Xəbərlər

Qozlu rulet

image Ərzaqlar: Biskvit üçün: 5 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 1 st un 2 x.q kakao 1 paket qabartma tozu Krem üçün: 1 banka bişmiş qatılaşdırılmış süd İç üçün: 50 q qoz ləpəsi Hazırlanması: Qatılaşdırılmış südü 3 saat suda

Bibərli toyuq salatı

image Ərzaqlar: 150 q toyuğun döş əti 2 ədəd yumurta 1 ədəd şirin bibər 50 q holland pendiri Balaca dəstə göy soğan 2 x.q xama Duz Hazırlanması: Toyuğun döş ətini duzlu suda bişiririk. Soyuduqdan sonra xırda doğrayırıq. Yu

Sulu lobya (Sevinc Ramizli)

image Lobyanı bişirib, blendrlə əzirik. Üstünə su töküb, qarışdırıb qoyuruq odun üzerinə. İçinə 4,5 alça turşusu atırıq. 1 xörək qaşığı unu soyuq suda həll edib, yemək qaynıyanda tökürük. Kənarda soğança edib yeməyə əlavə edirik. Sonda nanə əlavə edib yeməyin al
Göndərən: Sevinc Ramizli

Kotlet, kartof qızartması (Sevinc Ramizli)

image Ətlə soğanı ət maşınından keçiririk. Nanə istəsəniz kişniş doğrayıb, duz, istiot əlavə edib qarışdırırıq. Tavaya yağ töküb kotletləri düzürük. Qızardıqca, çeviririk. Başqa tavada soyulub doğranmış kartofları qızardırıq. Bir yerdə boşqaba yığıb süfrəyə veri
Göndərən: Sevinc Ramizli

Qozlu boranı aşı

1 kq boranını az suda qaynadırıq. 800 q düyünü yuyub əlavə edirik. Birlikdə həll olana kimi yaxşıca qaynayır. Daha sonra 500q qozu və sabalıdı ətçəkən maşından keçirib əlavə edirik. Axırda şəkər tozu əlavə edirik. Duz və isdiyot zövqə görə vurulur. Nuş olsu

Balıq dolması (Ülviyyə Nadiyeva)

Duzlu balıq (evdə özümüz balığı təmizləyib, duzlayırıq, qaldıqca duzu çəkir. Bişirməmişdən əvvəl yuyulur) İçinə; soğan, bibər, pomidor, quru nane, az qədər duz. Soğan, bibər, pomidor, xırda-xırda doğranılır, yağda qovrulur (qovurmaya da bilərsiz) Balığın içinə

Əncirli Qaysava

image Bir tavaya 1 xörək qaşığı kərə yağı qoyub onu qızdırırıq. Sonra tavaya 4-5 ədəd əncir mürəbbəsinin meyvəsini və suyundan bir az tökürük. Bu sırada da kenarda bir-iki yumurtanı çalıb, az duz əlavə edib yağda bişən mürəbbənin üstünə tökürük. Yumurta bişdikdən so

Kəsmikli limonlu keks

image Ərzaqlar: Xəmir üçün: 2 st un 150 q kərə yağı 1 st şəkər tozu 4 ədəd yumurta 200 q kəsmik 1 paket qabartma tozu 1 ədəd limonun qabığı Hazırlanması: Kərə yağını sürtgəcin böyük gözündən keçiririk. Yağın üstünə şəkə

Albalılı piroq

image Ərzaqlar: Xəmir üçün: 1 st un 2 ədəd yumurta 1/3 st şəkər tozu 1 paket vanil 1/2 paket qabartma tozu Üzlük üçün: 20 q kərə yağı 1/3 st şəkər tozu 300-350 q albalı 1 x.q kartof nişastası Hazırlanması: Tavaya yağı

Portakallı keks

image Ərzaqlar: 2 st un 3 ədəd yumurta 150 q kərə yağı 2/3 st şəkər tozu 1 ədəd portakal 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu Hazırlanması: Portakalı yuyub qurulayın qabığını sürtkəçdən keçiririk. Özünü sıxıb suyunu çıxardırıq.



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.