Kəsmikli kökə 2




Ərzaqlar:



Xəmir üçün:
4 st un
200 q yağ
200 q xama
1 paket qabartma tozu üzünə 1 x.q şəkər kirşanı
İçlik:
400 q kəsmik
1 st şəkər tozu
0,5 st un
1 paket vanil

Hazırlanması:

Ələnmiş unun üstünə yağı əlavə edib əlimiz ilə ovuruq.

Ovuntunun üstünə xamanı, qabartma tozunu əlavə edib yumşaq xəmir yoğururuq.
Xəmiri sellofana qoyub 2 saat soyuducuda saxlayırıq.İçliyi hazirlamaq üçün kəsmik, şəkər tozu, un və vanili qarışdırırıq.
Xəmirdən qoz boyda 18-20 kündə düzəldirik.

Kündənin birini götürüb əlimiz ilə yumru yayırıq.
Içlik qoyub bükürük.

Bükülən tərəfi alta qoyub yayıb yumrulayırıq.

Bu şəkildə hamısını düzəldirik.Qaba kağız sərib yığırıq.

180 dərəcədə qızdırılmış sobada 20-25 dəq bişiririk.
Soyuduqdan sonra üstünə şəkər kirşanı səpə bilərsiniz.


Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Çizkek
Ərzaqlar: Alt qatı üçün: 1,5 paket eti petit beurre 150 q kərə yağı İçliyi üçün: 600 qr labinə pendir 400 qr krem qaymaq 3 x.q un 3 ədəd yum
.Moruqlu tort 2
Ərzaqlar: Biskvit üçün: 12 ədəd yumurta 2 st şəkər tozu 2 st un 2 paket vanil Krem üçün: 200 qr pəhriz kəsmik 1 st şəkər tozu 200 q krem qaymaq
.Kəsmikli piroq 6
Ərzaqlar: Ovxantı üçün: 2,5 st un 200 qr yağ 1/2 st (yarım st.) şəkər tozu 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu İçliyi üçün: 400 q pəhriz kəs
.Türk paxlavası
(Türk mətbəxi) Ərzaqlar: 20 ədəd paxlavalıq yuxa 250 q kərə yağı 2 st çəkilmiş qoz ya da fındıq ləpəsi Şərbət üçün 2 st su 2 st şəkər t
.Laz börəyi
(Türk mətbəxi) Ərzaqlar: 12 ədəd paxlavalıq yuxa 150 q kərə yağı Mühəlləbisi üçün: 1 ədəd yumurta sarısı 2 x.q un 2 x.q buğda nişastası
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
aysel (13 noyabr 2015 14:39)
sagolun seker kirsani vurulmasa olmaz ?
Reseptaz (05 may 2015 22:35)
Çox sağ olun.
Bahar Əlizadə (05 may 2015 22:14)
Salam yaxsidir tesekkurler
Reseptaz (05 may 2015 22:11)
Təşəkkür edirik.
arif siyezenli (01 may 2015 14:30)
cox gozeldi ve asandu
arif kicik hemye (01 may 2015 14:29)
ela yaxsiki buvar ela e.a
Reseptaz (16 aprel 2015 20:22)
Bu reseptlə bişirmisinizsə yaxşı olmalıdır. Təşəkkür edirik.
nermin (13 aprel 2015 16:40)
mende niye axi cixdi bilmirem.eyniyle bele eledim.xemir de acidi ici de.zehmet olmasa niye ele oldu yazin da
Reseptaz (13 mart 2015 21:09)
Xoş sözlərə görə təşəkkür edirəm. Nuş olsun.
NURAY (08 mart 2015 18:25)
super sirniyyatdi
svetlana (07 mart 2015 16:15)
cox gozel reseptlerdi cox sagolun
Ramile (02 mart 2015 16:35)
Beh beh lezzetli gorunur , ellerinze sagliq ))) bu gozel resepleri hazirlayib bizimle paylashdiginiz ucun cox teshekkur edirem )))
Lady (02 mart 2015 16:31)
Salam,men sizin sayta təşşəkür edirem.Hər zaman bele gözəl ve düzgün resseptlər verdiyiniz üçün ən əsasıda izahlı şəkillərlə özünüz etdikdən sonra.Əziyyət çəkən əlləriniz var olsun.
Zuleyxa (02 mart 2015 16:23)
Cooox tesekkur edirem
nigar (02 mart 2015 16:07)
tesekkurler

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.