Kartof əzməsi



Ərzaqlar:


6-7 ədəd orta ölçülü kartof
2 ədəd baş soğan
1 x.q əridilmiş kərəyağı
Balaca dəstə şüyüd
Duz
Istiot

Hazırlanması:

Kartofun qabığını soyub yuduqdan sonra iki bölürük. Qazana yığıb üstünə su əlavə edirik.Qoyuruq ocağa tam bişiririk.Suyu tamam çəkiləcək.

Bişdikdə kartof əzənlə əzirik.

Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra xırda doğrayırıq.

Tavaya töküb üstünə az duz və yağı əlavə edib qızılı rəngdə olanadək ocağın üstündə qovururuq.

Hazır olduqda əzilmiş kartofun üstünə əlavə edib qarışdırırıq.

Şüyüdü təmizləyib yuyub xırda doğrayıb kartof əzməsinin üstünə əlavə edirik. Zövqə görə duz və istiotunu da əlavə edib qarışdırırıq.

Bu kartof əzməsini içlik kimi hər növ xəmir işlərində istifadə edə bilərsiniz.


Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Yumşaq ət kotleti
Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş ət 1 ədəd baş soğan 4 x.q suxarı ½ st su 2 x.q duru yağ 1/3 limon suyu Duz İstiot Ç.q ucunda sarıkök 1 ç.q nan
.Toyuq kotleti
Ərzaqlar: 500 q toyuğun döş əti 100 qr quyruq 1 ədəd baş soğan 3 x.q suxarı 1/3 st su 1 x.q duru yağ Ç.q ucunda sarıkök Duz İstiot Qızartma
.Kiyev kotleti 2
Ərzaqlar: 600 q toyuğun döş əti 100 q kərə yağı Duz İstiot 2 ədəd yumurta 5-6 x.q un 8-9 x.q suxarı Qızartmağa duru yağ Hazırlanması:
.Qovurmalı əriştə plovu
Ərzaqlar: 500 q xırda doğranmış quzu əti 100-150 q quyruq 2 ədəd yuxanın əriştəsi 3 st düyü 4 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı Duz İst
.Tənbəl mantısı
Ərzaqlar: (4 nəfər üçün) Xəmir üçün: 3 st un 1 st su 1 ədəd yumurta 1 ç.q duz Yuxaları yaymaq üçün əlavə un İçlik üçün: 250 q çəkilmiş ət
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
arzu (14 mart 2016 18:20)
Salam
Fidan (11 mart 2016 11:51)
mən bunu peraşki içliki kimi istifadə edirəm
Sinem (21 dekabr 2015 17:21)
men bundan perojki de iclik kimi istifade edirem

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.