Xəbərlər

TÜBİTAK-dan evdar xanımlara elmi tövsiyyələr

Türkiyəni mühüm elmi təşkilatı olan TÜBİTAK-ın (Türkiyə Elmi və Texniki Araşdırmalar Təşkilatı) qadınlara xüsusilə mətbəx işlərində asanlıq gətirəcək "elmi fəndləri"-ndən bəziləri belədir: Qazanın içində mənşəyini bilmədiyiniz ağ ləkələr əmələ gəl

Qozlu çuğundur salatı

image Ərzaqlar: 1 ədəd orta çuğundur 2 x.q mayonez 1/2 st qoz 1 diş sarımsaq Duz Hazırlanması: Suda bişmiş çuğunduru sürtgəcin iri gözündən, sarımsağı isə xırda gözündən keçiririk. Qozu sürtgəcin iri gözündən keçiririk. Ç

Yaz salatı

image Ərzaqlar: 200 q ağ pendir 100-150 q suxarı 1 ədəd kahı Keşniş, şüyüd, göy soğan Mayonez Duz (pendir duzlu olsa duz tökməyin) Hazırlanması: Göyərtiləri xırda doğrayırıq. Kahını xırda parçalara ayırırıq. Pendiri dö

Qozlu toyuq salatı

image Ərzaqlar 200 q toyuğun döş əti 3 yumurta 2 ədəd kartof 2 ədəd yerkökü 1/2 st  qoz ləpəsi 1 ədəd alma Duz Mayonez Hazırlanması Suya duz töküb əti bişiririk. Soyuyandan sonra əlimizlə uzun liflərə ayırırıq. Kartofu,

Bozbaş

image Azərbaycanın milli xörəklərindən biridir. Ərzaqlar: 1 kq sümüklü suda bişmiş qoyun əti (Mal əti də olar) 3 orta ölçüdə kartof 3 orta ölçüdə soğan 1 x.q tomat Kərə yağı Duz Üstünə göyərti: Keşniş Şüyüd Hazırlanması:

Döşəməli aş

image Döşəməli aş Azərbaycanın milli plov növlərindən biridir. Ərzaqlar: 5 st uzun düyü 1 ədəd doğranmış toyuq 500 q təmizlənmiş şabalıd 3 ədəd soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı 3 x.q. alça turşusu (palçıq turşu) 1 st kişmiş 10 ədəd

Milli Mətbəximizdən Şah plov

image Azərbaycanın milli plov (aş) növlərindən biridir. Ərzaqlar: 4 st uzun düyü 1 kq suda bişmiş sümüksüz qoyun əti 500 q təmizlənmiş şabalıd 3 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı 1 st kişmiş 10 ədəd qaysı 10 ədəd albuxara ya

Qidalara görə kalori miqdarları

image Bütün qida maddələrinin kalori hesabı 100 qrama əsasən hesablanmışdır. Balıq, ət və tərəvəzlər tavada qızardıldıqda, kalori yüz faiz artır.

Qidalanma Cədvəli və Kalorilərin Ehtiyacının Hesablanması

İnsan üçün ən sağlam qidalanma şəkli, insanın cinsiyyəti, yaşı, iş həyatı  və fizioloji amillər nəzərə alınmaqla qidalanmasıdır və bu dietoloqlar tərəfindən hesablana bilər. Bununla bərabər, gündəlik orta istehlak dəyərlərini müəyyən edərək insanları

Salfet qatlamağın fərqli üsulları

image Salfet qatlama sizin nahar ziyafətlərinizə frəqlilik qatacaq.  Aşağıda 11 salfet şəkli və onların necə düzəldilməsi barədə təlimatlar var.   1) Fransız qırçını 1. Salfeti 4 qatlayın. 2. Salfetin birinci qatını özünüzdən mərkəzə tərəf bu



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.