Şəki mətbəxi yeməkləri

Əziz Şəki mətbəxi əhli, bölgənizə məxsus bildiyiniz reseptləri –istər ancaq rayonunuza aid yeməkləri, istər də bilinən yeməklərin bölgənizə xas reseptini bize yollayın hamı ilə paylaşaq. Resept göndər

Piti

image Şəki mətbəxi Ərzaqlar: 1 qab üçün ölçülər: 100 q ət 50 q quyruq 1x.q baş soğan 1 stəkan (armudu) noxud 1 ədəd şabalıd 1 ədəd turşu(albuxara) 1 st su Zəfəran Duz Hazırlanması: Noxudu 5-6 saat suda isladırıq.Əti balaca hissələrə bölürü

Şəki Pitisi (Ilqar Məmmədov)

image Sümüksüz qoyun əti – 163 q, noxud – 30 q, quyruq – 20 q, baş soğan – 18 q, şabalıd – 30 q, quru gavalı – 20 q, zəfəran – 0,1, istiot, duz, sumaq. Adi piti kimi hazırlanır. Lakin kartof əvəzinə şabalıd götürülür. Şabalıd ayrıca bişirilir və təmizlənir. Payız
Göndərən: Ilqar Məmmədov

Şəki ovması(fətir)

image Azərbaycanın milli şirniyyat növlərindən biridir. Ərzaqlar: 5,5 st un 100 q kərə yağı 1 st şəkər toxu 1 st süd 2 ədəd yumurta 1 ç.q quru maya 1/2 ç.q duz 1/3 ç.q ədviyyat (darçın, hil, zəncəfil, zəfəran, keşniş toxumu, muskat



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.