Cemli piroq



Ərzaqlar:



200 q kərə yağı
1 st şəkər tozu
2 ədəd yumurta
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil
3 st un
İçlik üçün:
200 q cem

Hazırlanması:

Yağı əridib soyuduruq.



Üstünə yumurtanı əlavə edib qarışdırırıq.



Şəkər tozunu da əlavə edib qarışdırdıqdan sonra qabartma tozunu, vanili və unu əlavə edib qarışdırırıq.



Yumşaq xəmir alınanadək unu əlavə edib əlimiz ilə yoğururuq.



Xəmirin 1/3 –ni soyuducuya qoyuruq donur.
2/3-ni isə qaba kağız sərib yayırıq.(qabın ölçüsü 35*26 sm)





Cemi xəmirin üstünə yayırıq.



Soyuducudan xəmiri çıxarıb sürtgəcdən keçirib üstünə səpirik.



180-200 dərəcədə 20-25 dəqiqəyə bişiririk.



Soyuduqdan sonra kəsib süfrəyə veririk.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Çizkek
Ərzaqlar: Alt qatı üçün: 1,5 paket eti petit beurre 150 q kərə yağı İçliyi üçün: 600 qr labinə pendir 400 qr krem qaymaq 3 x.q un 3 ədəd yum
.Moruqlu tort 2
Ərzaqlar: Biskvit üçün: 12 ədəd yumurta 2 st şəkər tozu 2 st un 2 paket vanil Krem üçün: 200 qr pəhriz kəsmik 1 st şəkər tozu 200 q krem qaymaq
.Kəsmikli piroq 6
Ərzaqlar: Ovxantı üçün: 2,5 st un 200 qr yağ 1/2 st (yarım st.) şəkər tozu 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu İçliyi üçün: 400 q pəhriz kəs
.Türk paxlavası
(Türk mətbəxi) Ərzaqlar: 20 ədəd paxlavalıq yuxa 250 q kərə yağı 2 st çəkilmiş qoz ya da fındıq ləpəsi Şərbət üçün 2 st su 2 st şəkər t
.Laz börəyi
(Türk mətbəxi) Ərzaqlar: 12 ədəd paxlavalıq yuxa 150 q kərə yağı Mühəlləbisi üçün: 1 ədəd yumurta sarısı 2 x.q un 2 x.q buğda nişastası
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.