Sulu Yeməklər

A (4)   B (6)   C (1)   D (4)   G (1)   K (6)   L (1)   M (3)   N (1)   O (1)   P (4)   Q (7)   S (6)   T (6)   X (3)   Y (3)   İ (1)   Ş (1)   Ə (5)  

Ətli lobya şorbası

image Ərzaqlar: 1 st lobya 300 q ət 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1 x.q pomidor məti 2 baş soğan 1 ədəd kök 2 ədəd pomidor 1 ədəd şirin bibər 1 balaca dəstə keşniş və şüyüd Duz Istiot 4 st bulyon 2 st su Hazırlanması:

Sarımsaqlı mərci şorbası

image Ərzaqlar: 1 st mərcimək 4-5 x.q zeytun yağı 2-3 diş sarımsaq 1 x. q un 1 ç.q nanə qurusu Duz Istiot 4 st ət suyun + 2 st su Hazırlanması: Mərciməyi yuyub üstünə suyu və ət suyunu töküb bişməyə qoyuruq. Bişdikdə setka qa

İspanaq şorbası

image Ərzaqlar: 3 orta dəstə ispanaq 1 st xırda vermişel (şəhriyyə) 1 ç.q pomidor məti (tomat) 1 ədəd baş soğan 4 x.q zeytun yağı Duz 6 st su (2 st ət ya toyuq suyu 4 st adi su) Hazırlanması: Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra

Bulğur şorbası

image Ərzaqlar: 1 st bulğur 2 ədəd pomidor 2 ədəd şirin bibər 1 ədəd soğan 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1 ç.q pomidor məti (tomat) 1 ç.q nanə qurusu Duz Istiot 6 st su (2 st ət suyu və 4 st adi su götürə bilərsiniz. Ət suyu ilə dah

Mərci şorbası

image Ərzaqlar: 1 st qırmızı mərcimək 2 ədəd baş soğan 1 ədəd kök 1 ədəd kartof 1 x.q pomidor məti (tomat) 1 x.q quru nanə 4 x.q zeytun yağı 6 st su (2 st ət suyu və 4 st adi su götürə bilərsiniz) Duz Istiot 1 ədəd limon

Pomidor şorbası

image Ərzaqlar: 6 ədəd pomidor 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1 x.q dolu un 4 st su 1 st süd Duz Istiot Üstünə səpmək üçün pendir Hazırlanması: Pomidorları yuyub qabığını soyub blenderdən keçiririk. Yağı qazana töküb əridiri

Yaşıl mərci şorbası

image Ərzaqlar: 1 st yaşıl mərci 2 ədəd baş soğan 2 ədəd kartof 2 ədəd pomidor 2 x.q əridilmiş kərə yağı Keşniş Duz Istiot Hazırlanması: Mərcimək təmizlənib yuyulur və 5-6 saat suda qoyulur. Sonra qazana 6 st su töküb q

Toyuq şorbası 2

image Ərzaqlar: 500 q toyuq əti 3 ədəd baş soğan 1 ədəd yerkökü 2 x.q əridilmiş kərə yağı 6 ədəd alça turşusu 1/2 st yumru düyü Balaca dəstə keşniş şüyüd Duz Istiot Hazırlanması: Kökünü təmizləyib yuyub sürtgəcin böyük gözü

Kələkoş

image Azərbaycanın milli xörəklərindən biridir. Ərzaqlar: (1 nəfərlik) 1 st qatıq 2/3 st su 1 ədəd yumurta 1ç.q un 1 ç.q nanə Duz 10 q kərə yağı Hazırlanması: Qazana qatığı, yumurtanı və unu əlavə edib yaxşı qarışdırırıq.

Ətli doğramac

image Azərbaycanın milli xörəklərindən biridir. Ərzaqlar: 1 l qatıq 2 st su 3 ədəd xiyar 2 ədəd yumurta 100 q bişmiş mal əti 1 balaca dəstə keşniş 1 balaca dəstə şüyüd 1 balaca dəstə göy soğan Zövqə görə duz Hazırlanması:



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.