Kəsmikli piroq 4



Ərzaqlar:



Xəmir üçün:
200 q yumşaq kərə yağı
1/2 st şəkər tozu
1 ədəd yumurta sarısı
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil
Un aparanadək 2-2,5 st

İçlik üçün:
600 q pəhriz kəsmik
200 q xama
2 ədəd yumurta və bir ədəd yumurtanın ağı
1/2 st şəkər tozu
2 x.q buğda nişastası
1 paket vanil

Hazırlanması:

Yumşaq kərə yağını, şəkər tozunu və vanili mikserlə tam qarışanadək çalırıq.



Yumurta sarısını əlavə edib tam qarışanadək çalırıq.



Qabartma tozunu və unu əlavə edib yumşaq xəmir düzəldirik.



Xəmirin 1/3 hissəsini üstünü naxışlamaq üçün saxlayırıq.



2/3 –ni isə soba qabına kağız sərib ya da yağlayıb yanlardan 3 sm çıxmaq şərti ilə yayırıq.



İçlik ərzaqlarını dərin bir qaba töküb mikserlə tam qarışanadək çalırıq.



Sonra xəmirin içinə töküb yayırıq.



Saxladığımız xəmirdən şəkildəki kimi naxışlar düzəldib piroqun üstünü bəzəyirik.









170-180 dərəcə qızdırılmış sobada 1 saat bişiririk.



İlıq olanda qabdan çıxardırıq.



Tamam soyuduqdan sonra çay süfrəsinə veririk.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Kəsmikli piroq 5
Ərzaqlar: Xəmir üçün: 200 q kərə yağı 1/2 st şəkər tozu 3 st un 2 ədəd yumurta 2 x.q kakao 1 paket qabartma tozu 1 paket vanil İçlik üç
.Hazır paxlavalıq yuxadan şöbiyet
(Türk mətbəxi) Ərzaqlar: 1 paket paxlavalıq yuxa 200 q kərə yağı İçlik üçün: 250 q çəkilmiş fındıq ləpəsi 2 st süd 1/2 st irmik Şərbət üçün:
.Qozlu burma paxlava
(Türk mətbəxi) Ərzaqlar: 18 ədəd hazır paxlavalıq yuxa 250 q çəkilmiş qoz ləpəsi 200 q kərə yağı Şərbət üçün: 2 st şəkər tozu 2 st su Ha
.Zebra keksi 4
Ərzaqlar: 1 st qatıq 1 st şəkər tozu 3 ədəd yumurta 3 x.q kakao 1 paket qabartma tozu 1 paket vanil 2 st un Hazırlanması: Yumurtanı bir q
.Qurabiyə tortu
Ərzaqlar: ½ banka qatılaşdırılmış süd 50 q qoz ləpəsi 50 q qara kişmiş 50 q tünd şokalad Üstü üçün: 200 q krem qaymaq 190 q tünd şokalad
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
amina (22 fevral 2017 19:36)
Super piroq
Nurana Hasanova (05 yanvar 2017 16:38)
Salam.Resepte gore teshekkur edirem.Chox dadli alimishdi.Sadece men bir defe erikli kesmikden istiade etdim,bir defe de kesmiye xirda dogranmish erik qurusu elave etdim.Yumsaq,ferqli daddir.
Nərmin (22 noyabr 2016 14:22)
Sirniyyat reseptleri

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.