Ağdaş mətbəxi yeməkləri

Əziz Ağdaş mətbəxi əhli, bölgənizə məxsus bildiyiniz reseptləri –istər ancaq rayonunuza aid yeməkləri, istər də bilinən yeməklərin bölgənizə xas reseptini bize yollayın hamı ilə paylaşaq. Resept göndər

Məshəti - Yarpaq xəngəl

image Tərkibi: Xəmir üçün: 2 ədəd yumurta, Sarıkok, Duz, 1 st. ilıq su, Yumşaq xəmir alınana qədər un. Qiymə üçün: 200 qr qoyun əti, 100 qr mal əti, 3 ədəd soğan, Duz, Sarıkök (az miqdarda), Qatıq, Sarımsaq (zövqə g
Göndərən: Məhsəti

Badımcan qovurması (Sevinc Ramizli)

image Hazırlanması: Badımcanı doğrayıb, üstünə duz səpirik. Yarım saatdan sonra acı suyunu sıxıb, yuyuruq. Tavaya töküb sobanın üstünə qoyuruq. Kənarda soğanı, pomidor, duz, yağla, (istəyən yaşıl bibər də vurabilər) qovururuq. Badımcanın üstünə əlavə edirik.
Göndərən: sevinc Ramizli

Paxlava (Sevinc Ramizli)

image Qaba 1 kq unu ələyib, ortasını ovuruq. Bura 3 yumurta, 250 q kərə yağını əridib tökürük. Sonra 3 x.q xama, təqribən 1 st südü ilıqlandırıb tökürük. 1 ç.q mayanı da dəmləyib (1 ç q maya, 1 ç q şeker tozu, az duz) əlavə edib xəmir yoğruruq. Xəmiri acımağa qoyuru
Göndərən: Sevinc Ramizli

Kələm qovurması (Sevinc Ramizli)

image Orta böyüklükdə təzə kələmi doğrayırıq, duz, 0,5 su, 4-5 alça turşusu töküb qoyuruq odun üzerinə. Kənarda 3 baş soğanı, 1 pomidor, 3 x.q yağ soğança edirik. Kələm pörtlədikdən sonra soğanı əlavə edib qovururuq. Üstünə 2 yumurta vururuq. Nuş olsun!
Göndərən: Sevinc Ramizli

Qoğal (Sevinc Ramizli)

image 2 kq un, 2 ç.q silə maya, 2 yumurta, çay qaşığınln ucunda sarıkök, apaeanadək ilıq süd. Xəmiri yoğurub qoyuruq acıyır. Sonra kündəliyirik. 25-30 kündə olur. 7-8 kündəni nazik yuxa yayıb aralarını yağlayırıq. Sonra lent kimi kəsib bükürük. İçinə içlik qozla şe
Göndərən: sevincRamizli

Sulu lobya (Sevinc Ramizli)

image Lobyanı bişirib, blendrlə əzirik. Üstünə su töküb, qarışdırıb qoyuruq odun üzerinə. İçinə 4,5 alça turşusu atırıq. 1 xörək qaşığı unu soyuq suda həll edib, yemək qaynıyanda tökürük. Kənarda soğança edib yeməyə əlavə edirik. Sonda nanə əlavə edib yeməyin al
Göndərən: Sevinc Ramizli

Kotlet, kartof qızartması (Sevinc Ramizli)

image Ətlə soğanı ət maşınından keçiririk. Nanə istəsəniz kişniş doğrayıb, duz, istiot əlavə edib qarışdırırıq. Tavaya yağ töküb kotletləri düzürük. Qızardıqca, çeviririk. Başqa tavada soyulub doğranmış kartofları qızardırıq. Bir yerdə boşqaba yığıb süfrəyə veri
Göndərən: Sevinc Ramizli

Teşt çörəyi

image Azərbaycanın milli şirniyyat növlərindən biridir. Ərzaqlar: (11-12 ədəd teşt çörəyi alınır) 4 st un 1 ç.q duz 1ç.q maya 1+1/3 st ilıq su Əlavə 3-4 x.q yuxaları yaymaq üçün un Aralarını yağlamaq üçün: 125 q kərə yağı 1/3 ç

Qoz qutabı-Üç qulaq-Üçkünc paxlava

image Azərbaycanın qədim milli şirniyyat növlərindən biridir. Ərzaqlar: Xəmir üçün: 6 st un 1-2 ədəd yumurta 1/3 ç.q sarıkök 1 x.q duz 1ç.q maya 2 st ilıq su (təqribən) Yuxaları yaymaq üçün un İç üçün: 4-5 st çəkilmiş qoz ilə

Düyü qutabı

image Bu qutab Azərbaycanın qədim milli şirniyyatlarının bir növüdür. Ərzaqlar: Xəmir üçün: 6 st un 1-2 ədəd yumurta 1/3 ç.q sarıkök 1 x.q duz 1ç.q maya 2 st ilıq su (təqribən) Yuxaları yaymaq üçün un İç üçün: 1 st uzun d



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.