Almalı kəsmikli piroq



Ərzaqlar:


Xəmir üçün:

200 q yumşaq kərə yağı
1/2 st şəkər tozu
1 çimdik duz
2 ədəd yumurta
2,5 st un
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil

İçlik üçün:

600 q kəsmik
2 ədəd yumurta
1/2 st şəkər tozu
4 x.q nişasta
1/2 limon
3 ədəd alma

Hazırlanması:

Xəmiri hazırlamaq üçün unu dərin bir qaba ələyib üstünə qabartma tozunu, vanili və duzu əlavə edib qarışdırırıq.

Sonra üstünə yumşaq kərə yağını əlavə edib əlimiz ilə ovuruq.

Ovuntunun üstünə şəkər tozu töküb qarışdırıb sonra yumurtaları əlavə edib yumşaq xəmir düzəldirik.


Xəmirin 3 yerə bölüb bir hissəsini soyuducunun buzxanasına qoyuruq ki, donsun.

Qalan xəmiri diametri 26 sm olan qabı yağlayıb qaba yayırıq. Xəmiri qabın kənarında 3-4 sm hündürlükdə qaldırırıq. Sonra içliyi hazırlayana qədər qoyuruq soyuducuya.


İçliyi hazırlayırıq. Limonun yarısınım qabığını sürtgəcdən keçirib suyunu sıxırıq.
Dərin qaba kəsmiyi, şəkər tozunu, yumurtanı,nişastanı və limonun qabığını əlavə edib tam qarışanadək mikserlə çalırıq.


Almanın qabığını soyub sürtgəcin böyük gözündən keçiririk. Limon suyunu üstünə əlavə edib qarışdırırıq.

Xəmiri soyuducudan çıxarıb kəsmikli içi tökürür və bərabər yayırıq.

Kəsmiyin üstünə almanı yayırıq.

Sonra soyuducudan donmuş xəmiri çıxarıb sürtgəcdən keçirib almanın üstünə tökürük.

180 dərəcə qızdırılmış sobada 45-50 dəqiqəyə bişiririk.

İlıq olanda qabdan çıxarırıq.

Soyuq olanda kəsib çay süfrəsinə verə bilərsiniz. Zövqə görə istəsəniz üstünə şəkər kirşanı səpə bilərsiniz.





Nuş olsun!

OXŞAR YAZILAR
.Yağlı xəmir ilə kremli rulet
Ərzaqlar: 500 q hazır yağlı xəmir Krem üçün: 1 banka qatılaşdırılmış süd 200 q kərə yağı 1 paket vanil Bəzək üçün: Xırdalanmış ləpələr Hazırlan
.Sadə Keks
Ərzaqlar: 3 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 1 st xama 2 st un+2x.q un 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu Hazırlanması: Yumurtanı mikserlə ça
.Qaymaqlı krem ilə ekler
Ərzaqlar: 100 q kərə yağı 1 st süd 1 st un Bir çimdik duz 4 ədəd yumurta Krem üçün: 500 q qaymaq (33%-li) 4 x.q şəkər pudrası 1 paket van
.Xamalı keks
Ərzaqlar: 4 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 200 qr. xama 200 qr. kərə yağı 2 st. un 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu Hazırlanması: Şəkər
.Kəsmə kətə
Ərzaqlar: Xəmir üçün: 200 q kərə yağı 2 ədəd yumurta (birinin sarısı üzü üçün) 1 st əkər tozu 1 st qatıq 1 paket qabartma tozu 1 paket vanil Apara
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
ayten (11 may 2016 11:16)
Zuleyxa yumurta icliyin icliyin dagilmamasi ücündür. isteseniz sayini az vura bilersiniz
zerife (14 iyun 2015 10:54)
1st qatiq 7 qasiq murebe suyu ve onlari qarisdir
cavid (26 aprel 2015 21:52)
ela piroqdur.
zuleyxa (26 aprel 2015 18:38)
salam reseptlere gore cox sagolun kesmiye yumurta qatmasag nece olar?alinmaz piroq?yumurta cox seven deyilik ailelikce ona gore

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.