Məshəti - Yarpaq xəngəl


Tərkibi:

Xəmir üçün:

2 ədəd yumurta,

Sarıkok,

Duz,

1 st. ilıq su,

Yumşaq xəmir alınana qədər un.

Qiymə üçün:

200 qr qoyun əti,

100 qr mal əti,

3 ədəd soğan,

Duz,

Sarıkök (az miqdarda),

Qatıq,

Sarımsaq (zövqə görə).

Hazırlanması:

Xəmir yoğurulur 30-40 dəqiqə saxlanılır, kündələrə ayrılıb yenidən 5dəqiqə saxlanılır. İncə yayılıb sacın üzərində suyu çəkilənədək bişirilib romb formasında 5 sm böyüklükdə kəsilir.
Ət maşından keçirilir, suyu çəkilənədək qarışdırılaraq bişirilir.

Digər tavada soğan yarım halqa şəklində azca bişirildikdən sonra ətlə birlikdə qovrulur, duz və zövqə görə sarıkök vurulur.

Böyük qazanda duzlu su qaynadılır, yarpaq xəngəllər suya əlavə edilir üzərinə çıxan yarpaqlar 5 dəqiqə bişirilib süzülür. İri düz boşqablara süzülmüş yarpaq xəngəl düzülür və üzərinə qiymə tökülür. Süfrəyə verilərkən yanında qatıq verilir.

Nuş olsun!

OXŞAR YAZILAR
.Sevimli keklər
Tərkibi: 3 yumurta 2 st. qatıq 2 st. şəkər tozu 0,5 st. yağ 3 st. un 0,5 ç.q. soda ( və ya 1 paket qabartma tozu ) 1 paket vanil 2 x.q. kakao Hazırla
.Gültəkin Rzayeva – Darçınlı qurabiyye
Ərzaqlar: 2 stəkan yarımdan bir az cox un, Yarım stəkandan bir az çox səkər kirşanı, 1 paçka kərə yağı, Vanil, 1 çay qasıgı darçın HAZIRLANM
.Gültəkin Rzayeva - Piroq
Ərzaqlar: 2 ədəd yumurta, 1 stəkan şəkər tozu, 250 qram qatıq, arım stəkan ərinmiş kərə yağı 3 stəkan un, 1çay qaşığı soda, 1 paçka vani
.Gültəkin Rzayeva - Qurabiyyə resepti
Tərkibi: 1 stəkan qatıq, 1 stəkan şəkər tozu, 1stəkan duru yag, 1 packa qabartma tozu, 3yumurta, 1 pacla vanil, Aparana qədər un(təxminən
.Jalə Cəfərova - Keks
Tərkibi: 4 yumurta, 1st şəkər, 1 st duru yag, 1st qatıq, 1çay qaşıqı soda, 2.5 st un, vanill. 1 porsiyadan 18 keks alınır. Artıq o siz
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.