Kəsmikli moruq piroqu



Ərzaqlar:


Xəmir üçün:
2 st un
1 ədəd yumurta
100 q kərə yağı
1/2 st şəkər tozu
1 paket qabartma tozu
İçlik üçün:
400 q kəsmik
1/2 st şəkər tozu
2 ədəd yumurta
2 x.q nişasta
1 paket vanil
300 q moruq

Hazırlanması:

Yağ ilə şəkər tozunu çalırıq.

Yumurtanı əlavə edib çalırıq.

Qabartma tozunu və unu əlavə edib çalırıq.Əvvəl unu töküb mikserlə çalırıq sonra əlimizlə yumşaq xəmir düzəldirik.


Diametri 26 sm olan qab götürüb əvvəlcə yağlayırıq sonra xəmiri qoyub yayırıq. Xəmir qabın yanlarından 3 sm qaldırırıq. Xəmiri qoyuruq bir kənara.


İçlik üçün kəsmiyi, yumurtanı, şəkər tozunu, vanili və nişastanı dərin bir qabda mikserlə tam qarışanadək çalırıq.


Çalınmış içliyi xəmirin üstünə töküb yayırıq.

Moruğu təmizləyib yuduqdan sonra suyu çəkilir sonra içliyin üstünə düzürük.

170-180 dərəcə qızdırılmış sobada 45 dəqiqəyə bişiririk.

İlıq olanda qabdan çıxardırıq.

Soyuduqda zövqə görə istəsəniz üstünə şəkər kirşanı səpib süfrəyə verə bilərsiniz.




Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Çizkek
Ərzaqlar: Alt qatı üçün: 1,5 paket eti petit beurre 150 q kərə yağı İçliyi üçün: 600 qr labinə pendir 400 qr krem qaymaq 3 x.q un 3 ədəd yum
.Moruqlu tort 2
Ərzaqlar: Biskvit üçün: 12 ədəd yumurta 2 st şəkər tozu 2 st un 2 paket vanil Krem üçün: 200 qr pəhriz kəsmik 1 st şəkər tozu 200 q krem qaymaq
.Kəsmikli piroq 6
Ərzaqlar: Ovxantı üçün: 2,5 st un 200 qr yağ 1/2 st (yarım st.) şəkər tozu 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu İçliyi üçün: 400 q pəhriz kəs
.Türk paxlavası
(Türk mətbəxi) Ərzaqlar: 20 ədəd paxlavalıq yuxa 250 q kərə yağı 2 st çəkilmiş qoz ya da fındıq ləpəsi Şərbət üçün 2 st su 2 st şəkər t
.Laz börəyi
(Türk mətbəxi) Ərzaqlar: 12 ədəd paxlavalıq yuxa 150 q kərə yağı Mühəlləbisi üçün: 1 ədəd yumurta sarısı 2 x.q un 2 x.q buğda nişastası
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.