Xəbərlər

Almalı biskvit

image Ərzaqlar: 4 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 3/4 st un 1/3 st nişasta 3-4 ədəd alma 1 paket vanil 1 x.q kərə yağı Hazırlanması: Yumurtanın ağını sarısından ayırıb bərkiyənədək mikserlə çalırıq. Şəkər tozunu az-az töküb

Darçınlı biskvit

image Ərzaqlar: 1 st un 2/3 st şəkər tozu 3 ədəd yumurta 1 ç.q darçın Üstü üçün: 2-3 x.q çəkilmiş qoz ya badam ləpəsi 1 x.q şəkər tozu Hazırlanması: Yumurtanın ağını sarısından ayırıb ağını bərkiyənədək çalırıq. Sonra üstü

Ətrəli aş (Nurlan İbrahimli)

Xəmirdən doğranmış əriştəyə ətrə deyirlər. Bu, mərcimək, düyü və əriştədən hazırlanan plovdur. Əvvəlcə əriştə kəsir, açıq havada saxlayaraq bir az qurudurlar. Ayrıca düyü və mərcimək də soyuq suda isladılır. Daha sonra qaynayan suya tökülür. 5 dəqiqə sonra süz
Göndərən: Nurlan İbrahimli

Kəsmikli böyürtkənli keks

image Ərzaqlar: 3 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 1,5 st un 150 q kərə yağı 200 q kəsmik 200 q böyürtkən 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu Hazırlanması: Yumurtanı mikserlə çalırıq. Sonra şəkər tozunu əlavə edibyenə ağaranadək ç

Çubuqda toyuq kotleti

image Ərzaqlar: 500-600 q toyuğun döş əti 1 ç.q un 1 ədəd yumurta 1 ç.q sumax 12 ədəd balaca pomidor 2 ədəd şirin bibər Duz Istiot Qızartmaq üçün duru yağ Kotletin üstü üçün əlavə 3 x.q un Hazırlanması: Toyuğun döş ətin

Pryanik

image Ərzaqlar: 200 q kərə yağı 3 st un 2 ədəd yumurta (1 ədəd ağı üzü üçün) 2/3 st şəkər tozu 1/2 st şəkər kirşanı 1 x.q qarğıdalı nişastası 1 ç.q zəncəfil 1/3 ç.q darçın 1 paket qabartma tozu Hazırlanması: Yumşaq yağı şək

Göy soğanlı kükü

image Ərzaqlar: 3 dəstə göy soğan 2 x.q əridilmiş kərə yağı 4-5 ədəd yumurta Zövqə görə duz Hazırlanması: Göy soğanı təmizləyib yuyub xirda doğrayırıq. Yumurtaları sındırıb üstünə duz töküb çalırıq. Tavaya yağ töküb qızdırır

Buğlama - 6

image Ərzaqlar: 1 kq ət (dana ya da quzu) 3 ədəd pomidor 2 ədəd baş soğan 1 ədəd şirin bibər 7-8 ədəd alça turşusu Duz Hazırlanması: Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra dörd bölüb nazik doğrayırıq. Şirin bibəri yuyub halqa

Göy soğanlı yumurta salatı

image Ərzaqlar: 4 ədəd yumurta 2 x.q xama Balaca dəstə göy soğan Duz Hazırlanması: Yumurtanı suda bişirib tamizləyib sürtgəcin böyük gözündən keçiririk. Soğanı təmizləyib yuyub xırda doğrayırıq. Yumurta ilə soğanı duz töküb

Paxlava (Sevinc Ramizli)

image Qaba 1 kq unu ələyib, ortasını ovuruq. Bura 3 yumurta, 250 q kərə yağını əridib tökürük. Sonra 3 x.q xama, təqribən 1 st südü ilıqlandırıb tökürük. 1 ç.q mayanı da dəmləyib (1 ç q maya, 1 ç q şeker tozu, az duz) əlavə edib xəmir yoğruruq. Xəmiri acımağa qoyuru
Göndərən: Sevinc Ramizli



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.