Bulka - 6


Ərzaqlar:

(35-40 bulka alınır)


200 qr kərə yağı
2,5 st süd
3 ədəd yumurta(2 sarısı üzünə)
3/4 st şəkər tozu
3/4 ç.q duz
1 paket tez maya
1 paket vanil
Aparanadək un
2 x.q duru yağ (bulkalar hazırlandıqdan sonar üzünə çəkilmək üçün)

Hazırlanması:

Unu dərin bir qaba ələyirik. (Əvvəlcə 6 -7 st un götürün. Sonra lazım olduqca əlavə edərsiniz)
Üstünə şəkər tozunu, duzu, mayanı, vanili tökürük.Yumurtanın ikisinin sarısını üzünə çəkmək üçün saxlayıb qalanı unun üstünə tökürük.

Südü ilıq istidirik. Yağı isə əridirik ilıq olanadək gözləyirik.Süd ilə yağı unun üstünə əlavə edib əvvəlcə qaşıqla qarışdırırıq.


Sonra əlimiz ilə yumşaq xəmir yoğururuq. (Lazım gəldikcə undan tökürük.)

Xəmirin üstünə klyonka çəkib isti yerdə acımağa qoyuruq.

Xəmir 1-1,5 saata acıyacaq.


Xəmirdən balaca kündələr düzəldirik.



Kündənin birini götürüb uzunsov yayırıq.

Sonra bir ucundan bağlayıb çevirib o biri ucundan bağlayırıq.


Soba qabına kağız qoyub aralı yığırıq.Üzünə az duru yağ çəkirik. Yenidən üzünə klyonka çəkib 30 dəqiqə ya da 1 saat saxlayırıq. (Ona görə saxlanılır ki, kündələr şişməlidir)Sonra üzünə yumurta sarısı çəkib 180-200 dərəcə qızdırılmış sobada üzü qızaranadək bişiririk.


Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Moruqlu keks
Ərzaqlar: 100 q kərə yağı 3 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 1/2 st qatıq 2,5 st un 1 st moruq 1 paket qabartma tozu 1 paket vanil Hazırlanması
.Bananlı qurabiyəli toplar
Ərzaqlar: (10 qram olmaqla 40 ədəd top alınır) 2 banan 30 q qovrulmuş fındıq ləpəsi 30 q qovrulmuş qoz ləpəsi 1 paket qurabiyə Müxtəlif bəzəklər
.Xurma və ləpələrdən şokaladlı toplar
Ərzaqlar: Üstü üçün: 1 paket tünd şokalad İçi üçün: 200 q xurma 50 q fındıq 50 q qoz 50 q yer fındığı 50 q kajo 50 q qara kişmiş 100 q kərə y
.Çiçək qurabiyə
Ərzaqlar: 150 q kərə yağı 1 st şəkər pudrası 1 ədəd yumurta 1/2 st duru yağ (qarğıdalı yağı) 1 paket vanil 3 st un 2 x.q kakao Üzünə fındıq lə
.Almalı köklü keks
Ərzaqlar: 1 ədəd alma 1ədəd kök 50 q qoz ləpəsi 3 ədəd yumurta 1st şəkər tozu 1/2 st duru yağ 2 st un 1 paket qabartma tozu 1 x.q darçın H
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (04 iyul 2016 15:34)
Çox sağ olun. adi maya işlədəndə daha çox gözlədin ki, acısın.
Leyla (04 iyul 2016 14:04)
Salam. Ela reseptleriniz var hamsi da alinir cox sagolun. Bu tez maya evezine adi maya olmaz? Ya qabartma tozu. Ondan yoxdu indi evde. Neyle evez ede bilerem ki eyni cixsin dadi kopmeyi ve s?
Aysel (09 noyabr 2015 14:43)
Çox gözəl görünür mütləq hazırlayacam
Reseptaz (04 noyabr 2015 20:18)
sobani cox isti edirsiniz belke, bir az asagi edin temperaturu
ayshen (04 noyabr 2015 18:51)
Men bulka bisirende ici ciy cixire xemir o neden ola biler?

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.