Lənkəran mətbəxi yeməkləri

Əziz Lənkəran mətbəxi əhli, bölgənizə məxsus bildiyiniz reseptləri –istər ancaq rayonunuza aid yeməkləri, istər də bilinən yeməklərin bölgənizə xas reseptini bize yollayın hamı ilə paylaşaq. Resept göndər

Azərbaycan Mətbəxi - Badımcan ləvəngisi

image Ərzaqlar: 13-15 ədəd orta ölçülü badımcan 250 q qoz ləpəsi 4 ədəd baş soğan 2 x.q alça turusu 6-7 x.q zeyun yağı (yada 2 x.q əridilmiş kərə yağı) Duz Istiot Hazırlanması: Badımcanları ortasını dolmada olduğu kimi kəsib için

Milli Mətbəximizdən Ləvəngi plov

image Ərzaqlar: 4 st uzun düyü 1 ədəd toyuq 4 ədəd baş soğan 1,5 st qoz ləpəsi 4-5 x.q alça turşusu 4-5 x.q əridilmiş kərə yağı Sarıkök ya zəfəran Duz Istiot Qazmaq üçün: 3 x.q qatıq 1 ədəd yumurta Hazırlanması: D

Lənkəranın badımcan sırdağı-2

image Ərzaqlar: 7 ədəd badımcan 4 ədəd pomidor 3 diş sarımsaq 1/4 st su Duz Istiot Qızartmaq üçün duru yağ Hazırlanması: Pomidoru yuyub halqa doğrayırıq. Sarımsağı soyub yuyub xırda doğrayırıq. Təmizlənib yuyulmuş badımca

Şamı plov

image Ərzaqlar: Şamı üçün: 500 q qoyun ya da mal əti 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1 ədəd baş soğan 1 ç.q un 1 ədəd yumurta (balaca olsa 2 ədəd) 1 ç.q sumax Duz Istiot Plov üçün: 4 st düyü 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1/2 ç.q

Şamı

image Ərzaqlar: 500 q qoyun ya da mal əti 1 ədəd baş soğan 1 ç.q un 1 ədəd yumurta 1 ç.q sumax 2 x.q əridilmiş kərə yağı(ya da duru yağ götürə bilərsiniz) Duz Istiot Hazırlanması: Doğranmış mal ya da qoyub ətini yuyub üstünə s

Badımcan sırdağı

image Ərzaqlar: 6 ədəd badımcan 5-6 ədəd pomidor 3-4 diş sarımsaq Balaca dəstə cəfəri Duz Istiot Zeytun yağı Hazırlanması: Yuyulmuş badımcanın qabığını ara saxlamaqla soyuruq. Soyulmuş badımcanları qalınlığı 1 sm olmaqla uzunsov

Balıq ləvəngisi

image Ərzaqlar: 1 ədəd balıq 5 ədəd balaca baş soğan 1,5 st qoz ləpəsi 3-x.q alça turşusu Duz Istiot Bitki yağı Hazırlanması: Soğanın qabığını soyub ət maşınından keçiririk. Tənzifdə sıxıb acı suyunu çıxarırıq. Qoz ləpəsin

Toyuq ləvəngisi

image Ərzaqlar: 1 ədəd toyuq 3 ədəd baş soğan 1,5 st qoz ləpəsi 3 x.q alça turşusu Duz İstiot Hazırlanması: Soğanı ət maşınından keçiririk. Təmiz parçaya soğanı töküb sıxıb, acı suyunu çıxarırıq. Qozu qozçəkən maşından ke



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.