Kəsmə kətə



Ərzaqlar:

Xəmir üçün:
200 q kərə yağı
2 ədəd yumurta (birinin sarısı üzü üçün)
1 st əkər tozu
1 st qatıq
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil
Aparanadək un

İçlik üçün:
500 q qoz ləpəsi
500 q şəkər tozu
1 paket vanil

Üzünə çəkmək üçün:
1 ədəd yumurtanın sarısı

Hazırlanması:

İçliyi hazırlamaq üçün qozu maşından keçirib şəkər tozu və vanil ilə qarışdırırıq. İçlik hazırdır.
2-2,5 st un töküb üstünə yağı əlavə edib ovuruq. Sonra vanili və şəkər tozunu əlavə edib ovuruq.



Üstünə yumurta və qatığı əlavə edirik qarışdırırıq.



qabartma tozunu əlavə edirik. Duru olsa əlavə un töküb yumşaq xəmir düzəldirik.



Xəmiri dörd hissəyə bölüb kündələyirik.



Kündənin birini götürüb qalınlığı 0,3 mm olmaqla uzununa yayırıq.



İçlik səpirik.



Bükürük.



Ağzı dilikli bıçaqla şəkildəki kimi kəsirik.



Qalan kündələri də bu qayda ilə düzəldirik.



Üzünə yumurta çəkib 180 dərəcə qızmış sobada qızaranadək bişiririk.






Nuş olsun.


OXŞAR YAZILAR
.Çizkek
Ərzaqlar: Alt qatı üçün: 1,5 paket eti petit beurre 150 q kərə yağı İçliyi üçün: 600 qr labinə pendir 400 qr krem qaymaq 3 x.q un 3 ədəd yum
.Moruqlu tort 2
Ərzaqlar: Biskvit üçün: 12 ədəd yumurta 2 st şəkər tozu 2 st un 2 paket vanil Krem üçün: 200 qr pəhriz kəsmik 1 st şəkər tozu 200 q krem qaymaq
.Kəsmikli piroq 6
Ərzaqlar: Ovxantı üçün: 2,5 st un 200 qr yağ 1/2 st (yarım st.) şəkər tozu 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu İçliyi üçün: 400 q pəhriz kəs
.Türk paxlavası
(Türk mətbəxi) Ərzaqlar: 20 ədəd paxlavalıq yuxa 250 q kərə yağı 2 st çəkilmiş qoz ya da fındıq ləpəsi Şərbət üçün 2 st su 2 st şəkər t
.Laz börəyi
(Türk mətbəxi) Ərzaqlar: 12 ədəd paxlavalıq yuxa 150 q kərə yağı Mühəlləbisi üçün: 1 ədəd yumurta sarısı 2 x.q un 2 x.q buğda nişastası
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Leyla (31 yanvar 2017 11:47)
Salam.Xaiw edirem ressept az deyerdiz iclik tokulmemesi ucun ne edim kesende ici tokulur??cooox xaiw edirem tez cavab yazardiz
Reseptaz (18 yanvar 2017 10:03)
Salam, soyuguqdan sonra yığdığınız qabın ağzına salafan çəkin..
firuze (17 yanvar 2017 19:41)
salam.ela cixdi. tewekuur. menim size 1 sualim var,biwirdikden sonra nece salamaq lazimdirki qurumasin?
Reseptaz (13 yanvar 2017 11:39)
Salam, xeyir...
Ayselkaa (12 yanvar 2017 15:57)
Xemir acimalidir?
Reseptaz (10 yanvar 2017 09:33)
Salam, təxminən yarım kilo.
Gunel (09 yanvar 2017 14:13)
Salam. Zəhmət olmasa deyerdiz de texmini ne qeder un lazimdi
Gunel (09 yanvar 2017 14:13)
Salam. Zəhmət olmasa deyerdiz de texmini ne qeder un lazimdi
ulviyye (03 yanvar 2017 11:33)
superrr tesekkur
ulviyye (03 yanvar 2017 11:32)
ela sagolun
ezize (03 yanvar 2017 11:30)
cox ela idi cox beyendim evdekilerde beyendi cox asan bir yolu var cox sagolun
Vusal (30 dekabr 2016 10:31)
salamvusal
Murad (27 dekabr 2016 21:47)
Hamisi qeseydi
Murad (27 dekabr 2016 21:47)
Hamisi qeseydi
Murad (27 dekabr 2016 21:47)
Hamisi qeseydi
Jale (25 dekabr 2016 18:56)
Salam gozel cixib ama siz burda qoz lepesinden istifade etmemisiz .unlu qarisiqdan istifade etmisiz sekilde ele gorunur
Ayselkaa (17 dekabr 2016 18:41)
Salam, bilmek isteyirem xemiri acimga qoymaliyiq? Xais edirem cvb yazarsiz

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.