Quru yeməklər

A (10)   B (26)   C (4)   D (9)   F (2)   G (4)   H (5)   K (22)   L (4)   M (7)   N (8)   P (40)   Q (29)   R (1)   S (67)   T (42)   V (1)   X (3)   Y (6)   Z (5)   Ç (3)   Ö (1)   İ (4)   Ş (6)   Ə (8)  

Zoğallı plov-2

image Ərzaqlar: 4 st uzun düyü 500 q ət(1 st ət suyu) 1 st qatıq 300 q zoğal 2 ədəd baş soğan 2 x.q alça turşusu 5-6 x.q əridilmiş kərə yağı Zəfəran Duz Istiot Qazmaq üçün: 1 ədəd yumurta 3 x.q qatıq Hazırlanması: Duyunu 4-5 dəfə yuduqdan

Döşəmə plov

image (Qubadlı mətbəxi) Ərzaqlar: 4 st uzun düyü 1 ədəd toyuq 200 q zoğal və ya zoğal axtası 4-5 x.q əridilmiş kərə yağı 2-3 ədəd baş soğan Zəfəran Duz Hazırlanması: Düyünü yuyub ilıq suda islağa qoyuruq. Suyuna duz tökürük. Soğanın qabığın

Qazan küftəsi

image (Naxçıvan mətbəxi) Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş ət 3 ədəd baş soğan 1 ədəd şirin bibər 3 ədəd pamidor 3-4 ədəd kartof 3 x.q əridilmiş kərə yağı 1 ədəd yumurta 1 dəstə kəvər 1 dəstə keşniş ilə şüyüd 1/2 st su Duz Istiot Hazırlanması: Ət m

Noxudlu plov

image (Qubadlı mətbəxi) Ərzaqlar: 4 st uzun düyü 500 q ət 250 q noxud 150 q kişmiş 4-5 x.q əridilmiş kərə yağı 2 ədəd baş soğan ç.q ucunda limon duzu Sarıkök Duz Hazırlanması: Düyünü yuyub ilıq suda islağa qoyuruq. Suyuna duz tökürük. Soğ

Qazmaq -1

image Ərzaqlar: (28 sm diametri olan qazan üçün) 3 x.q qatıq 1 ədəd yumurta 1 x.q əridilmiş kərə yağı Hazırlanması: Qatıq ilə yumurtanı çalırıq. Qazanda yağı istidirik. Yarıhazır vəziyyətdə bişirilib süzülmüş düyüdən 6 x.q töküb qatıqla y

Kələm qovurması

image Ərzaqlar: 1 ədəd orta boy kələm 3 ədəd baş soğan 3 ədəd yumurta 3 x.q əridilmiş kərə yağı Duz Istiot Hazırlanması: Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra doğrayırıq. Soğanın üstünə yağ duz əlavə edib qızılı rəngdə olanadək qovururuq. K

Toyuq plov(Çolpa plov)

image (Şuşa mətbəxi) Ərzaqlar: 4 st uzun düyü 1 ədəd toyuq 200 q zoğal və ya zoğal axtası 4-5 x.q əridilmiş kərə yağı 3-4 ədəd baş soğan Zəfəran Duz İstiot Qazmaq üçün: 3 x.q qatıq 1 ədəd yumurta Hazırlanması: Düyünü yuyub ilıq suda isl

Sarımsaqlı toyuq

image (Çəbrayıl mətbəxi) Ərzaqlar: 1 kq toyuq əti 50 q kərə yağı 2-3 x.q duru yağ 3 diş sarımsaq 1 x.q kəklikotu Duz Istiot Hazırlanması: Kərə yağını əridirik. Sonra bura kəklikotu, duz, istiot və əzilmiş sarımsaq töküb 3-5 dəqiqə qovururuq

Qazmaq -2

image Ərzaqlar: (28 sm diametri olan qazan üçün) 1 st un 50 q yağ 1 ədəd yumurta 1/3 ç.q duz Hazırlanması: Yumşaq kərə yağı ilə unu ovuruq. Üstünə duz və yumurtanı əlavə edib yumşaq xəmir düzəldirik. Xəmiri oxlovla 0,3-0,5 sm qalınl

Səbzi plov

image Ərzaqlar: 500 q ət 4-5 x.q əridilmiş kərə yağı 4 st düyü 3 ədəd baş soğan 1 dəstə şüyüd 1 dəstə kəvər 1 dəstə turşəng 1 dəstə cəfəri 1 dəstə dağ keşnişi 1 dəstə tərxun Ç.q ucunda limon duzu Zəfəran Duz Qazmaq üçün: 50 q kərə ya



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.