Kəsmikli piroq 4



Ərzaqlar:



Xəmir üçün:
200 q yumşaq kərə yağı
1/2 st şəkər tozu
1 ədəd yumurta sarısı
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil
Un aparanadək 2-2,5 st

İçlik üçün:
600 q pəhriz kəsmik
200 q xama
2 ədəd yumurta və bir ədəd yumurtanın ağı
1/2 st şəkər tozu
2 x.q buğda nişastası
1 paket vanil

Hazırlanması:

Yumşaq kərə yağını, şəkər tozunu və vanili mikserlə tam qarışanadək çalırıq.



Yumurta sarısını əlavə edib tam qarışanadək çalırıq.



Qabartma tozunu və unu əlavə edib yumşaq xəmir düzəldirik.



Xəmirin 1/3 hissəsini üstünü naxışlamaq üçün saxlayırıq.



2/3 –ni isə soba qabına kağız sərib ya da yağlayıb yanlardan 3 sm çıxmaq şərti ilə yayırıq.



İçlik ərzaqlarını dərin bir qaba töküb mikserlə tam qarışanadək çalırıq.



Sonra xəmirin içinə töküb yayırıq.



Saxladığımız xəmirdən şəkildəki kimi naxışlar düzəldib piroqun üstünü bəzəyirik.









170-180 dərəcə qızdırılmış sobada 1 saat bişiririk.



İlıq olanda qabdan çıxardırıq.



Tamam soyuduqdan sonra çay süfrəsinə veririk.



Nuş olsun!

OXŞAR YAZILAR
.Şokoladlı qozlu piroq
Ərzaqlar: Ovxantı üçün: 200 q yumşaq kərə yağı 1/2 st şəkər tozu 2,5 st un 50 q şokolad 50 q qoz ləpəsi Arası üçün: 100 q tünd şokolad 1 ba
.Almalı qozlu keks
Ərzaqlar: 1 st şəkər tozu 1 st süd ½ st duru yağ 3 ədəd yumurta 50 q qoz ləpəsi 2 ədəd alma 1 paket qabartma tozu 1 paket vanil ½ st buğda ni
.Ananaslı kiçik kekslər
(15 ədəd muffin üçün) Ərzaqlar: 5 ədəd konserv olunmuş ananas halqası 200 q yumşaq kərə yağı 1 st şəkər tozu 4 ədəd yumurta 1,5 st un 1 paket qab
.Kəsmikli kokoslu qurabiyə
Ərzaqlar: 200 q kəsmik 100 q yumşaq kərə yağı 1/2 st şəkər tozu 50 q kokos 1 ədəd yumurta 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu 2 st un Yayma
.Nutellalı qurabiyə
Ərzaqlar: 200 q kərə yağı 1/3 (üçdə bir) st şəkər pudrası 1 ədəd yumurta 2,5 st un 1 paket qabartma tozu 1 paket vanil Nutella Xəmirin altına
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
amina (22 fevral 2017 19:36)
Super piroq
Nurana Hasanova (05 yanvar 2017 16:38)
Salam.Resepte gore teshekkur edirem.Chox dadli alimishdi.Sadece men bir defe erikli kesmikden istiade etdim,bir defe de kesmiye xirda dogranmish erik qurusu elave etdim.Yumsaq,ferqli daddir.
Nərmin (22 noyabr 2016 14:22)
Sirniyyat reseptleri

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.