Kəsmikli piroq 5





Ərzaqlar:



Xəmir üçün:
200 q kərə yağı
1/2 st şəkər tozu
3 st un
2 ədəd yumurta
2 x.q kakao
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil

İçlik üçün:
800 q pəhriz kəsmik
100 q kərə yağı
6 ədəd yumurta
1 st şəkər tozu
2 x.q nişasta
1 paket vanil
1 ədəd portağal
50 q kişmiş
50 q qaysı
50 q qoz ləpəsi

Hazırlanması:

Xəmiri hazırlamaq üçün yumşaq kərə yağını, vanili və şəkər tozunu mikserlə tam qarışanadək çalırıq.



Sonra yumurtanı əlavə edib çalırıq.





Kakaonu əlavə edib çalırıq.





Qabartma tozunu və unu əlavə edim yumşaq xəmir düzəldirik.



Xəmirin 1/3 –ni soyuducunun buzxanasına qoyuruq.



2/3-ni isə diametri 28 sm olan qaba kağız sərib yayırıq.
Sonra qoyuruq soyuducuya.



İçliyi hazırlamaq üçün kəsmiyi, yağı, şəkər tozunu, yumurtanın sarısını və vanili bir qaba töküb mikserlə çalırıq.





Sonra nişastanı və portağalın qabığını sürtgəcdən keçirib qarışdırırıq.



Yumurtanın ağını ayrıca bərkiyənədək çalırıq.



Çalınmış yumurta ağını içliyə əlavə edib qaşıqla qarışdırırıq.



Qaysını xırda doğrayırıq.Kişmiş ilə qaysını yuyub qurulayırıq.Bunları da içliyə əlavə edirik.







Xəmiri soyuducudan çıxarıb içliyi töküb yayırıq.



Sonra buzxanadakı xəmiri sütgəcdən keçirib üstünə səpirik.



Qoz ləpəsini də doğrayıb xəmirin üstündən səpirik.



180 dərəcə qızdırılmış sobada 1 saata bişiririk.



Piroq ilıq olanda qabdan çıxardırıq.



Tamam soyuduqdan sonra kəsib çay süfrəsinə veririk.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Çizkek
Ərzaqlar: Alt qatı üçün: 1,5 paket eti petit beurre 150 q kərə yağı İçliyi üçün: 600 qr labinə pendir 400 qr krem qaymaq 3 x.q un 3 ədəd yum
.Moruqlu tort 2
Ərzaqlar: Biskvit üçün: 12 ədəd yumurta 2 st şəkər tozu 2 st un 2 paket vanil Krem üçün: 200 qr pəhriz kəsmik 1 st şəkər tozu 200 q krem qaymaq
.Kəsmikli piroq 6
Ərzaqlar: Ovxantı üçün: 2,5 st un 200 qr yağ 1/2 st (yarım st.) şəkər tozu 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu İçliyi üçün: 400 q pəhriz kəs
.Türk paxlavası
(Türk mətbəxi) Ərzaqlar: 20 ədəd paxlavalıq yuxa 250 q kərə yağı 2 st çəkilmiş qoz ya da fındıq ləpəsi Şərbət üçün 2 st su 2 st şəkər t
.Laz börəyi
(Türk mətbəxi) Ərzaqlar: 12 ədəd paxlavalıq yuxa 150 q kərə yağı Mühəlləbisi üçün: 1 ədəd yumurta sarısı 2 x.q un 2 x.q buğda nişastası
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.