Katmer poğaça



Ərzaqlar:



2 st süd
1 ədəd yumurta ağı
1/2 st duru yağ
1 paket tez maya
1 ç.q duz
2 ç.q şəkər tozu
6 st un

Arası üçün:
100 q kərə yağı
100 ağ pendir

Üzü üçün:
1 ədəd yumurta sarısı
Küncüt, çörəkotu

Hazırlanması:

Kərə yağını əridib bir kənara qoyuruq yuxaları yağlamaq üçün. Südü ilıq istidirik. İlıq olanda dərin bir qab götürüb duru yağı və südü tökürük.
Üstünə mayanı, duzu, şəkər tozunu və yumurtanın ağını əlavə edib qarışdırırıq.



Qarışığın üstünə undan az-az töküb qarışdırıb yumşaq xəmir düzəldirik.



Xəmiri isti yerdə 1-2 saat saxlayırıq acıyır.



Xəmirdən 8 ədəd kündə düzəldirik.



Kündələrin hamısını un səpib diametri 20 sm olmaqla oxlovla yayırıq.






Bütün yaydığımız yuxaların arasını kərə yağı ilə yağlayıb üst-üstə yığırıq. Axırıncı yuxanı yağlamırıq.




Sonra oxlovu əlimizə alıb qalınlığı 0,5 sm olanadək yaymağa başlayırıq.



Bıçaqla yuxanı 16 yerə bölürük.



Bir bölünmüş üçkünc xəmirin enli tərəfinə pendirdən qoyub şəkildəki kimi bükürük.





Bu şəkildə hamısını bükürük.
Soba qabına kağız sərib yığırıq. 30 dəqiqə gözləyirik.



Sonra üzünə yumurta sarısı çəkib çörəkotu və küncüt səpirik.



180 dərəcə qızdırılmış sobada qızaranadək bişiririk.



Nuş olsun!

OXŞAR YAZILAR
.Boxça blinçik - toyuq əti və yumarta ilə.
Ərzaqlar: 300 q toyuğun döş əti 2 ədəd yumurta 2 baş soğan 3 x.q yağ Duz İstiot Zövqə görə balaca dəstə şüyüd ya da cəfəri Bağlamaq üçün göy s
.Yağlı xəmir ilə nutellalı gül 2
Ərzaqlar: Yağlı xəmir Nutella Üzü üçün yumurta Hazırlanması: Böyük ölçülü yağlı xəmiri uzununa iki yerə bölürük. Sonra hər birinə
.Yağlı xəmir ilə qiyməli kökə 2
Ərzaqlar: 10 ədəd kvadrat yağlı xəmir 250 q hazır bişmiş qiymə 100 q kaşar ya da holland pendiri Üzünə çəkmək üçün 1 ədəd yumurta Üzünə səp
.Kartoflu gül börək 2
Ərzaqlar: 4 ədəd hazır börək yuxası 4-5 ədəd kartof 2 ədəd baş soğan 1/2 st duru yağ(qarğıdalı ya zeytun) 1 st süd 1 x.q əridilmiş kərə yağı 1
.Yağlı xəmir ilə qiyməli kökə
Ərzaqlar: Yağlı xəmir Hazır bişmiş qiymə Üzü üçün yumurta Çörəkotu Küncüt Hazırlanması: Kvadrat şəklində olan yağlı xəmiri şəkildəki kimi
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (28 oktyabr 2016 08:52)
Salam, südlə hazırlamaq daha məqsədəuyğundur. Arasina pure de edə bilərsiniz..
gulnarim2013 (27 oktyabr 2016 14:39)
salam xanim,buna sud evezine smetan vurmaq olar,olarsa ne qeder,birdeki iclik pure etsek olar,xahis edirem cavablandirin
Sevinc (02 aprel 2016 18:47)
Salam. Bagetin reseptini paylaşa bilərsiniz, zəhmət olmasa? Çox sağ olun.
Reseptaz (14 mart 2016 22:38)
Salam. 1 ç.q tökün. Xəmiri qoyun isti yedə 2-3 saat acısın.Nuş olsun.
Sevinc (11 mart 2016 18:55)
Salam. Bizim yanımızdakı marketlərdə tez maya yoxdu. Adi mayadan istifadə etmək olar? Olarsa nə qədər saxlayım acıması üçün?
Reseptaz (10 mart 2016 15:04)
Diqqətiniz üçün çox sağ olun. Zulya xanım yazarkən səhv gedib düzəlttik. sağ olun.
sefa (10 mart 2016 12:35)
Cox dadli gorsenir ellerinize sagliq
Zulya (10 mart 2016 11:11)
Katmer bogca resettinde erzaqlarda duru yag yazilib hazirlanmasinda ise kere yagini eridirik yazilir hansi duzdu?
Gulya (09 mart 2016 19:58)
Yox bele boyuk packadaki maya ile nece qawiq?yoxsa mutleq tez maya atmaliyiq?
Reseptaz (06 mart 2016 23:59)
1 paket tez maya elə 10 qr olur
Gulya (06 mart 2016 19:51)
Qramla ne qeder maya?nece qasiq?

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.