Qəlyanaltılar

A (2)   B (6)   C (2)   D (1)   F (1)   G (2)   H (4)   K (10)   L (1)   O (1)   P (5)   Q (7)   S (3)   T (2)   Y (6)   Ç (1)   İ (1)   Ə (1)  

Sobada ballı və qozlu alma qəlyanaltısı

image Ərzaqlar: 4 ədəd turş alma 3-4 x.q çəkilmiş qoz ləpəsi 3 x.q bal Hazırlanması: Almaları yuyub içini ovub çıxardırıq. Qoz ilə balı qarışdırırıq. Qarışığı almaların içinə yığırıq. 170 dərəcədə qızdırılmış sobada 40-4

Yaşıl lobya qəlyanaltısı

image Ərzaqlar: 200 q yaşıl lobya 10 ədəd qoz ləpəsi 1 baş qırmızı soğan 2 diş sarımsaq 1x.q üzüm sirkəsi 1 ç.q şəkər tozu Duz Istiot Hazırlanması: Lobyanı təmizləyib böyük hissələrə bölürük. Yuduqdan sonra üstünə su tök

Alma qəlyanaltısı

image Ərzaqlar: 3 ədəd turş alma 1 ədəd limon 1/2 ç.q kəklikotu 1/2 ç.q nanə qurusu Duz Istiot Hazırlanması: Almaları yuduqdan sonra qabığını soyuruq. Almaların ortasını çıxardırıq. Almaları 0.5 sm qalınlığında dairəvi doğray

Yayma

image Azərbaycanın milli şirniyyat növlərindən biridir. Ərzaqlar: 1 st yumru düyü 6 st süd 2 st su 4-5 x.q şəkər tozu 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1 ç.q zəfəran Üstü üçün: Darçın (zövqə görə) Hazırlanması: Zəfəranın üstünə az

Kəsmikli blinçik - 2

image Ərzaqlar: Bilinçik üçün: 2,5 st süd 1 st un 2-3 ədəd yumurta 1/2 x.q şəkər tozu 1/4 x. q duz 1 x.q bitki yağı Qızartmaq üçün: 5-6 x.q b.yağı Tavanı yağla silmək üçün: Pambıq İçlik üçün: 200 q pəhriz kəsmiyi

Ətli blinçik

image Ərzaqlar: Bilinçik üçün: 2,5 st süd 1 st un 2-3 ədəd yumurta 1/2 x.q şəkər tozu 1/4 x. q duz 1 x.q bitki yağı Qızartmaq üçün 5-6 x.q bitki yağı Pambıq İçlik üçün: 1 kq çəkilmiş ət (qoyun ya da mal əti) 3 ədəd baş

Ciyər paşteti

image Ərzaqlar: 500-800 q ciyər (2-3 tikə qoyun piyi) 2 ədəd baş soğan 1 ədəd yerkökü 1 ədəd yumurta 150 q kərə yağı Duz Istiot Hazırlanması: Ciyəri və piyi doğrayıb duz töküb suda bişiririk. Suyu çəkilib yağa düşəndə az qovurub

Kükü

image Ərzaqlar: 5 ədəd yumurta 2 x.q əridilmiş kərə yağı Keşniş, şüyüd, nanə, göy soğan Duz İstiot Hazırlanması: Göyərtiləri təmizləyib yuduqdan sonra doğrayırıq. Yumurtanı sındırıb duz istiot töküb çalırıq. Yumurta ilə g

Paxla paştet

image Ərzaqlar: 1 st quru paxla 50 q kərə yağı 1/2 st qoz ləpəsi 2 baş soğan Duz Istiot Hazırlanması: Paxlanı bişirməmişdən qabaq 1-2 saat suda saxlayırıq. Sonra suda tam hazır olana qədər bişiririk. Soyuduqdan sonra ət çəkən

Qozlu badımcan ruleti

image Ərzaqlar: 10 ədəd badımcan 1 st qoz ləpəsi 3-4 x.q mayonez Duz 1 diş sarımsaq Qızartmaq üçün: Bitki yağı Hazırlanması: Badımcanın qabığını soyub uzun doğrayırıq. Uzun doğranmış badımcanları duzlayıb 10-15 dəqiqə saxlayırıq



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.