Ağ gilas mürəbbəsi



Ərzaqlar:



3 kq Ağ gilas
3 kq şəkər tozu
2 st su

Hazırlanması:

Gilası yuyub tumunu çıxardırıq.
Tumunu çıxardıb su dolu bir qazana yığırıq. Qaralmaması üçün bu mütləqdir.



Sonra mürəbbəni bişirəcəyimiz qaba suyu və şəkər tozunu töküb əridib şərbəti hazırlayırıq.



Suyu çəkilsin deyə gilasları sudan çıxarıb süzgəcə yığırıq. Süyü süzülən kimi müyvəni şərbətə tökürük. Yavaş-yavaş qarışdırırıq.





Kəfini yığırıq.



Suyu qatılaşmaq istəyəndə götürürük.



Ocaqdan aldıqdan sonra üstündə olan kəfini təmiz yığırıq.



Tamam soyuduqdan sonra bankalara yığıb götürürük.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Bütöv ərik mürəbbəsi
Ərzaqlar: 2 kq ərik (tumu çıxarılmış) 2 st su 2 kq şəkər tozu Hazırlanması: Əriyi yuyub içindən tumunu çıxardırıq. Mən çəyirdəyini limon götürən
.Maskarpon pendiri ilə qaymaqlı krem
Ərzaqlar: 500 q qaymaq 33 faizli 250 q maskarpon pendiri 8 x.q şəkər pudrası 1 paket vanil Hazırlanması: Qaymağı bərkiyənədək çalırıq. Üstün
.Qaymaqlı krem 3
Ərzaqlar: 500 q qaymaq 33 faizli 8 x.q şəkər pudrası 1 paket vanil Hazırlanması: Qaymağı bərkiyənədək çalırıq. Üstünə şəkər pudrasını və vani
.Kakaolu krem 2
Ərzaqlar: 3 x.q kakao 200 q kərə yağı 1 qutu qatılaşdırılmış süd 1 paket vanil Hazırlanması: Yağı ağaranadək mikserlə çalırıq. Sonra qatı
.Od Çərşənbəsi
Boz ayda qeyd edilən ikinci çərşənbə - Od çərşənbəsidir. Azərbaycanlıların qədim bayramlarından biri olan Novruz yaradılışın mərhələlərini əks etdirən dörd
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.