Quru yeməklər

A (10)   B (26)   C (4)   D (9)   F (2)   G (4)   H (5)   K (21)   L (4)   M (7)   N (8)   P (40)   Q (29)   R (1)   S (67)   T (41)   V (1)   X (3)   Y (5)   Z (5)   Ç (3)   Ö (1)   İ (4)   Ş (6)   Ə (8)  

Gilənarlı plov

image (Zəngilan mətbəxi) Ərzaqlar: 4 st düyü 1 kq toyuq əti 350 q gilənar 2 ədəd baş soğan 4-5 x.q əridilmiş kərə yağı Hazırlanması: Düyünü yuyub ilıq duzlu suda qoyuruq.Gilənarı tumundan təmizləyirik. Toyuğu təmizləyib yuyub, duzlayırı

Toyuq çığırtması-2

image Ərzaqlar: 1 ədəd toyuq 3 ədəd baş soğan 3 ədəd yumurta 4-5 ədəd balaca pomidor ya da 3 ədəd orta ölçülü pamidor 3-4 x.q əridilmiş kərə yağı Duz Istiot Hazırlanması: Toyuğu doğrayıb yuyub duzlu suda bişiririk. Sudan çıxarıb istifadə edirik.

Sobada toyuq əti ilə tərəvəzli yemək

image Ərzaqlar: 600 -700 q q toyuq əti 12 ədəd orta ölçülü kartof 6-7 ədəd pomidor 1 ədəd şirin bibər 3 ədəd baş soğan 2-3 diş sarımsaq 100 q holland ya da kaşar pendir 3 x.q əridilmiş kərə yağı 50 q kərə yağı 1 st süd Duz Istiot Hazırlanmas

Sobada pendirli beşamel soslu makaron

image Ərzaqlar: 1 paket makaron 150 q ağ pendir 150-200 q holland pendiri 1 balaca dəstə şüyüd Duz 5-6 x.q duru yağ Beşamel sos üçün: 2 st süd 25 q kərə yağı 1 x.q un Duz Istiot Hazırlanması: Şüyüdü təmizləyib, yuyub, xırda doğrayırıq.

Noxudlu kələm dolması

image Ərzaqlar: 1 kq kələm 500 q çəkilmiş ət 1/2 st yumru düyü 2/3 st bişmiş noxud 3 ədəd baş soğan 2 ç.q pomidor məti(tomat) 1 x.q quru reyhan, ya da balaca dəstə təzə reyhan Balaca dəstə keşniş şüyüd 3 x.q əridilmiş kərə yağı Duz Istiot Hazı

Badımcan soyutması

image (Naxçıvan mətbəxi) Ərzaqlar: Közdə bişirilmiş 6-7 ədəd badımcan 3 ədəd baş soğan 3 ədəd pamidor Duz Istiot 3-4 x.q zeytun yağı(ya da 1-2 x.q əridilmiş kərə yağı) Hazırlanması: Badımcanları közdə bişiririk. Bişmiş badımcanların qabığ

Zirinc plov-2

image Ərzaqlar: 4 st uzun düyü 500 q ət 1 st zirinc 3 ədəd baş soğan 5-6 x.q əridilmiş kərə yağı Zəfəran Duz Istiot Qazmaq üçün: 3 x.q qatıq 1 ədəd yumurta Hazırlanması: Düyünü yuyub suda duzlu suda qoyuruq. Zirinci təmizləyib yuyub qaynar s

Zoğallı plov-2

image Ərzaqlar: 4 st uzun düyü 500 q ət(1 st ət suyu) 1 st qatıq 300 q zoğal 2 ədəd baş soğan 2 x.q alça turşusu 5-6 x.q əridilmiş kərə yağı Zəfəran Duz Istiot Qazmaq üçün: 1 ədəd yumurta 3 x.q qatıq Hazırlanması: Duyunu 4-5 dəfə yuduqdan

Döşəmə plov

image (Qubadlı mətbəxi) Ərzaqlar: 4 st uzun düyü 1 ədəd toyuq 200 q zoğal və ya zoğal axtası 4-5 x.q əridilmiş kərə yağı 2-3 ədəd baş soğan Zəfəran Duz Hazırlanması: Düyünü yuyub ilıq suda islağa qoyuruq. Suyuna duz tökürük. Soğanın qabığın

Qazan küftəsi

image (Naxçıvan mətbəxi) Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş ət 3 ədəd baş soğan 1 ədəd şirin bibər 3 ədəd pamidor 3-4 ədəd kartof 3 x.q əridilmiş kərə yağı 1 ədəd yumurta 1 dəstə kəvər 1 dəstə keşniş ilə şüyüd 1/2 st su Duz Istiot Hazırlanması: Ət m



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.