Qəlyanaltılar

A (2)   B (6)   C (2)   D (1)   F (1)   G (2)   H (4)   K (10)   L (1)   O (1)   P (5)   Q (7)   S (3)   T (2)   Y (6)   Ç (1)   İ (1)   Ə (1)  

Yulaf sıyığı

image Ərzaqlar: 1 st yulaf 2 st su 3 st süd 5 x.q şəkər tozu 50 q kərə yağı Hazırlanması: Yulafı təmizləyib bir neçə dəfə yuyuruq.Üstünə su töküb ocağa qoyuruq. Arada qarışdırırıq. Suyu çəkildikdə südü əlavə edirik. Qarışdırırıq. Bişməyə a

Yumurtalı pendirli badımcan bükməsi

image Ərzaqlar: 3 ədəd badımcan 100 q sarı bərk pendir 1 ədəd yumurta 2 x.q mayonez 1 diş sarımsaq Duz Qızartmaq üçün duru yağ Hazırlanması: Badımcanın qabığını aralı soyub nazik dilimləyib duzlayıb 20-25 dəqiqə qoyuruq qalır.

Yuxa bükməsi

image Ərzaqlar: 20 ədəd balaca yuxa 200 q ağ pendir (qoyun pendiri, brınza ya da digər bərk pendir növləri ) 4 ədəd pomidor 4 dəstə göyərti (keşniş, şüyüd, nanə, tərxun)(Tərxun ilə nanədən az keşniş ilə şüyüddən çox olmalıdır.) Qızartmaq üçün

Yumurta içlikli blinçik

image Ərzaqlar: 2,5 st süd (ya da su) 1 st un 2-3 ədəd yumurta 1/2 x.q şəkər tozu 1/4 x. q duz 1 x.q bitki yağı Qızartmaq üçün: 5-6 x.q bikti yağı Pambıq İçlik üçün: 3 ədəd yumurta Balaca dəstə göy soğan Duz Qe

Yaşıl lobya qəlyanaltısı

image Ərzaqlar: 200 q yaşıl lobya 10 ədəd qoz ləpəsi 1 baş qırmızı soğan 2 diş sarımsaq 1x.q üzüm sirkəsi 1 ç.q şəkər tozu Duz Istiot Hazırlanması: Lobyanı təmizləyib böyük hissələrə bölürük. Yuduqdan sonra üstünə su tök

Yayma

image Azərbaycanın milli şirniyyat növlərindən biridir. Ərzaqlar: 1 st yumru düyü 6 st süd 2 st su 4-5 x.q şəkər tozu 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1 ç.q zəfəran Üstü üçün: Darçın (zövqə görə) Hazırlanması: Zəfəranın üstünə az



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.