Darı şorbası



Ərzaqlar:


1/2 st darı
2 ədəd baş soğan
1 x.q pomidor məti(tomat)
2 x.q əridilmiş kərə yağı
1 ç.q nanə qurusu
Duz
İstiot
5 st ət ya da toyuq suyu(bulyonu) ya da adi su

Hazırlanması:

Soğanın qabığını soyub yuyub xırda doğrayırıq.

Soğanın üstünə az su və duz töküb qoyuruq ocağa.Suyu çəkildikdə yağı əllavə edib qızılı rəngdə olanadək qovururuq.

Qovrulmuş soğanın üstünə pomidor mətini əlavə edib 1-2 dəqiqə qovurub ətin suyunu yeməyə əlavə edirik.


Su qaynamağa başlayanda darını yuyub yeməyə əlavə edirik.

Yeməyin kəfini yığıb duzunu və istiotunu zövqə görə tökürük.
Darı tam bişdikdə şorbamız hazır olacaq.

Hazır şorbanın üstünə quru nanə səpib isti-isti süfrəyə veririk.


Nuş olsun!

OXŞAR YAZILAR
.Tərəvəzli mərci şorbası
Ərzaqlar: 1 st mərci 1 ədəd kök 1 ədəd bibər 1 ədəd kartof 2 ədəd baş soğan 1 ç.q pomidor ləti 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1 ç.q un Duz İstiot
.Brokoli şorbası
Ərzaqlar: 2 balaca baş brokoli 1 ədəd baş soğan 1ədəd kartof 1 ədəd kök 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1 ç.q un Duz Istiot 5 st su ya da ət suyu
.Kartof ilə noxud şorbası
Ərzaqlar: 1 st bişmiş qabığı soyulmuş noxud 2 ədəd kartof 2 ədəd baş soğan 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1 x.q pomidor məti(tomat) 1 x.q un 1 ç.q qur
.Kartof ilə noxud şorbası
Ərzaqlar: 1 st bişmiş qabığı soyulmuş noxud 2 ədəd kartof 2 ədəd baş soğan 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1 x.q pomidor məti(tomat) 1 x.q un 1 ç.q qur
.Pomidor şorbası
Ərzaqlar: 6 ədəd pomidor 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1 x.q dolu un 5 st su ( ət ya da toyuq suyu) Duz Istiot Kaşar pendir(zövqə görə) Hazırlanması
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (03 mart 2016 21:59)
Salam. Yox bulğur deyil. O da başqa dənli bitkidir. Çox kiçik yumru olur. Təşəkkürlər.
Jale (18 dekabr 2015 00:06)
Salam. dari bildiyimiz bulqurduda he?

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.