Sulu Yeməklər

A (4)   B (6)   C (1)   D (3)   G (2)   K (5)   L (1)   M (3)   N (1)   O (1)   P (4)   Q (5)   S (5)   T (6)   X (3)   Y (3)   İ (1)   Ş (1)   Ə (5)  

Mərci şorbası

image Ərzaqlar: 1 st qırmızı mərcimək 2 ədəd baş soğan 1 ədəd kök 1 ədəd kartof 1 x.q pomidor məti (tomat) 1 x.q quru nanə 4 x.q zeytun yağı 6 st su (2 st ət suyu və 4 st adi su götürə bilərsiniz) Duz Istiot 1 ədəd limon

Pomidor şorbası

image Ərzaqlar: 6 ədəd pomidor 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1 x.q dolu un 4 st su 1 st süd Duz Istiot Üstünə səpmək üçün pendir Hazırlanması: Pomidorları yuyub qabığını soyub blenderdən keçiririk. Yağı qazana töküb əridiri

Yaşıl mərci şorbası

image Ərzaqlar: 1 st yaşıl mərci 2 ədəd baş soğan 2 ədəd kartof 2 ədəd pomidor 2 x.q əridilmiş kərə yağı Keşniş Duz Istiot Hazırlanması: Mərcimək təmizlənib yuyulur və 5-6 saat suda qoyulur. Sonra qazana 6 st su töküb q

Toyuq şorbası 2

image Ərzaqlar: 500 q toyuq əti 3 ədəd baş soğan 1 ədəd yerkökü 2 x.q əridilmiş kərə yağı 6 ədəd alça turşusu 1/2 st yumru düyü Balaca dəstə keşniş şüyüd Duz Istiot Hazırlanması: Kökünü təmizləyib yuyub sürtgəcin böyük gözü

Kələkoş

image Azərbaycanın milli xörəklərindən biridir. Ərzaqlar: (1 nəfərlik) 1 st qatıq 2/3 st su 1 ədəd yumurta 1ç.q un 1 ç.q nanə Duz 10 q kərə yağı Hazırlanması: Qazana qatığı, yumurtanı və unu əlavə edib yaxşı qarışdırırıq.

Ətli doğramac

image Azərbaycanın milli xörəklərindən biridir. Ərzaqlar: 1 l qatıq 2 st su 3 ədəd xiyar 2 ədəd yumurta 100 q bişmiş mal əti 1 balaca dəstə keşniş 1 balaca dəstə şüyüd 1 balaca dəstə göy soğan Zövqə görə duz Hazırlanması:

Ovduq

image Azərbaycanın milli xörəklərindən biridir. Ərzaqlar: 1 l qatıq 2 st su 3 ədəd xiyar 1 ədəd yumurta 1 balaca dəstə keşniş 1 balaca dəstə şüyüd 1 balaca dəstə göy soğan Zövqə görə duz Hazırlanması: Göyərtiləri təmizləyib

Atlama, Doğramac

image Azərbaycanın milli xörəklərindən biridir. Ərzaqlar: 1 l qatıq 2 st su 3 ədəd xiyar 1 balaca dəstə keşniş 1 balaca dəstə şüyüd 1 balaca dəstə göy soğan 1 balaca dəstə reyhan Zövqə görə duz Hazırlanması: Göyərtiləri təm

Paxla şorbası

image Azərbaycanın milli xörəklərindən biridir. Ərzaqlar: 1 st quru paxla 3 ədəd baş soğan 2 x.q əridilmiş kərə yağı 5-6 ədəd alça turşusu 1 x.q un 1 ədəd yumurta Keşniş Duz Istiot Hazırlanması: Soğanın qabığını soyub yu

Küftə bozbaş

image Azərbaycanın milli xörəklərindən biridir. Ərzaqlar: (6-8 nəfərlik) 400-500 q çəkilmiş qoyun əti 2 ədəd baş soğan 1 st bişmiş noxud 1/3 st yumru düyü 5 ədəd kartof (küftələrin sayına uyğun kartof olmalıdır) 2 x.q əridilmiş kərə y



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.