Naxçıvan mətbəxi yeməkləri

Əziz Naxçıvan mətbəxi əhli, bölgənizə məxsus bildiyiniz reseptləri –istər ancaq rayonunuza aid yeməkləri, istər də bilinən yeməklərin bölgənizə xas reseptini bize yollayın hamı ilə paylaşaq. Resept göndər

Naxçıvanın maş çöçəsi (İnci Ayla adlı istifadəçidən)

image Əvvəlcə qeyd edim ki, maş çöçəsini təndirdə bişirərdilər indi o şərait olmadığına görə sobada bişiririk. Ərzaqlar. Xəmir üçün. 2st süd 150 qr kərə yagi 1.c.q maya 2yumurta (birinin sarisini üzərinə saxlayacagiq) qaşigin ucunda duz apardigi qəd

Kəsmə kətə

image Ərzaqlar: Xəmir üçün: 200 q kərə yağı 2 ədəd yumurta (birinin sarısı üzü üçün) 1 st əkər tozu 1 st qatıq 1 paket qabartma tozu 1 paket vanil Aparanadək un İçlik üçün: 500 q qoz ləpəsi 500 q şəkər tozu 1 paket vanil Üzünə çəkmək üçün: 1

Qazan küftəsi

image (Naxçıvan mətbəxi) Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş ət 3 ədəd baş soğan 1 ədəd şirin bibər 3 ədəd pamidor 3-4 ədəd kartof 3 x.q əridilmiş kərə yağı 1 ədəd yumurta 1 dəstə kəvər 1 dəstə keşniş ilə şüyüd 1/2 st su Duz Istiot Hazırlanması: Ət m

Kətələr (Naxçıvan mətbəxi)

image Kətə bişirmək üçün хəmir аdi qаydаdа suyа duz, mаyа və un tökərək yоğrulur, хəmir gəldikdən sоnrа istifаdə еdilir.Yаbаnı bitən qidа bitkilərinin böyük əksəriyyətindən kətə və qutаb hаzırlаnır. Şоmu kətəsi Şоmu аdətən şоrаn yеrlərdə bitir. Şоmu yuyulub

Ələyəz aşı

image Ərzaq : (3 nəfər üçün) 3-4 tikə qovurma 1 ədəd baş soğan 1 litr su 30 qr quru ələyəz (əvəliyin bir növü) 200 qr düyü və yarma 1 ədəd pomidor (sarıçiçək) Duz, istiot Soğan doğranıb qızardılır, su əlavə olunur. Su qaynayanda ələyəz doğr

Naxçıvan şamısı

image Ərzaqlar: 400-500 q mal əti 2 ədəd kartof 1 ədəd baş soğan 6 yumurta(balaca olsa 8 ədəd) 2-3 x.q əridilmiş kərə yağı 1/3 ç.q sarıkök Duz Istiot Hazırlanması: Kartofu qabıqlı suda bişirib qabığını soyuruq. Əti, qabığı soy

Arzuman küftəsi

image Ərzaqlar: 1 ədəd toyuq 1 kq ət (500q mal əti+500q qoyun əti) 250 q təmizlənmiş şabalıd 3 ədəd baş soğan 5-6 ədəd albuxara 1 x.q alça turşusu 1/2 ç.q sarıkök Duz Istiot Qeyd: Arzuman küftəsini bölgələr üzrə müxtəlif növdə b

Arzuman küftəsi

image Ərzaqlar: 1 kq çəkilmiş qoyun əti (vəya mal əti) 3 ədəd baş soğan 6 ədəd yumurta 1ç.q sumaq Keşniş, şüyüd Duz Istiot Hazırlanması: Yumutranı suda tam bişirib qabığını təmizləyirik. Soğanı sürtgəcdən ya blenderdən keçirir

Qozlu Ordubad dürməyi

image Azərbaycanın milli şirniyyat növlərindən biridir. Ərzaqlar: Xəmir üçün: 3 st un 200 q xama 125 q kərə yağı İçlik üçün: 220 q qoz ləpəsi 180 q şəkər tozu 1 x.q bal 1/3 ç.q darçın Üzü üçün : 1 ədəd yumurta Hazırla



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.