Kəsmikli piroq-2



Ərzaqlar:

Xəmir üçün:

200 q kərə yağı
1/2 st şəkər tozu
2,5 st un
2 ədəd yumurta
Bir çimdik duz
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil
İçlik üçün:
600 q kəsmik
2 ədəd yumurta
1/2 st şəkər tozu
4 x.q nişasta
1/2 limon
2 ədəd alma
50q qovrulmuş qoz
50 q kişmiş
50 q qaysı

Hazırlanması:

Unu bir qaba ələyib üstünə duzu, qabartma tozunu, vanili töküb qarışdırırıq.
Sonra yağı əlavə edib ovuruq.

Şəkər tozunu töküb qarışdırıb yumurtanı əlavə edib yumşaq xəmir düzəldirik.

Xəmirin 1/3 ni soyuducunun buzxanasına qoyuruq donsun.

Qalan hissəni diametri 26 sm olan qabı yağlayıb içinə yayırıq. Xəmir yanlardan 3-4 sm hündürlükdə olmalıdır.
Xəmiri soyuducuya qoyuruq.

İçliyi hazırlayırıq.
İçlik üsün dərin bir qaba kəsmiyi, yumurtanı, şəkər tozunu, nişastanı, limonun qabığını töküb mikserlə tam qarışanadək çalırıq.

Almanın qabığını soyub sürtgəcin böyük gözündən keçirikik. Üstünə limonun yarısını sıxıb qarışdırırıq.

Qozu xırda doğrayırıq.

Kişmiş ilə qaysını yuyub 10-15 dəqiqə isti suda qoyduqdan sonra sudan çıxarıb qurulayırıq.

Xəmiri soyuducudan çıxarıb əvvəlcə kişmişi, qaysını və qozun yarısını tökürük.

Sonra kəsmikli içliyi tökürük.

Kəsmikli içliyin üstündən almanı tökürük.

Almanın üstündən soyuducunun buzxanasında olan xəmiri sürtgəcdən keçirib tökürük.

Qalan qoz ləpəsini üstünə səpirik.

170-180 dərəcə qızdırılmış sobada 50-60 dəqiqəyə bişiririk.

İlıq olanda qabdan çıxarırıq.

Tamam soyuduqdan sonra kəsib çay süfrəsinə verə bilərsiniz.



Nuş olsun!

OXŞAR YAZILAR
.Şokoladlı qozlu piroq
Ərzaqlar: Ovxantı üçün: 200 q yumşaq kərə yağı 1/2 st şəkər tozu 2,5 st un 50 q şokolad 50 q qoz ləpəsi Arası üçün: 100 q tünd şokolad 1 ba
.Almalı qozlu keks
Ərzaqlar: 1 st şəkər tozu 1 st süd ½ st duru yağ 3 ədəd yumurta 50 q qoz ləpəsi 2 ədəd alma 1 paket qabartma tozu 1 paket vanil ½ st buğda ni
.Ananaslı kiçik kekslər
(15 ədəd muffin üçün) Ərzaqlar: 5 ədəd konserv olunmuş ananas halqası 200 q yumşaq kərə yağı 1 st şəkər tozu 4 ədəd yumurta 1,5 st un 1 paket qab
.Kəsmikli kokoslu qurabiyə
Ərzaqlar: 200 q kəsmik 100 q yumşaq kərə yağı 1/2 st şəkər tozu 50 q kokos 1 ədəd yumurta 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu 2 st un Yayma
.Nutellalı qurabiyə
Ərzaqlar: 200 q kərə yağı 1/3 (üçdə bir) st şəkər pudrası 1 ədəd yumurta 2,5 st un 1 paket qabartma tozu 1 paket vanil Nutella Xəmirin altına
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (30 yanvar 2017 12:34)
Nuş olsun.
Tomris (28 yanvar 2017 21:20)
kesmikli piroq resepti cox xosuma geldi .Muellifin elleri var olsun .Hazlrlayacagam Sevgililer gunu.
Tacəddin (28 aprel 2016 22:15)
əladır
Reseptaz (09 oktyabr 2015 09:04)
nisasta kraxmaldir
Maymun (08 oktyabr 2015 16:08)
Nişasta nedi?anlamadim
Reseptaz (25 may 2015 09:53)
tesekkur edirem
seyyare (24 may 2015 14:15)
cox sagol eladi

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.