Albalılı qozlu şirin çörək



Ərzaqlar:




1 st süd
2 ədəd yumurta(1 ədəd sarısı üzü üçün)
1/2 st duru yağ
1/2 ç.q duz
3 x.q şəkər tozu
1 paket maya
1 paket vanil
Un aparanadək
İçlik üçün:
300 q albalı
3 x.q şəkər tozu
Bir ovuc qovrulmuş qoz ləpəsi
Qeyd: İçliyi zövqə görə dəyişə bilərsiniz. Çem, Nutella və s.

Hazırlanması:

Südü ilıq istidirik.
Dərin bir qab götürüb bura duzu, şəkər tozunu, mayanı, yağı,vanili, yumurtanı və ilıq südü əlavə edib qarışdırırıq.



Sonra undan az-az töküb qarışdırıb yumşaq xəmir yoğururuq.



Xəmiri1-2 saat isti yerdə qoyuruq açıyır.



İçliyi hazırlamaq üçün albalının tumunu çıxarırıq süzgəcə qoyuruq suyu süzülür. Sonra üstünə qoz ləbəsini doğrayıb tökürük. 3 x.q şəkər tozunu da əlavə edib qarışdırırıq. İçlik hazırdı.



Xəmir acıdıqda 14-15 kündə düzəldirik.



Sonra kündəni 1 sm qalınlıqda yayıb içinə içlikdən 1 x.q dolu qoyub şəkildəki kimi bükürük.






Bütün kündələri bu şəkildə hazırlayırıq.
Sonra diametri 30 sm olan qabı yağlayıb kündələri ağzı aşağı içinə yığırıq.



15-20 dəqiqə saxlayırıq köpür.Sonra üzünə yumurta sarısını çəkirik.



200-210 dərəcə qızdırılmış sobada üzü qızaranadək bişiririk.






Nuş olsun!

OXŞAR YAZILAR
.Yağlı xəmir ilə kremli rulet
Ərzaqlar: 500 q hazır yağlı xəmir Krem üçün: 1 banka qatılaşdırılmış süd 200 q kərə yağı 1 paket vanil Bəzək üçün: Xırdalanmış ləpələr Hazırlan
.Sadə Keks
Ərzaqlar: 3 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 1 st xama 2 st un+2x.q un 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu Hazırlanması: Yumurtanı mikserlə ça
.Qaymaqlı krem ilə ekler
Ərzaqlar: 100 q kərə yağı 1 st süd 1 st un Bir çimdik duz 4 ədəd yumurta Krem üçün: 500 q qaymaq (33%-li) 4 x.q şəkər pudrası 1 paket van
.Xamalı keks
Ərzaqlar: 4 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 200 qr. xama 200 qr. kərə yağı 2 st. un 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu Hazırlanması: Şəkər
.Kəsmə kətə
Ərzaqlar: Xəmir üçün: 200 q kərə yağı 2 ədəd yumurta (birinin sarısı üzü üçün) 1 st əkər tozu 1 st qatıq 1 paket qabartma tozu 1 paket vanil Apara
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
milaska (25 oktyabr 2016 14:59)
şimal zonası uba qusar xaçmaz zonasında bişir bu çörəklər xərəkdə bişirilir
milaska (25 oktyabr 2016 14:58)
salam Dilbər xanım mən sizdən çimal zonasına məxsus olan xərək çörəyinin reseptini istiyirəm.sizdən cavab gözdüyürəm
Reseptaz (26 avqust 2016 14:07)
sağ olun.
guler (25 avqust 2016 19:52)
Ellerinize saglik.bisirdim peh pehle yediler.cox raziyam sizden. Ekser reseptlerden faydalanmisham.caniniza dua edirem
Asbaz (12 iyul 2016 20:12)
1kq Toyuq qoyuruq tofqa qabinin uste istediyiniz sayda kortofu lay-lay duguruyurug 2eded pomidoru laylay-dogruyurug kisnis -cuyudu toyuqun uste dogruyurug pamidorlari yanlar duzuruk kortofla baraber 2qasig qirimizi sirirn biber tamati toyuquqn uste tokururk 3qasig durur yagi togqaya qoyum 200derecede bisisririq
Reseptaz (24 aprel 2016 23:39)
Nuş olsun
Nju (24 aprel 2016 19:55)
Hy
Günel (24 aprel 2016 17:15)
Çox dadlı görsənir! Həm də şəkillər ilə göstərib işimizi asanlaşdırdığınız üçün təşəkkür edirəm.
Reseptaz (20 mart 2016 14:52)
Çox sag olun.
sabir (20 mart 2016 12:13)
xosum geldi cox gozel sirin corekdi
Reseptaz (01 mart 2016 18:01)
salam. tez mayalar 10qr paketlerde olur, müxtəlif türk markaları var üstündə tez maya yazır.
EFSANE (01 mart 2016 12:16)
salam maya 1 paket yazmisiz o hansi mayadi adi medi nece qramliqdi???

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.