yağ ya da əridilmiş kərə yağı Hazırlanması: Qazı təmizlə yuyub doğrayırıq. Yuduqdan sonra qazana qoyub üstünə soğanın qabığını soyub yuyub iki bölüb tökürük. Üstünə su töküb bişm

Düyü ilə doldurulmuş hinduşqa qızartması

image Ərzaqlar: 1 ədəd hinduşqa (3-3.5 kq) 2 ədəd baş soğan 7-8 ədəd alça turşusu Duz İçlik üçün: 1 st düyü Hinduşqanın çiyəri, böyrəyi və ürəyi 2 ədəd baş soğan 50-100 q kərə yağı 50 q kişmiş 1-2 x.q zirinc Duz İstiot

Qiyməli əriştə plov

image Ərzaqlar: 2 st düyü 1 st xırda vermişel(tel şəhriyyə) 250-300 q hazır bişmiş qiymə(soğan, duz və istiot vurulub yağda bişmiş) 3-4 x.q əridilmiş kərə yağı Duz Qazmaq üçün: 1 ədəd yumurta 3 x.q qatıq Hazırlanması: Xırda ve

Kartof çığırtması

image Ərzaqlar: 500-600 q kartof 3 ədəd baş soğan 3 ədəd yumurta 1 x.q pomidor məti (tomat) ya da 3 ədəd təzə pamidor 2-3 x.q əridilmiş kərə yağı Duz Istiot Balaca dəstə keşniş şüyüd Hazırlanması: Soğanın qabığını soyub yuduq

Lobyalı qozlu plov

image Ərzaqlar: 2 st düyü 1 st bişmiş lobya(0,5 st bişməmiş) 3-4 x.q əridilmiş kərə yağı 50-60 q qoz ləpəsi Duz Qazmaq üçün: 3 x.q qatıq 1 ədəd yumurta (Bəzi bölgələrimizdə bu plovun altına qazmaq əvəzinə balqabaq dilimləri düzülür

Soğan çığırtması

image Ərzaqlar: 6 ədəd baş soğan 6 ədəd yumurta 2-3 x.q q əridilmiş kərə yağı 2 x.q abqora Duz Istiot Hazırlanması: Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra nazik halqa doğrayırıq. Əvvəlcə üstünə az su töküb bir az portürük. Son

Qiyməli şüyüd plov

image Ərzaqlar: 4 st düyü 300 q bişmiş qiymə (soğan, duz və istiot vurulub yağda bişmiş) 1 böyük dəstə şüyüd 1 ədəd nar 4 x.q əridilmiş kərə yağı Duz Zəfəran (zövqə görə) Qazmaq üçün: 1 ədəd yumurta 3 x.q qatıq (İstədiyiniz q

Kartoflu kotlet

image Ərzaqlar: 500-600 q qoyun ya da mal əti 2 ədəd baş soğan 1 ədəd kartof 1 ədəd yumurta Duz Istiot Qızartmağa duru yağ (Zövqə görə istəsəniz içinə sarıkök, kəklik otu ya da cəfəri və ya keşniş tökə bilərsiniz) Hazırlanması:



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.