Quru yeməklər

A (10)   B (26)   C (4)   D (9)   F (2)   G (4)   H (5)   K (22)   L (4)   M (7)   N (8)   P (40)   Q (29)   R (1)   S (67)   T (42)   V (1)   X (3)   Y (6)   Z (5)   Ç (3)   Ö (1)   İ (4)   Ş (6)   Ə (8)  

Albalılı qozlu plov

image Ərzaqlar: 4 st düyü 300 q çəkilmiş ət 4 ədəd baş soğan 6 x.q əridimiş kərə yağı 100 q kişmiş 100 q qaysı 50 q qoz ləpəsi 250 q tumu çıxarılmış albalı 1 x.q şəkər tozu Ç.q ucunda limon duzu Ç.q ucunda sarıkök Ç.q zəfəran Duz Istiot Qaz

Azərbaycan Mətbəxi - Badımcan ləvəngisi

image Ərzaqlar: 13-15 ədəd orta ölçülü badımcan 250 q qoz ləpəsi 4 ədəd baş soğan 2 x.q alça turusu 6-7 x.q zeyun yağı (yada 2 x.q əridilmiş kərə yağı) Duz Istiot Hazırlanması: Badımcanları ortasını dolmada olduğu kimi kəsib için

Arpa şəhriyyə plovu

image Türk mətbəxi Ərzaqlar: 1 st apra şəhriyyə 2 st su 2 x.q əridilmiş kərə yağı Duz Hazırlanması: Yağı bir qazana töküb qızdırırıq. Şəhriyyənin yarısını qazana töküb dayanmadan qarışdırıb qızaranadək qovururuq. Sonra qalan ş

Alma dolması

image Ərzaqlar: 9 ədəd orta ölçülü alma (turş) 1 ədəd baş soğan 500 q çəkilmiş qoyun ya mal əti 3 x.q əridilmiş kərə yağı Duz Istiot Zövqə görə darçın səpə bilərsiniz Hazırlanması: Çəkilmiş ət ilə soğanın qabığını soyub yuyub maş

Arzuman küftəsi

image Ərzaqlar: 1 ədəd toyuq 1 kq ət (500q mal əti+500q qoyun əti) 250 q təmizlənmiş şabalıd 3 ədəd baş soğan 5-6 ədəd albuxara 1 x.q alça turşusu 1/2 ç.q sarıkök Duz Istiot Qeyd: Arzuman küftəsini bölgələr üzrə müxtəlif növdə b

Antep kababı

image Ərzaqlar: 1 kq çəkilmiş qoyun ya da mal əti 3 ədəd baş soğan 4 ədəd badımcan 5 ədəd pomidor 3 ədəd şirin bibər 1 x.q pomidor məti(tomat) 1 balaca dəstə cəfəri 1 st su 5-6 x.q zeytun yağı Duz Istiot Hazırlanması:

Albalılı plov

image Azərbaycanın milli plov (aş) növlərindən biridir. Ərzaqlar: 3 st uzun düyü 500 q qoyun ya da mal əti 4 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı 400 q albalı (təzə ya da soyuducuda saxlanılmış) Duz Istiot Zəfəran Qazmaq üçü

Arzuman küftəsi

image Ərzaqlar: 1 kq çəkilmiş qoyun əti (vəya mal əti) 3 ədəd baş soğan 6 ədəd yumurta 1ç.q sumaq Keşniş, şüyüd Duz Istiot Hazırlanması: Yumutranı suda tam bişirib qabığını təmizləyirik. Soğanı sürtgəcdən ya blenderdən keçirir

Albalılı plov

image Azərbaycanın milli plov (aş) növlərindən biridir. Ərzaqlar: 5 st uzun düyü 1 k.q qoyun əti 4 xq əridilmiş kərə yağı 3 ədəd baş soğan 1 st tumu çixarilmiş albalı 1/5 c.q darçın Duz Istiot Qazmaq üçün 3 x.q qatıq 1 ədə



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.