Quru yeməklər

A (10)   B (26)   C (4)   D (9)   F (2)   G (4)   H (5)   K (21)   L (4)   M (7)   N (8)   P (40)   Q (29)   R (1)   S (67)   T (41)   V (1)   X (3)   Y (5)   Z (5)   Ç (3)   Ö (1)   İ (4)   Ş (6)   Ə (8)  

Sobada ətli tərəvəzli qat-qat

image Ərzaqlar: 500 q bişmiş qoyun əti ya da mal əti (xırda hissələrə doğranmış) 3 ədəd badımcan 1 ədəd şirin bibər 2 ədəd baş soğan 1 ədəd yerkökü 5-6 kartof 2 x.q kərə yağı 1/5 st süd 100 q pendir Duz İstiot Bitki yağı

Paxla çığırtması (qovurması)

image Ərzaqlar: 1 kq göy paxla 3 ədəd pomidor 3 ədəd baş soğan 3 x.q kərə yağı ya da bitki yağı Duz Hazırlanması: Paxlanı təmizləyib doğrayırıq. Qazana paxlanı töküb su əlavə edib tam bişməyə az qalana qədər suda bişiririk.

Toyuğun döş ətindən sobada qat-qat

image  Ərzaqlar: 300-400 q toyuğun döş əti 5 ədəd pomidor 4-5 ədəd kartof 3 x.q mayonez 3-4 x.q bitki yağı 1 ç.q sarıkök 150 q pendir Zövqə görə duz və istiot Hazırlanması: Döş ətini xırda doğrayırıq. Doğranmış döş ətin

Toyuq ləvəngisi

image Ərzaqlar: 1 ədəd toyuq 3 ədəd baş soğan 1,5 st qoz ləpəsi 3 x.q alça turşusu Duz İstiot Hazırlanması: Soğanı ət maşınından keçiririk. Təmiz parçaya soğanı töküb sıxıb, acı suyunu çıxarırıq. Qozu qozçəkən maşından ke

Turşu qovurma plov

image Azərbaycanın milli plov (aş) növlərindən biridir. Ərzaqlar: 4 st uzun düyü 1 kq sümüksüz suda bişmiş qoyun əti 500 q təmizlənmiş şabalıd 4 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı 1 st kişmiş 10 ədəd qaysı 10 ədəd albuxara ya

Toyuğun döş ətindən kotlet

image Ərzaqlar: 300 q toyuğun döş əti 3 ədəd yumurta 3 x.q moyanez 3 x.q un Zövqə görə duz və istiot Qızartmaq üçün: Bitki yağı Hazırlanması: Toyuğun döş ətini xırda dörd künc doğrayırıq. Ətə duz və istiot töküb qarışdırır

Ətli səbzi qovurma

image Ərzaqlar: 500 q suda bişmiş xırda doğranmış qoyun əti (ya da mal əti) 3 ədəd baş soğan 4-5 dəstə göyərti (kəvər, keşniş, şüyüd, cəfəri, nanə, ispanaq) 4-5 ədəd alça turşusu 2 x.əridilmiş kərə yağı Duz İstiot Hazırlanması: S

Ciyər qovurması

image Ərzaqlar: 500 q ciyər 3 ədəd baş soğan 3 x.q əridilmiş kərə yağı Duz Hazırlanması: Soğanı doğrayırıq. Soğana yağ və duz töküb qovururuq. Qovrulmuş soğanın üstünə doğranmış ciyəri əlavə edirik. Ciyər hazır olana

Kartof ilə içi doldurulmuş toyuq

image Ərzaqlar: 1 ədəd toyuq 5 ədəd kartof 2 x.q. кеtçup 2 x.q mayonez Duz İstiot Hazırlanması: Kartofu suda bişiririk. Kartof tam bişməmiş götürürük. Soyuduqdan sonra  xırda kubik doğrayırıq. Kartofa duz, istiot, 1 x.q mayon

Pomidor, bibər və badımcan dolması

image Ərzaqlar: 1 kq qiymə 8-9 ədəd pomidor 8-9 ədəd bibər 8-9 ədəd badımcan 1 balaca dəstə keşniş, şüyüd və reyhan 2 x.q kərə yağı Duz İstiot Hazırlanması: Əvvəlcə qiyməni hazırlayırıq. Bax. Qiymənin hazırlanması Hazır qiy



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.