Darçınlı qurabiyə



Ərzaqlar:


50 q kərə yağı
1/2 st şəkər tozu
1 ədəd yumurta
1,5 st un
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil
1ç.q darçınYaymaq və kəsmək üçün əlavə un götürmək lazımdır.

Hazırlanması:

Yumşaq kərə yağı ilə şəkər tozunu çalırıq.

Sonra yumurtanı əlavə edib qarışdırırıq.

Vanili, darçını, qabartma tozunu və unu ardıcıl olaraq əlavə edib qarışdırırıq.

Sonra əlimiz ilə yumşaq xəmir düzəldirik.

Xəmiri 0,5 sm qalınlıqda yayıb fiqurlarla kəsirik.Rahat kəsmək üçün fiqurların ağızlıq hisələrini una batırmaq lazımdır. Fiqurlar ilə kəsdikdə yandan çıxan xəmirləri kündəliyib yenidən yayıb kəsirik. Xəmir qurtaranadək bu qayda ilə davam edirik.



Xəsilmiş xəmiri soba qabına kağız qoyub aralı yığırıq.

180-175 dərəcə qızdırılmış sobada az qızaranadək bişiririk.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Moruqlu keks
Ərzaqlar: 100 q kərə yağı 3 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 1/2 st qatıq 2,5 st un 1 st moruq 1 paket qabartma tozu 1 paket vanil Hazırlanması
.Bananlı qurabiyəli toplar
Ərzaqlar: (10 qram olmaqla 40 ədəd top alınır) 2 banan 30 q qovrulmuş fındıq ləpəsi 30 q qovrulmuş qoz ləpəsi 1 paket qurabiyə Müxtəlif bəzəklər
.Xurma və ləpələrdən şokaladlı toplar
Ərzaqlar: Üstü üçün: 1 paket tünd şokalad İçi üçün: 200 q xurma 50 q fındıq 50 q qoz 50 q yer fındığı 50 q kajo 50 q qara kişmiş 100 q kərə y
.Çiçək qurabiyə
Ərzaqlar: 150 q kərə yağı 1 st şəkər pudrası 1 ədəd yumurta 1/2 st duru yağ (qarğıdalı yağı) 1 paket vanil 3 st un 2 x.q kakao Üzünə fındıq lə
.Almalı köklü keks
Ərzaqlar: 1 ədəd alma 1ədəd kök 50 q qoz ləpəsi 3 ədəd yumurta 1st şəkər tozu 1/2 st duru yağ 2 st un 1 paket qabartma tozu 1 x.q darçın H
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (02 mart 2017 13:00)
kiçiklə nəzərdə tutduğunuz türklərdəki kimi qaşıqlarsa onlar deyil, normal bizdəki qaşıqlar
Elif Kitabzade (02 mart 2017 12:49)
Çay qasiği deyende böyuk qasiqi nezere totursuz
Ayla (01 mart 2017 18:05)
Sobaya yağ sürtmek olar
zaur (09 sentyabr 2016 17:08)
men cox xosbextem
Hayat (09 mart 2016 20:02)
Nece derecede bisir ve nece deqiqeye?
Sabina (20 fevral 2016 18:50)
xemirin ele yapismamasi ucun ne etmek lazimdi? un eleve edirem yene yapisir(
Reseptaz (15 fevral 2016 09:16)
tesekku edirem
Sebine (14 fevral 2016 17:13)
Salam darcini hec sevmirem maraq ucun eeldim evdekiler yeyib cox beyendi cox sag olunny
Reseptaz (13 yanvar 2016 09:11)
nus olsun, cox sag olun
gunka (12 yanvar 2016 21:54)
Bişirdim çox gözəl alındı. Darcini sirniyyatlari çox sevirem. Res3pde görə təşəkkür. .
Reseptaz (23 dekabr 2015 17:30)
cox xirt xirt deyil orta olur, ola bilsin soba cox isti olub ..
Aynur (23 dekabr 2015 01:41)
mende xirt-xirt alindi.Bele olmalidi yoxsa yumshaq?

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.