Əcəbsəndəl



Ərzaqlar:



500 q qoyun əti

200-300 q qoyun piyi

4-5 ədəd badımcan

3 ədəd pomidor

2 ədəd şirin bibər

3-4 ədəd kartof

2-3 diş sarımsaq

3 ədəd baş soğan

2 x.q əridilmiş kərə yağı

1 dəstə keşniş və şüyüd

Duz

Istiot


Hazırlanması:

Badımcanın qabığını soyub halqa doğrayıb üstünə duz səpirik. 5-10 dəqiqədən sonra acı suyunu sıxıb çıxardırıq. Duzunun getməsi üçün yenidən yuyub suyunu sıxıb götürürük.



Pomidoru yuyuruq. Soğanın,sarımsağın və kartofun qabığını soyub yuyuruq. Bibərin içini çıxardıb yuyuruq. Bütün tərəvəzləri halqa doğrayırıq.



Ət ilə piyi xırda doğrayıb yuyub qabaqcadan yarı bişmiş vəziyyətdə duzlu suda bişiririk. (Tez bişən ət olduqda əti suda bişirmirik. Piy ilə bərabər doğrayıb duz istiot vurub qazanın dibinə düzürük)

Əvvəlcə ət ilə piyi qazanın dibinə düzürük.



Üstünə soğanı halqa doğrayıb tökürük.



Sonra badımcanı tökürük.



Yenə halqa doğranmış soğan tökürük.



Kartofu halqa doğrayıb yığırıq.



Pomidoru halqa doğrayıb yığırıq.



Bibəri halqa doğrayıb yığırıq.



Sarımsağı xırda doğrayıb tökürük. Göyərtini də təmizləyib yuduqdan sonra xırda doğrayıb tökürük. Yağı əlavə edirik. Əgər piy çox vursanız yağ tökməyə bilərsiniz.



Üstünə 1/3 st su əlavə edib normal odda (ya da su tökməyib vam odda) suyu çəkilib yağa düşənə qədər bişiririk.





Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Yumşaq ət kotleti
Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş ət 1 ədəd baş soğan 4 x.q suxarı ½ st su 2 x.q duru yağ 1/3 limon suyu Duz İstiot Ç.q ucunda sarıkök 1 ç.q nan
.Toyuq kotleti
Ərzaqlar: 500 q toyuğun döş əti 100 qr quyruq 1 ədəd baş soğan 3 x.q suxarı 1/3 st su 1 x.q duru yağ Ç.q ucunda sarıkök Duz İstiot Qızartma
.Kiyev kotleti 2
Ərzaqlar: 600 q toyuğun döş əti 100 q kərə yağı Duz İstiot 2 ədəd yumurta 5-6 x.q un 8-9 x.q suxarı Qızartmağa duru yağ Hazırlanması:
.Qovurmalı əriştə plovu
Ərzaqlar: 500 q xırda doğranmış quzu əti 100-150 q quyruq 2 ədəd yuxanın əriştəsi 3 st düyü 4 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı Duz İst
.Tənbəl mantısı
Ərzaqlar: (4 nəfər üçün) Xəmir üçün: 3 st un 1 st su 1 ədəd yumurta 1 ç.q duz Yuxaları yaymaq üçün əlavə un İçlik üçün: 250 q çəkilmiş ət
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Xanım (02 iyul 2017 13:05)
Maraqlıdır yaxşı alındı. Amma Guler xanımın dediyi kimi bu çox ağır yeməkdi.
Guler (28 iyun 2015 17:39)
Hec sevmirem qoyun piyini bu cox agir yemekdi.

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.