Xəbərlər

Ətli səbzi qovurma

image Ərzaqlar: 500 q suda bişmiş xırda doğranmış qoyun əti (ya da mal əti) 3 ədəd baş soğan 4-5 dəstə göyərti (kəvər, keşniş, şüyüd, cəfəri, nanə, ispanaq) 4-5 ədəd alça turşusu 2 x.əridilmiş kərə yağı Duz İstiot Hazırlanması: S

Ciyər qovurması

image Ərzaqlar: 500 q ciyər 3 ədəd baş soğan 3 x.q əridilmiş kərə yağı Duz Hazırlanması: Soğanı doğrayırıq. Soğana yağ və duz töküb qovururuq. Qovrulmuş soğanın üstünə doğranmış ciyəri əlavə edirik. Ciyər hazır olana

Hazır yuxadan kəsmikli göyərtili kətə

image Ərzaqlar: 20 ədəd balaca hazır yuxa 400 q pəhriz kəsmiyi 2 dəstə göyərti (göy söğan, keşniş, şüyüd, cəfəri, nanə hərəsindən bir az) 2 ç.q sumax Duz Qızartmağa bitki yağı Hazırlanması: Göyərtini xırda doğrayırıq. Yuxanı

Hazır yuxadan sosiskalı pendirli kətə

image Ərzaqlar: 10 ədəd balaca yuxa 2 ədəd pomidor 4 ədəd sosiska 100 q pendir 1 diş sarımsaq Duz Qızartmağa bitki yağı Hazırlanması: Sosiskanı nazik halqa doğrayırıq. Pendiri sürtgəcdən keçiririk. Sarımsağı xırda d

Hazır yuxadan yumurtalı mayonezli kətə

image Ərzaqlar: 10 ədəd balaca yuxa 4 ədəd yumurta 3 x.q mayonez Duz Qızartmağa bitki yağı Zövqə görə göyərti də əlavə etmək olar. Hazırlanması: Yumurtanı suda bişiririk. Hazır olanda sürtgəcdən keçiririk. Duzlayırıq. Yuxanı

Kartof ilə içi doldurulmuş toyuq

image Ərzaqlar: 1 ədəd toyuq 5 ədəd kartof 2 x.q. кеtçup 2 x.q mayonez Duz İstiot Hazırlanması: Kartofu suda bişiririk. Kartof tam bişməmiş götürürük. Soyuduqdan sonra  xırda kubik doğrayırıq. Kartofa duz, istiot, 1 x.q mayon

Pomidor, bibər və badımcan dolması

image Ərzaqlar: 1 kq qiymə 8-9 ədəd pomidor 8-9 ədəd bibər 8-9 ədəd badımcan 1 balaca dəstə keşniş, şüyüd və reyhan 2 x.q kərə yağı Duz İstiot Hazırlanması: Əvvəlcə qiyməni hazırlayırıq. Bax. Qiymənin hazırlanması Hazır qiy

Gilas turşusu

image Ərzaqlar: Gilas Duz Şəkər tozu Su Yapışdırıcı Hazırlanması: Gilasın saplağını təmizləyib yuyub bankalara yığırıq. Hər bankaya  məs: 1 kq bankaya 1 dolu çay qaşığı duz və 1/3 çay qaşığı şəkər tozu tökürük. Üstünə 2 barma

Gilas kompotu

image Ərzaqlar: Gilas Şəkər tozu Su Bankaların ağzına bağlamaq üçün yapışdırıcı Hazırlanması: Gilasın saplağını təmizləyib yuyuruq. Bankaya 6 sm hündürlüyündə gilası tökürük. Hər bankaya 1 stəkandan bir barmaq aşağı şəkər tozu əlavə ed

Badam ləpəsinin təmizlənməsi

image Qaba su töküb qaynadırıq. Su qaynayan kimi badam ləpəsini əlavə edib 3-5 dəqiqə qarışdırırıq. Badam ləpələrini sudan çıxarıb əlimiz ilə qabığını rahat çıxarırıq. Badam ləpələrini sudan çıxarıb əlimiz ilə qabığını rahat çıxardırıq.



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.