Almalı və portağallı kəsmik piroqu



Ərzaqlar:



1,5 st. un
1 st şəkər tozu
5 ədəd yumurta
100 q kərə yağı
1 x.q buğda nişastası
2 paket vanil
1 paket qabartma tozu
4 ədəd alma
1 ədəd portağal
400 q kəsmik

Hazırlanması:
Yumşaq yağ ilə şəkər tozunu və 1 paket vanili qarışdırırıq.(1/3 st şəkər tozu)



2 ədəd yumurtanın sarısını əlavə edib qarışdırırıq.



Unu və qabartma tozunu əlavə edib yumşaq xəmir düzəldirik.



Xəmiri diametri 26 sm olan qaba yayıb soyuducuya qoyuruq.



3 ədəd yumurta sarısı ilə qalan şəkər tozunu və 1 paket vanili qarışdırırıq.



Kəsmiyi əlavə edib çalırıq, portağalın qabığını və nişastanı töküb qarışdırırıq.



Yumurta ağlarını tam qatı olanadək mikserlə çalırıq.



Kəsmikli qarışığının üstünə çalınmış yumurta ağını az-az töküb qarışdırırıq.



Soyuducudan xəmiri çıxarıb qarışığı içinə töküb yayırıq.



Portağalın suyunu sıxırıq.
Almalıarın qabığını soyub portağal suyu ilə qarışdırırıq.



Almaları kəsmiyin üstünə yığırıq.



180 dərəcə qızdırılmış sobada 45 dəqiqəyə bişiririk.



İlıq olanda qabdan çıxarırıq.



Zövqə görə soyuyanda üstünə şəkər pudrası səpə bilərsiniz.
Tam soyumuş piroqu kəsib çay süfrəsinə verə bilərsiniz.




Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Moruqlu çizkek
Ərzaqlar: 1 paket qurabiyə 100 q kərə yağı İçliyi üçün: 200 q krem qaymaq 200 q labnə pendir 1/2 st şəkər tozu 3 ədəd yumurta 2 x.q buğda nişa
.Moruqlu keks
Ərzaqlar: 100 q kərə yağı 3 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 1/2 st qatıq 2,5 st un 1 st moruq 1 paket qabartma tozu 1 paket vanil Hazırlanması
.Bananlı qurabiyəli toplar
Ərzaqlar: (10 qram olmaqla 40 ədəd top alınır) 2 banan 30 q qovrulmuş fındıq ləpəsi 30 q qovrulmuş qoz ləpəsi 1 paket qurabiyə Müxtəlif bəzəklər
.Xurma və ləpələrdən şokaladlı toplar
Ərzaqlar: Üstü üçün: 1 paket tünd şokalad İçi üçün: 200 q xurma 50 q fındıq 50 q qoz 50 q yer fındığı 50 q kajo 50 q qara kişmiş 100 q kərə y
.Çiçək qurabiyə
Ərzaqlar: 150 q kərə yağı 1 st şəkər pudrası 1 ədəd yumurta 1/2 st duru yağ (qarğıdalı yağı) 1 paket vanil 3 st un 2 x.q kakao Üzünə fındıq lə
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (18 sentyabr 2016 20:27)
Salam, 180 dərəcədə 45 dəqiqə. Soda da olar.
Lamiye (18 sentyabr 2016 13:11)
Bes bu piroq neçe derecede bişmelidir? Birde qabartma tozu evezine soda olsa olar?
Nermin (02 iyul 2016 23:46)
Salam xanim xayiş eleyirem sizden bu sefer tort eleyin bizde hazırlayaq

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.