Kiyev kotleti 2





Ərzaqlar:



600 q toyuğun döş əti
100 q kərə yağı
Duz
İstiot
2 ədəd yumurta
5-6 x.q un
8-9 x.q suxarı
Qızartmağa duru yağ

Hazırlanması:

Toyuğun döş ətini doğrayıb yuyuruq.
Ət maşınından keçiririk.
Üstünə zövqə görə duz və istiot tökürük.



Əlimiz ilə yaxşı qarışdırırıq.
Yumurtanı bir qaba sındırıb az duz töküb çalırıq. Suxarını və unu ayrı–ayrı qablara töküb yayırıq.



Yağı 16 yerə bölüb kəsirik.



Küftə boyda ətdən götürüb yumurulayırıq.
Sonra qaba qoyub yayırıq.



Yağdan içinə qoyub bükürük. Elə bükmək lazımdır ki yağ çöldə olmasın.




Bükdükdən sonra birinci una batırırıq.





Sonra hər bir tərəfini yumurtaya batırırıq.



Sonra suxarıya batırırıq.





Tavaya yağ tökülüb qızdırıb hazır kotleti qoyuruq.



Bu şəkildə hamısını hazırlayırıq. 8 ədəd kotlet alınacaq.



Kotletin hər bir üzünü qızardırıq.





İsti-isti süfrəyə veririk.





Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Yumşaq ət kotleti
Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş ət 1 ədəd baş soğan 4 x.q suxarı ½ st su 2 x.q duru yağ 1/3 limon suyu Duz İstiot Ç.q ucunda sarıkök 1 ç.q nan
.Toyuq kotleti
Ərzaqlar: 500 q toyuğun döş əti 100 qr quyruq 1 ədəd baş soğan 3 x.q suxarı 1/3 st su 1 x.q duru yağ Ç.q ucunda sarıkök Duz İstiot Qızartma
.Qovurmalı əriştə plovu
Ərzaqlar: 500 q xırda doğranmış quzu əti 100-150 q quyruq 2 ədəd yuxanın əriştəsi 3 st düyü 4 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı Duz İst
.Tənbəl mantısı
Ərzaqlar: (4 nəfər üçün) Xəmir üçün: 3 st un 1 st su 1 ədəd yumurta 1 ç.q duz Yuxaları yaymaq üçün əlavə un İçlik üçün: 250 q çəkilmiş ət
.Sobada tərəvəzli kotlet
Ərzaqlar: 500 kq çəkilmiş qoyun əti 4 ədəd balaca baş soğan 2 ədəd kök 1 ədəd bibər 4-5 ədəd pomidor 150 q pendir 1 x.q əridilmiş kərə yağı + 2
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.