Quru yeməklər

A (10)   B (26)   C (4)   D (9)   F (2)   G (4)   H (5)   K (22)   L (4)   M (7)   N (8)   P (40)   Q (29)   R (1)   S (67)   T (42)   V (1)   X (3)   Y (6)   Z (5)   Ç (3)   Ö (1)   İ (4)   Ş (6)   Ə (8)  

Kartoflu xingal

image Ərzaqlar: 500 q ət 3-4 ədəd baş soğan 3-4 ədəd kartof 3 x.q əridilmiş kərə yağı 3-4 diş sarımsaq 250 q qatıq Xəmir üçün: 4 st un 1 ədəd yumurta 1/2 ç.q duz 1 st ilıq su Yuxaları yaymaq üçün: Un Hazırlanması:

Kişmişli plov

image Ərzaqlar: 4 st düyü 1 st kişmiş 3 x.q əridilmiş kərə yağı 1/2 ç.q sarıkök (ya da zəfəran) Qazmaq üçün: 3 x.q qatıq 1 ədəd yumurta Hazırlanması: Kişmişi təmizləyib yuduqdan sonra yağ əlavə edib qovururuq. Adi qayda il

Kartof ilə badımcanlı qat-qat

image Ərzaqlar: 6 ədəd kartof 4 ədəd badımcan 4 ədəd pomidor 4 x.q xama ya da mayonez 100 q holland pendiri 1-2 diş sarımsaq Duz Istiot Hazırlanması: Badımcanın qabığını soyub halqa doğrayırıq. Duzlayıb 10-15 dəqiqə saxlayırıq

Kələfir

image Ərzaqlar: 1,5 kq böyük tikələrə bölünmüş qoyun əti 4 ədəd baş soğan Duz Hazırlanması: Əti yuyub üzünə çıxana qədər su töküb bişməyə qoyuruq. Qaynamağa başlayanda kəfini yığırıq. Ət bişməyə az qalmış sudan çıxardırıq. Soğa

Kələpur

image Ərzaqlar: 2 kq sümüklü qoyun əti 3-4 ədəd baş soğan 4 ədəd pomidor 2 ədəd şirin bibər 2 x.q əridilmiş kərə yağı Duz İstiot Şüyüd 1 ədəd limon Hazırlanması: Qoyun ətinin 30-40 q sümüklü tikələrini yuyub üstünə su töküb

Kartof dolması

image Ərzaqlar: 18-20 ədəd orta ölçülü kartof 150-200q xama 1 x.q əridilmiş kərə yağı Duz Istiot İçlik üçün: 500-600 q bişmiş qoyun ətinin qiyməsi 1/3 ç.q sarıkök Hazırlanması: İçliyi hazırlamaq üçün 500-600 qr qoyun ətini 2 b

Kartof ilə tomatlı qazan kotleti

image Ərzaqlar: (6 nəfərlik) 450-500 q soğanla çəkilmiş qoyun ya da mal əti (əti 2 ədəd baş soğanla ət maşınından keçirdirik) 5-6 ədəd orta kartof 2 ç.q tomat 2 x.q əridilmiş kərə yağı 2-3 x.q birki yağı Duz Istiot Hazırlanması:

Kiyev kotleti

image Ərzaqlar: Üstü üçün: 4 ədəd toyuğun döş əti Duz İçlik üçün: 200 q kərə yağı 1 balaca dəstə cəfəri (ya da şüyüd) Qızartmaq üçün: 3 yumurta Suxarı Bitki yağı Hazırlanması: Çəfərini təmizləyib yuyuruq və xırda doğrayı

Kələm dolması

image Ərzaqlar: 1-1,5 kq kələm 1 kq ət (qoyun ya da mal) 1/2 st yumru düyü 3 ədəd baş soğan 2 x.q tomat ya da 2-3 ədəd pomidor 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1 dəstə (keşniş, şüyüd, reyhan (veya quru reyhan)) Duz İstiot Hazırlanmas

Kartof ilə içi doldurulmuş toyuq

image Ərzaqlar: 1 ədəd toyuq 5 ədəd kartof 2 x.q. кеtçup 2 x.q mayonez Duz İstiot Hazırlanması: Kartofu suda bişiririk. Kartof tam bişməmiş götürürük. Soyuduqdan sonra  xırda kubik doğrayırıq. Kartofa duz, istiot, 1 x.q mayon



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.